Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
ekkold
üzenetére
Layer3-as. Csak UDP-t tud, és az SSH RSA kulcsokhoz hasonló a beállítása. Drasztikusan kisebb az erőforrásigénye, mint az OpenVPN-nek, EdgeRouter ER-X-en PPPoE mellett futó szerverből lefelé 80 Mbps-t, felfelé 120-at lehet kihozni stabilan.
Professzionális, nagyvállalati megoldásnak nem igazán javasolják, azért az egyszerűsége miatt nincs pl. ilyen-olyan autentikáció mint az OpenVPN-nél. Multiplatform-os, és nagyon hasonló a szerver és kliens felállás, mindkettő csak peer igazából egymásnak.
Tovvábi infó a WireGuard-ról.Szerk: Az 5.6-os Linux kerneltől annak része, de talán a 4.19-től lehet telepíteni a modulját.
A legerősebb, számomra legvonzóbb tulajdonságát pedig jól lefelejtettem. Tud roaming-ot. Azaz beállítom, felépítem a kapcsolatot az itthoni wi-fi-n, ha váltok kábelre, vissza wi-fi-re, mobilnetre, ha nem szakad huzamosabb időre a kapcsolat, nyitva tudja tartani a TCP session-öket.
Néhány hete próbáltam, itthoni wi-fi-n fellőttem néhány TCP kapcsolatot a laptopon, melléraktam a Telenor-os mobilhotspotot, és kb. 5+5 km-t autóztam, aminek elején átment mobilnetre, volt egy térerő nullás folt, a végén vissza wi-fi-re, és a kapcsolatok nyitva maradtak.Személy szerint nagyon tetszik, az egyetlen amit még nem sikerült megoldani, az IPv6-os normálisan működő NAT, elvileg működik, kényszerített ipv6-os ping, vagy a böngésző címsorába írt v6-os cím megnyílik, de a dual stack nem muzsikál, az IPv4-et preferálja Windows 10 és az iPhone is. Debian Buster szerveren használom főleg, a fenntebbi routeren csak kísérletként van fellőve, kliensnek meg a korábban írt Windows 10 és iPhone.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 PRO MAX 256GB sierra blue KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 89%!
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB space black KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- iPhone 16 128GB pink KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 94%!
- Eladó egy Pixel 7a
- Apple iMac 27" 5K ( 2019 ) Core i9 / 1TB SSD / 40GB / Sequoia
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 1TB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3939, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest