Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• unknownerror

tag

válasz jerry311 #10295 üzenetére

Igen, ezt is próbáltam kideríteni, de nem láttam máshol megjelenni a plusz forgalmat, ahol tudtam nézni is. Illetve egy routerrel kábelen jó, wifin már nem? És többféle routerrel is.
    Beraktam a pont-pont végére egy hap ac2-t router módban, az már nem olyan gyenge wifin sem. Ha publikus címet adok neki, akkor 45-50 a max letöltés bármilyen módon, ha belső ip-t adok a "sima" internetes router fele, akkor pedig 95 a max letöltés ugyanazon a hálózaton, ugyanazzal a routerrel.

Közben van egy sejtésem ami félig-meddig stimmelhet.
    [link]

Több helyen is utánanézve a tcp window vs latency kapcsolata illik a problémámra. Ámbár 2-3 ms eltérés van a kábel és a wifi vagy a pont-pont között, azt nem érzem akkora érvágásnak.

Külső gigabiten lévő routert tudok használni btest-re, oda az apple router-ről (rögtön a subnet router mögül) kábelen 12-14ms, wifiről 14-17 ms a válaszidő, ezt nem érzem olyan szűk keresztmetszetnek.

Mindenesetre ha meglesz a megoldás, beírom ide is. Mindenképpen kell valami megoldás rá.

Lehet kicserélem a hex subnet routert, bár nem érzem ezt a 100 megabit route-olást olyan egetrengető tehernek. :D

Új hozzászólás Aktív témák