Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
válasz
yodee_ #23864 üzenetére
En is hasonloval kuzdottem es meg kell mondjam, hogy kicsit csalodtam az MT-ben. Valamikor evekkel ez elott vettem hasznaltan egy ko egyszeru hot primitiv tenda 4g wifi routert, azert, hogy egy idos csaladtaggal lehessen facebook portalon beszelgetni. Az idosek otthonaban nem volt wifi, szoval vittem a portalt es vittem hozza egy 4g routert is, amit csak bedobtam az agy ala egy sim kartyaval. Tobb, mint egy even at folyamatosan ment, soha semmi panasz nem volt ra, havonta egyszer kellett megvennem a prepaid simre a havi korlatlan internetet es ennyi torodest igenyelt. Ja, meg evente egyszer az epulet elott wifin racsatlakoztam (covid alatt nem lehetett bemenni), hogy a szolgaltatoi SMS-t elolvassam az adategyeztetesnel. Se VPN se semmi nem volt, olyan primitiv megodas volt amilyet csak elkepzelni lehet. Soha nem kellett foglalkoznom vele.
Most egy eladas elott allo lakasba vittem par kamerat, meg egy mikrotik lte kitet. Mar legalabb a hatodik script verzional tartok, mert hetente egyszer mindig az van, hogy leszakad a mikrotik a mobilhalozatrol. Pedig nem bonyolult igazabol: ad wifin netet a kameraknak, illetve egy ipsec-et felepit egy VPS-hez, hogy tavolrol ra tudjak nezni ha szukseges az eszkozre. Ugy, hogy elotte ket hetig futtattam probakeppen az eszkozt, kellett egyre durvabbra irni a netwatch scriptet. Mennyi idonkent pingeljen, mi legyen a timeout, mi tortenjen, stb. Eloszor csak kill-eltem az ipsec kapcsolatokat. Aztan jatszottam a timerekkel. Aztan mar az lte interface disable meg enable. Aztan megint a timerekkel jatszani. Aztan a naplozassal, hogy latszodjon mi tortent amikor elerhetetlen volt az eszkoz. Most a nagios eppen megint azt jelzi, hogy leszakadt es valoban, az appban a kamerak is leszakadtak, pedig azokhoz nem kell ipsec. A kovetkezo lepes most mar az lesz, hogy reggel egykor kerdes nelkul el fogom bootolni a routert, mert kezd a tokom tele lenni.
Mindekozben ott volt a filleres tenda eszkoz, amivel eveken at nem kellett semmit foglalkozni, csak ment, illetve ott van a sajat cisco routeremben egy LTE HWIC, amiben szinten sim kartya van, arra az esetre ha a vezetekes netem leszakadna - ezzel sincs durvan 2 eve gond, elotte 3G HWIC kartya volt benne, az is legalabb negy-ot evig ugy futott, hogy talan ketszer kellett tavolrol hozzanyulnom ennyi ido alatt.
Szoval en ugy vagyok vele, hogy LTE-ben a mikrotik szerintem eleg fos, megbizhatatlan es nem szabad onmagaban letelepiteni, csak ha van mellette backup megoldas. Mondjuk egy masodik mikrotik egy masik sim kartyaval, amin keresztul be lehet menni a halozatra, ha az elso megall.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Filmvilág
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- Netfone
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest