Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
dabadab #1204 üzenetére
Tulajdonképpen jobban belegondolva az események menetébe, eddig az volt, hogy sokan füveztek, néhányan belehaltak abba, hogy áttértek keményebb cuccra, a többség pedig kergetősdit játszik. Tulajdonképpen nem változott semmi, bár ebben az országban kisebbfajta csoda lett volna, ha pont ez a hozzáállás változna meg. Az az érzésem néha, hogy semmi nem akar itt változni, ez az állapot egy csomó embernek megfelelő, csak én vagyok itt deviáns, akinek nem tetszik. Ezt most nem konkrétan a fűre értem, hanem úgy általában az itteni társadalomra.
[Szerkesztve] -
-
DaSilva
senior tag
Kapudrog témáról nem tudok túl sokat, mint írtam. De amit feljebb említettél, hogy azért van a dilernél heroin is, mert tiltják a füvet, hát nanáhogy. Tiltott dolgokat egy helyen árulnak, persze. De azzal érvelni, hogy legalizáljuk a füvet, hogy ne csak ott lehessen kapni, ahol a heroint is, hát érdekes ötlet.
-
rog
addikt
akkor jó.
egyébbként szerintem ez a kapu dolog is olyan mint a függőség. nem a szer az ami függővé tesz, és nem a szer az ami kaput nyit a keméydrogokra.
hanem a szer fogyasztása.
függővé a füvezésért leszel, (szívásért) és a kapu az alvilágra nyilik. kapu-drog pedig azért mert, a hozzá tartozó szubkultúra átfedéseket mutat a kemény drogokhoz kapcsolódóval.
persze ezt a kapu mivoltát szüntetné meg a legalizáció. de szerintem elöbb jön a jégkorszak mo-ra mint bármilyen ilyen törvénymódósítás... -
tildy
nagyúr
Jehh
Megyek is az iskolák elé, hátha látok eladót
Ja hogy UL?
A cannabisról pár szót borz oldaláról:
Mennyire veszélyes? A marihuánában levõ káros anyagok fogyasztása akut légcsõhuruthoz, súlyosabb esetben tüdõrákhoz is vezethet. A cigarettapapír elégésekor keletkezõ anyagok belégzése is káros, és a marihuánát gyakran a szintén ártalmas dohánnyal keverik. Ezek a veszélyek csökkenthetõk, a marihuána füstjének megszûrésével. A THC nem oldódik a vízben, az egészségkárosító összetevõk viszont igen, ezért a vízipipa hatásosan alkalmazható ilyen célra.
Ha a marihuánát nem a légzõrendszeren keresztül juttatják a szervezetbe, hanem pl. space cake formájában, akkor a fenti tünetek természetesen nem jelentkeznek.
A magzatra gyakorolt károsító hatását állatkísérletekben sikerült kimutatni, azonban emberben nem találtak még erre utaló nyomot.
A marihuána és a hasis fogyasztása nem okoz fizikai függõséget.
Megjegyzendõ, hogy a cannabis-származékok birtoklása és forgalmazása, valamint a cannabis-növény termesztése törvénybe ütközõ cselekedet. (Ennek okaiba most nem akarunk belemenni, mert nagyon hosszú volna. Ám nem tudjuk megállni, hogy ne idézzük valakinek a megjegyzését: ''Ha megtermelhetném otthon a kertemben a kendert magamnak, hülye volnék alkoholra pénzt kiadni...'' És hogy a másik fél is szót kapjon: ''Aki a kábítószerrel kacérkodik, az ördöggel cimborál!''
De gondolom legközelebb be fogják tiltani a légyölőt, a látnokzsályát (hoop micsoda neve van) a, a hajnalkát, az angyaltrombitát, hawaii farózsát stb...
[Szerkesztve] -
DaSilva
senior tag
Erre mondtam az 'objektív mércét'. Mert arra, hogy 'fogyasztási egység', ne mondjuk azt, hogy objektív. Mert nem objektív.
Hanem szociológia, meg mittomén.
'e a mai vilagban ezeknek csak a ''csomagolasa'' a kelendo '
Most voltam egy katolikus táborban, na ott elég lett egy időre a szeretetből. Persze főleg a buta-jámbor-nyugdíjas-nénik miatt. -
DaSilva
senior tag
'nezd meg kis hazank halalozasi statisztikait'
Mint fentebb írtam, nem ismerünk konkrét mellékhatásokat, így halálozási statisztikákból nem lehet következtetni. Nem igazán lehet tudni, hogy pl a 'tüdőrák' rovatban mi mennyivel részesül, közvetettebb szimptómáknál pláne. Nehéz megjósolni, hogyan módosulna a halálozási statisztika 30-40 év múlva a fű miatt, ha most elengedjük a gyeplőt.
'ezernyi joval veszelyesebb dolog legalis (a szipuzas, pl)'
Jó vannak dolgok, amiket jellegüknél fogva nem lehet betiltani. Szerves oldószerekre meg más illékony anyagokra mindig is szükség lesz. De nyílt utcán szerintem az is tilos.
'Errol mindannyian tudjuk, hogy az ''a maszturbacio gerincferdulest okoz'' mitosszal van azonos szinten'
Hát nyílvan van/volt aki szerint nem, és ezt döntéshozókkal el tudta hitetni. Annak némi összeesküvés-elmélet jellege van, hogy ez csak puszta kitaláció, és valakinek a személyes érdekei úgy kívánták, hogy tilos legyen füvezni.
'illene vmifele eszervekkel alatamasztani a hatarhuzogatast, marpedig ez az, ami nagyon hianyzik'
Hát igen. De láttunk már olyat, hogy a kormányzati kommunikáció nem áll a helyzet magaslatán. Az egyetlen észérv persze pillanatnyilag csak az lehetne (és nem mondom, hogy rossz), hogy ha nem itt, akkor mégis milyen alapon máshol. És ez nem hangzik túl meggyőzően egy kormányszóvivő szájából a sajtótájékoztatón. -
qpakcovboy
őstag
Figyu tegyük fel, hogy 2,5k ért lehet kapni, ketten veszik, mert egyedül nem az igazi, 1-ből mondjuk összedobnak 3 cigit, ami szerintem egy este alatt el fog fogyni, attól függ, hogy ki mennyira hamar fárad el. Ha ez a program minden napossá válik, akkor az elég sok pénzt emészt fel, és akkor még a hétvégés egész napos programokat nem is számoltuk hozzá. ráadásul szerintem akkor gyakrabban durrannak a feles cigik.
Csak a kartársak ne lássák, mert:
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest