Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ezt a bakolás elleni védelmet én sem értem pontosan!
    A bank hivatalos online oldala adott. Maximum ha valamilyen nem kívánatos levélben jön egy olyan info az álbank oldallal, akkor arra rákattint a user és beszívja a dolgot. De, ugye alap, hogy ha van a bankomnak egy hivatalos oldala, akkor azt minimum elmentem a böngészőben a könyvjelzők közé és csak azt használom, illetve nem nyitok meg ilyen leveleket sosem!
    Első probléma kizárva!
    Második, hogy valamilyen adatlopó program fut a háttérben ami ellopja a banki adatokat begépeléskor.
    Ha jól tudom a Netbank védelmek úgy működnek, hogy a bank oldala védett böngészőben nyíliik meg! Ez rendben is van, de ettől még az adatlopó ellophatja a billentyűzet leütések alapján a belépési adatokat! Erre volna megoldás egy virtuális billentyűzet.
    A Kaspersky pl. ezt tudja. A többit nem tudom, mert nem próbáltam.

Szóval, itt igazából csak az adatlopó programok okozhatnak igazán problémát, ha a user nem birka és nem ül fel minden csaló ímélnek. :)
    Egyébiránt pedig már nem elég csak begépelni a jelszókat a banki oldalakon! Van plusz okosság mint a Te esetedben is amivel hitelesíteni kell az infokat!

Online bankolásnál pár szabályt be kell tartani, ennyi az egész, semmi extra:
    - weben figyelni kell hogy a böngésző https kapcsolat legyen, zölden kijelezve
    - a belépési jóváhagyó pin egy független másik eszközre (pc vs telefon) más úton (net vs sms) jöjjön amit neked kell begépelni. (egyetlen eszközt használó módszerek szerintem nem biztonságosak)

Az NFC is biztonságos megfelelően használva. Az utóbbi években kiadott minden személyi igazolványa NFC chipet rejt (a telefonokkal kompatibilis), de mégse lehet kiolvasni telefonokkal, mert nem adtak ki hozzá alkalmazást.. (ezért muszáj kb 15eFt-ért PCs nfc olvasót pl állami ügyfélkapuhoz, nav)

Új hozzászólás Aktív témák