- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
Frankón csatlakozni lehet egyik előfizetésből a másikba? Én most lehet el vagyok veszve de ez biztos így van?
Ha a tiéd lejár 30 napig tárolja a Onedrive-od tartalmát, és erről szerintem levelett is kapsz. Ha 30 napig nem hosszabbítod meg akkor meg törli a fiók tartalmát.
Szerintem akihez "csatlakozol" csinál neked egy új felhasználó nevet és jelszót.Ha viszont valóban ez így van akkor viszont írd le hogyan csináltátok meg mert roppant mód érdekel
-
szallasi007
őstag
Szia, szerintem igen viszont nem tudom hogy árban neked mi fér bele, a céges előfizetések drágábban mint az otthoni előfizetések.
Regisztrációnál hasonló nevet adj meg mint az egyedi domain neved.
Pl.: kis.bela@sajatdomaintakarok.hu akarsz majd beállítani, akkor mikor céges csinálsz alapból én egy ilyet csinálnék, hogy sajatdomaintakarok.onmicrosoft.com. Ha ezzel meg vagy akkor irány a domain regisztrátor vedd meg a saját domain-ed.
Vissza az O365 admin portálra, add custom domain itt írd be a sajatdomaintakarok.hu-t, erre MS kiír egy TXT rekordot amivel igazolnod kell hogy valóban a tiéd a domain. Ezt beállítod a domain regisztrátorodnál.
Ezután lehetőséged van beállítani az MS name server-ét a saját regisztrátorodnál, ha ezt megteszed akkor az MS minden további rekordot kezel, ha ezt kihagyod akkor a következő képernyőkön leírja az MS milyen DNS bejegyzések kellenek a különböző szolgáltatásokhoz.Ha neked csak az email cím kell akkor Office csomag nem kell. Én azt ajánlom hogy Exchange Plan 2-öt vegyél 1 darabot. Ez 50GB aktív postafiókot és végtelen méretű archiv postafiókot enged. Ha komplett office csomag is kell akkor viszont nézd meg neked melyikre van szükséged
-
szallasi007
őstag
Szia,
nem tudom hogy csináltad de itt igazából egy imap migration kellett csinálnod
Gondolom így csináltadEddig a gmail-es levelezést outlookban használtátok? Ha igen akkor kontakt export-ot csináltál Outlookból?
Csv fájt vagy vcardot exportálsz?Rendszergazda topikba gyere át hátha valaki már megfutotta ezt a kört és van vmi megoldása
Rendszergazda topik -
szallasi007
őstag
válasz gergobaby #3221 üzenetére
Szia,
Jelenleg a két kilépett felhasználóhoz társíts olyan előfizetést amihez tartozik exchange fiók (online plan1 vagy 2 vagy az essential előfizetés)
Belepsz az O365 admin centerbe, majd onnan az Exchange online felületre.
Recipients - mailboxes és keresd meg a két emberkét. Jobb oldali menüben convert to shared mailbox. Így a postafiókot megosztottra teszi. Ezután adj full Access jogot a fiókokhoz egy olyan személynek akinek szükséges hogy lássa a fiókok leveleit. Akit itt beállítasz annak az outlookjába automatikusan felcsatolódik a meg osztott fiók.
Ha nem megy vagy elakadsz írj privátba és küldök képeket -
szallasi007
őstag
-
szallasi007
őstag
Elég durva helyen melózhatsz, ha vpn kell a netezéshez
Egyébként van még olyan migráció aminek az a lényege hogy kimásolják az összes fiókot pst-be és elküldik az MS egyik datacenterébe - PST migration
-
szallasi007
őstag
Nekünk POP3 volt, kb 130 db postafiókkal.
Outlook-ot használt korábban is mindenki, tehát pst fájl volt minden gépen.
Átállásnál, átraktuk péntek délután a dns beállításokat Mikor már a dns átállt rendesen (kellett neki kb másfél óra, de ténylegesen 24 óra után már nem buzizott semmivel, addig voltak érdekes hibaüzenetek a kliens oldali outlookban).
Mindenhol letöröltük a korábbi pop3-as fiókot, majd felvettük az új o365-ös fiókot.
Ezután csináltunk simán egy pst importot, arra kell csak figyelni hogy a gépeknél a windowsban az alvást ki kell kapcsolni mert amikor alszik a gép akkor sem az import sem a felhőbe való feltöltés nem megy!Nálatok ha imapos fiók van akkor simán kell egy full postafiók export-ot csinálni pst-be, majd ezt az új o365 fiók beállítása után importálni kell.
Egyébként meg van az o365 egy külön imap migrálási eljárása:
MS féle leírások
MS mi kell az imap migráláshoz
MS hogyan kell migrálniEz meg egy működő leírás elvileg
Step by step guideNa most látom thunder van. esetleg a kódolással nem lehet baj? Unicode és társai?
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
-
szallasi007
őstag
válasz Csabroncka #3109 üzenetére
Szia,
innen vásárolt már egy kollégám jó néhány darabot windowsból és officeból is.
Teljesen legális. A matrica legtöbbször németektől jön, ha a regisztráláskor használtat ír a kulcsra akkor hívd fel őket és készséggel segítenek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Microsoft Office szaktopicok:
● Microsoft Word topic
● Microsoft Excel topic
● Microsoft Powerpoint topic
● Microsoft Access topic
● Microsoft Outlook topic
● Microsoft Outlook Express topic
Archívumok:
● Microsoft Office 2010
● Microsoft Office 2007
● Microsoft Office 2003