Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balage85
tag
Sziasztok!
Próbált már valaki Olympus vázon Panasonic obi firmware-t frissíteni? Elég vegyes tapasztalatokat látok neten. Valaki azt írja lehet, valaki azt hogy téglásítani lehet vele az obit.
Az alanyok:
- EM1 Mark III
- Panasonic 50-200 -
Balage85
tag
válasz
aginor
üzenetére
A Z5-nél akkor rosszul emlékeztem, azt hittem abban nincs benne ez a funkció se.
Nem sikerült átadnom azt a gondolatmenetet, amit szerettem volna. Nem akartam egyáltalán kizárni azért mert régi. Azt mondtam, hogy a Nikon ugyanúgy alig tesz bele újat és ahhoz képest ugyanolyan drága.
"Ne érts félre, én nem akarlak meggyőzni arról, hogy a Nikon jobb választás lett volna"
A Nikon jobb lett volna, fájó szívvel váltottam. De a FF sokkal zsebbenyúlósabb lett volna. -
Balage85
tag
válasz
Throme
üzenetére
+1
Pont ez volt nekem is a bajom. Ilyen Z70/Z80-as szériát vártam évekig. A FF-hez meg ugyanúgy kevés az obi. A Nikon drága, a Sigma meg még csak mostanában kezdte el a Z-s gyártást.
A Z5-t kb csak statikus témákra ajánlják, annyira alap a fókuszrendszere. Focus stacking meg ilyenek nincsenek... Néztem, de nem tetszett.@aginor: az a bajom ezzel, hogy egy 4 éves gépet (Z6 II) hasonlítunk egy újhoz. Tudásban ugyanaz, de pl pixelszámban nem ad annyival többet.
-
Balage85
tag
@Lassú víz, @aginor:
Konkrétan csak a Nikon vonalról tudok nyilatkozni, a melglévő obijaim miatt szívesen vittem volna tovább adapterrel. De apsc-n csak alap vázak vannak, inkább vloggereknek. FF-re pedig ha szerettem volna rendes tudást, akkor ott is 1M Ft körüli indulóval számolhattam volna. És ott is hiába van nagyobb szenzor, nincs több pixel, a belépő modellek tudásáról inkább ne is beszéljünk (focus stacking teljes hiánya, fókusz, témakövetés lassúsága, stb)...
Lehet drága az OM-1, de amikor hasonlítottam a Nikon-hoz, nekem nem tűnt vészesnek.Az meg, hogy az újabb szériákba mennyi új dolgot tesznek: a Nikon ugyanúgy lassan csorgatja az újabb funkciókat. Nem tudom, hogy a többi gyártónál ez hogy megy.
-
Balage85
tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"és évek óta nem látom az okát a maradásnak, ha majd egyszer valami tönkremegy."
Új vagyok még ebben az M4/3-os világban. Mi a fő ok? Fejlesztések hiánya? Mi az alternatíva? FF? Abból is a Sony?
Én Nikon D7500-ról jöttem, mert a Nikon milc vonalon nem adott ki (szerintem) felsőbb kategóriás APS-C-s vázat. Az Olympus-ból meg megkaptam azt EM1 III-mal, hogy bizonyos dolgokban ne visszalépés legyen a váltás. És ez a váz nem egy mai darab.
-
Balage85
tag
Sziasztok!
#Lassú Víz: olvastam, hogy van 12-100 és 50-200-as obid. Utóbbit mennyire használod a 12-100 mellett?
Nekem jelenleg a 12-100-as van, nagyon szeretem. Gondoltam, hogy kiegészítem egy Panasonic 50-200 f2.8-4-el, mert az 50+ tartományt használom legtöbbször, csak nem tudom hogy a 100-200 adna az egészhez annyit, hogy megérje. A viszonylag kis méret és súly miatt is szemezek ezzel.
Korábban DSLR-en volt 100-400-asom, szerettem, de túl nagy és nehéz volt, így sokszor otthon maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- Elden Ring
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest