Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz yle_greg #98922 üzenetére
Tavaly az első megrendezett F1 hétvége edzéséről volt egy nagy adag hivatásosok által készített kép. Rengeteg volt köztük a bemozdult, vagy fókuszhibás, rossz kompó, no meg ők is nagyon nagy sorozattal dolgoznak. A 'sajtóba' kb csak az esszenciája kerül, ez megtévesztő.
-
Throme
veterán
sokkal könnyebb dolguk volt.... lassabbak voltak a versenyautók ...
Nem tudom MFT-n van-e olyan obi, aminek a stabilizátorát 2-nél több állásba is lehet kapcsolni, így pl csak a függőleges irányú stabilizálás mellett az oldalirányút kikapcsolni.
Ez is segít a svenkelésben.
Habár nekem így is küzdelem volt versenyautót (nem F1) fotózni (nem MFT-vel) -
peppe79
senior tag
Egy kutyuliról, kellő kreativitás híján is lehet egészen jópofa, mozgás közben elcsípett fotókat készíteni. De a Forma-1, ebből a megközelítésből, szerintem egészen más.
Akármilyen nagy technikai bravúr (vagy épp marha nagy szerencse) is egy futam alatt tűéles képet lőni egy száguldó versenyautóról, akit nem érdekelnek az autósportok, annak az csak egy dokumentált kép egy tárgyról. Engem például soha nem vonzott a Forma-1, mégis, szívesen elmerülök mondjuk Darren Heath vagy Jamey Price fotóiban. Szerintem többet nyom a latban a fotós sajátos aspektusa, kreativitása, mint az, hogy tisztán kivehető legyen az autó teljes egésze, vagy hogy tűélesen olvashatóak legyenek rajta a szponzori matricák. És ezt a szemléletet tökéletesen tükrözik az említett fotósok munkái, akik gyakran játszanak a közönség vagy a pálya adta színekkel, és tartalommal töltik meg a képeket. Price ráadásul gyakran alkalmaz hosszabb (akár 1/60, 1/20) záridőt.Hogy anno hány tekercs filmmel dolgoztak a futamokon, azt nem tudom, de Darren Heath még a filmes érából jött, és ő a saját bevallása szerint, még mindig ennek a filozófiájában fotózik. Én jóindulattal is csak hobby fotósnak mondanám magam, de szerencsére én is megéltem a filmes korszakot, úgyhogy inkább leülök gondolkodni pár percre, sem minthogy spontán ellőjek egy hétvégi programon, koncerten több száz, vagy ezer képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- League of Legends
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- BestBuy topik
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SkyShowtime
- Xbox Series X|S
- Poco X6 Pro - ötös alá