- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz Balinov #95715 üzenetére
Olyan obim nincs, de mivel az nem egy túl nehéz objektív szerintem nem lesz abból gond ha simán a vázat teszed állványra/monopodra (lehet hogy rosszabbat is tennél ha az obi tartaná a vázat ha már a gyártó nem így találta ki) Amúgy elsőre azt gondoltam volna hogy fizikailag nem is lehetne ilyen obihoz utólagosan gyártani, de végülis egy gyors kereséssel a Pana 100-300hoz végülis találtam erről videót [link]
De persze a helyhiány miatt erősen kompromisszumos a dolog, hiszen azt az objektívet nem így tervezték, szemben mondjuk egy Oly 40-150/2.8-vel. Ahhoz járt ugye a gyári állványtalp, ami egy precízen kitalált és kialakított szerkezet: ki van találva hogy helyezed fel hogy utána ne csúszkáljon, mind az obi, mind az állványtalp ennek megfelelően van tervezve, egyúttal lehetőséged van a tengelyirányban finoman forgatni, stb. Meg hát az persze egy masszív obi, ennél érthető hogy inkább ezt csatlakoztassa a fotós az állványhoz (nálam mondjuk más a felhasználás így állványról lényegében sosem használom, de ha egész nap egy vad-lesben ülnék akkor persze más lenne a helyzet)
Lényeg a lényeg, ha már a gyártó se gondolta másképpen annál az obinál, szerintem a vázon keresztüli rögzítéssel megfelelően lehet használni."Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bittorrent topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...