Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Ezekből úgy veszem le, hogy a live histogram a gépek tökéletlen fénymérésének manuális korrigálásához ad nagy segítséget. A gép kiismerésekor kétség kívül hasznosnak tűnik, ha van idő rá, akkor később is. Még kedvet is csináltatok hozzá lehet kipróbálom, hátha valamit hozzá tud tenni.
Azért azt kicsit túlzásnak érzem, hogy dslr-nél csak több próbálkozásra sikerülhet egy kép. Ha ez így lenne, akkor az sport fotóim közül egy se lenne jó, mert ott minden kép megismételhetetlen lévén gyorsan folyó eseményt fotózok. Nem mondhatom, hogy hopp menj vissza egy kanyart és gyere el itt nekem még egyszer.
,mert nem volt időm live histogrammolni, vagy elrontottam az expó korrekciót.
Egy más nyüzsgő esemény is tele van megismételhetetlen és gyorsan elillanó pillanattal. Valóban nehéz, hogy minden fontos momentum meglegyen helyesen exponálva, lévén nem lehet ismételni. Ilyenkor szerintem döntően fontos, hogy a fotós ismerje a gépét és csukott szemmel tudja kezelni és tudja mikor mit és merre korrigáljon miközben nem kell keresgélnie a gombokat, hogy azt mivel is. Ha ilyen készség szinten ismeri a szettjét, akkor valóban már csak figyelnie kell és komponálni. Szerintem ez a jó hivatásos fotós egyik titka.Mi ugye itt nem vagyunk hivatásosak, meg a hétköznapi lövöldözéseknél jellemzően nem szalad el semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Arc Raiders
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
,mert nem volt időm live histogrammolni, vagy elrontottam az expó korrekciót.