Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngaba

aktív tag

válasz nort_on #76757 üzenetére

Köszi.
    Megnéztem, de ebben még nekem sem volt újdonság. :) (Tudom, hogy a kamat nemegyenlő osztalék, de adózás szempontjából hittem azt, hogy ekvivalens lehet.) Inkább technikaibb kérdéseim vannak:
    Akkor konkretizálom őket, hátha úgy világosabb lesz, bár én jobban szerettem volna általánosabban átlátni:
    - Ha német államkötvényt akarok venni (kibocsátáskor) aukción, azt hogyan tudom megtenni? Egyáltalán meg tudom? Amikor olyan híreket olvasok, hogy az aukción a 3 éves kötvényhozam ennyi lett, akkor ebben lehetek én is résztvevő?
    - Ha német államkötvényt szeretnék venni a másodpiacon (pl. aArontól), akkor hol/hogyan teszem? A tőzsdén?
    - Ha sikerült vennem egy német államkötvényt, mondjuk ibkr-en, akkor mennyi adót fogok fizetni? Egy konkrét példán elmagyarázva.
    - Ugyanezek a kérdések magyar államkötvényre. Aukció hogy megy, illetve másodpiacon tudok-e venni olyan államkötvényt, amit webkincstáron nem látok? Egyáltalán, a webkincstárban vétel esetén az államtól veszek? (Amit ő visszavásárolt valakitől?) És ha ez nem az igazi másodpiac, akkor azt hogy tudom elérni, milyen költségekkel? Van olyan magyar államkötvény is, amit webkincstárban nem lehet megvenni, pl. dollárkötvény stb.?

Új hozzászólás Aktív témák