- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
14 éves necro, szép
Hogy hasznosat is mondjak:
1. Szerintem Ebben a topicban tedd fel a kérdést.
2. Asus.15lassan 20 éve mennek nálunk otthon asus lapról a gépek, mindegyik bírta 5+ évig és nem emlékszem hogy halott lap miatt cseréltünk volna gépet. Napi több órás használat (faterom excel, net, én tervező- és rajzprogramok meg gaming). -
Lordvipi
csendes tag
melyik a jobb alaplap ami stabil ?
ez?
https://www.aqua.hu/asus-rog-strix-b250g-gaming-alaplap-526184.html
vagy
ez?
https://www.aqua.hu/gigabyte-ga-b250m-gaming-3-alaplap-539832.htmlle akarom cserélni a jelenlegit
az Asrock H110M-HDV-t -
!attis!
tag
Tuningra talán nem a legjobb, de nem mindenki tuningol. A Gigabyte-nak arra is van megoldása.>> Ebben teljessen Igazad van!Tuningra nem a legmegfelelőbb, DE amúgy szerintem egész Bíztos egy lap!Már lassan 2 éve ez van és Hibátlanul működik!Nem úgy mint elődje másik Lap ami nekem volt!
-
kalcika
tag
A komplett konfigok nem feltétlenül rosszak is. Egy előnyük biztosan van, mégpedig az, hogy működnek, hiszen ezek letesztelt példányok. Nem futsz bele az ''ez az alaplap nem szereti ezt a videókártyát'' vagy a gyakoribb memória-inkompatibilitási problémába.
Amúgy az árversenynek hála jó esetben olcsón juthatsz belépő szintű géphez, és nem kell lekötelezned ismerőst / rokont...
Persze mindez akkor igaz, ha nem ért hozzá nagyon az ember, mert ha már van rálátás a számítástechnikára, akkor mindenképpen jobb megoldás a saját gyermek. -
AMD Power
titán
A komplet gépeket én se ajánlom senkinek!!! Inkább valami hozzá értő ismerős dobjon össze egy vasat!
-
AMD Power
titán
1. MSI
2. ASUS
A többi alaplap nem nagyon mozgat , nekem tök mind1 mennyibe kerül lényeg , hogy 1. osztályú legyen és az első osztály nálam az MSI! -
iguana
őstag
cipőt a cipőboltból.
-
kalcika
tag
Szóval akkor most az irodai felhasználás dominál vagy a játék? És a játékból is hiper-szuper 3D erőműigényes? Mert nem mindegy... A kevesebb és eccerűbb játékhoz elegendő egy ATI integrált alaplap RS350 chippel. (pl. GIGABYTE 8TRS350MT)
Diszkrét VGA-val pedig:
Ha 478-as procival kellene, akkor GIGABYTE 8IPE1000Pro-G.
755-össel a 8I915PDuoPro a király, főleg ha most van még DDR memóriád és DDRII modulokra még nem akarsz beruházni, később viszont kellene.
Jó választás lehet még 478-hoz az MSI 875P NEO-FISR vagy az ASUS P4P800-E Deluxe, ha fullos lap kell. -
Gomba
senior tag
a Mistral nem olyan sz*r ahogy mondják, de azért én ott sem rakatnék össze gépet, maximum egy-két alkatrészt vegyél ott, de nézd meg, hogy biztosan azt kaptad e amit akartál
Auchan, Metro, Tesco, MM, ElectoWorld stb. LOL! szerintem, ha még nem akarsz agyvérzést akkor ezeket hagyd ki
attól is függ, hogy melyik lap a jól, hogy milyen chipsetes lapot akarsz (pl. nforce2 vagy nforce3 vagy viaKTakármennyi stb.)
[Szerkesztve] -
Gomba
senior tag
olvastabb fentebb, hogy valaki ajánlotta a bluefisht?! sztem inkább ne tedd be oda a lábad (saját tapasztalat)
-
!attis!
tag
válasz
Sir Riccio #29 üzenetére
Én a QDI-t nem mérném össze az Asroc-kal!Azért mert nem egy ismert alaplap
attól még lehet jó!Az ára sem azt mutatj h olyan sz@r lenne! -
Sir Riccio
addikt
Költség ráforditás?
-
Bonszoá
csendes tag
Helloka!
Nekemis ajánljatok alaplapot : Intel-vonalon(irodai doolgoktólkezdve szerkesztéseken át játékokra , internetre...stb)
mindenképpen nagyon stabil , nagyonnagyon MINŐSÉGI darablegyen, nagyon megbízható és hosszabbtávara(szóval valami fullos lap kéne)kellene...(~1év)
a teljesítmény a lényeges és a kiváló minősége(természetesen hogyha az adott lapból nem selejtes darabot fogok ki-ez kivétel)!
??????
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Ha elfogadod afetebb leirt és az általam leirtakat akkor nem veszel gépet a multiknál. Szerintem Bocskorék elbujhatnak a ''Kész átverés ...'' cimü müsorukkal melettük. /Vagy talán magasfoku a multik hozzá nem értése?/
Nos ha arra a szemétre vágyakozol amit ők árulnak, akkor azt náluk kell meg vásárolnod ugyan is azt a technikát már Noé-nál sem lehet kapni. 20-30 %-al olcsóbban lehet szakboltokban lényegesen jobb korszerübb gépeket összerakatni.Szervizzel is foglalkozom ezért én más szemmel nézem az alaplapokat. Mind mindenben az alaplapoknál is vannak legendásan rossz szériák.Nálunk az Abit Asus a legelterjettebb ezért tőlük idézek lapokat:
Abit KD7 Asus CUSL2C ezekből 10-böl 6 nem érte meg a garancia idő végét.Arról nem irtál mire kivánod használni a gépet, akarod e tuningolni, mekkora összeget szánsz rá? Mi az elsődleges szempont stabilitás? megbizhatóság? tuning, ár/érték arány? Intel vagy Amd konfigot szeretnél?
A fenti szempontokat figyelembe véve más és más a sorrend!!!
Általában jó megbizható alaplapokat gyárt ABIT ASUS Chaintech DFI GIGA-BYTE
MSI Soltec... A noname lapok további hátránya hogy '' osztályos '' alkatészekből
készülnek, valamint kevesebb frissités jelenik meg hozzájuk. Ha leirod az elvárásaid valamint a pénztálcád nagyságát bizonyára sok jó tanácsot tudunk majd adni valamennyien. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Fonák Tamás #1 üzenetére
Hi!
I. Egy jótanács:ilyen helyeken,mint Media Markt,Metro,Electroworld,ne vegyél gépet.
Menj be egy számtechboltba,kérj egy árlistát,és itt a fórumon segítünk jó gépet összeállítani.
II. Számtechboltban.Kiskerben,hogy egész pontos legyek. -
Latyakos
aktív tag
Személyes listám: Gigabyte, Epox, Chaintech, MSI, DTK, Asus, Abit, Ecs, Acorp, s utána jetway, mercury, ésatöbbi érdekes cucc.
-
Paqito
senior tag
Nosztalgiázhatsz kedvedre
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Nem vicc!Komoly,de a haveromnak a tescos gépében is szabóné van.Egy szó,mint száz:instant szuperszámítógépet szuperhyperextrabevásárlóközpontból ne!!!Be kell menni 1 sztekboltba,összeválogatni;és ha nem ért vki hozzá;max 3000-ért összedobják.Job helyeken ingyen is,mert náluk veszed.
MUŁĐER:vazz!Arra.Olyan rég volt,hogy már a nevére se emléxem,hála égnek.Rémálmomban ne jöjjön elő!
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
én abitot, vagy epox lapot ajánlok, esetleg gigabyte, meg asus
-
tildy
nagyúr
1.Chaintech, 2. gigabyte, msi, abit...A sor legeslegvégén az asus, amit 100% hogy többet nem veszek.
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Kis buta kezdőként 2 éve az Auchan-ban vettem gépet.Ezt:2000+ xp(ez akkor jó volt,persze lockos;de mindegy mert a lap nem volt alkalmas a húzásra)),mx 440,Szabóné és társa táp
,vmilyen gagyi lap,133-as 256 memó(ugye proci fsb 266,aida memo 1000)lg cd író(még megvan!),60-as 5400 rpm samsung vinyó,titan nemtom milyen hűtő.Ezt mind---------------------129990!!!2 éve!Ha jót akarsz magadnak ilyen helyen nem veszel gépet!
-
kalcika
tag
A minőségi sorrend mint olyan nem hiszem, hogy létezik. Inkább ''orientációs'' tanácsok vannak.
Pl. SiS chipsetes MSI lapot ne vegyél, de AMD lapjai, különösen az A64 platformhoz, nagyon jól sikerültek. És a 865 / 875 lapjai is jók, valamint csak tőlük vennék P4 VIA alaplapot.
A GIGABYTE minden téren jó minőséget produkál, és találhatóak a minimalista modelltől - ezektől azért óva intenélek - a prémium kategóriákig. Pl. Intelhez a 8IPE1000(Pro)G stabil és igen kedvező árú lap, míg AMD-hez verhetetlen ár/érték arányú a 7VT600-1394.
Az ASUS jó alaplap mindenhol, kivéve talán az ATI chipes lapjait. (Mindenesetre régebben tartósabb deszkái voltak, azért ma sem rosszak.) Különösen hozáadott értékben erős. Meg marketingben.
Nos, röviden ennyit tudnék hozzátenni. -
golyani
őstag
gigabyte(nekem ez van ), MSI,abit, asus, chaintech
szeritnem... -
Paqito
senior tag
Uff!
E havi PC World egyik cikke pont erről szól. Gondolom nagy újdonságot nem mondok azzal, hogy Ők sem a Tesco Gazdaságos gépeket ajánlják.
Szvsz még Albatron, illetve remek ár/érték arányú ECS alaplap. /Ne várj tőle csodát, de amit tud, azt stabilan, megbízhatóan/ Plusz a fenn említett sokféle deszka...... -
atosz
őstag
En sem ajanlanam az ilyen aruhazakat. Inkabb egy nagyobb szakuzlet, ahol ingyen ossze is rakjak, miutan kiveseztetek mik legyenek az alkatreszek.
Amugy asszem azert a Metro szokott arulni minosegibb komplett gepeket, mint HP, vagy Fujitsu-Siemens... -
törölt tag
jah ott nem érdemes mi is megjártuk eccer vele még mikor a Media Marktba vettünk gépet pff ne vegyél ilyenhelyeken sehol ajánlom neked a Grand számítás technikai boltot a Lehel Úton mi már vagy 10 12 éve ott veszünk mindent viszonylag elég olcsó és megbiz6ó jah a nagybátyám már 18 éve is talán elég jó kis szaküzlet.
-
Keitaro
addikt
Én még hozzáraknám ezt a kettőt Bővebben: link és ezt Bővebben: link
Sajna utóbbi egy picit szünetel most
Alaplapokból szvsz
Epox, MSI, Gigabyte, Asus az általam favorizáltak, de sok embertől sokmindent fogsz hallani, szerencsére sok jó minőségű gyártó van, nem vagyunk elárasztva Tomato alaplapokkal pl -
Gleatcher
aktív tag
válasz
Fonák Tamás #1 üzenetére
MediaMarkt, Tesco, Auchan, Cora, egyéb hipermegaszuperüberbrutálmarketekben NEM szabad vásárolni gépet (szerintem). Sok a gond vele és elég instan-szagú...
Bp-en nagyon sok számítástechnikai bolt van, ahol minőségi PC-ket árulnak, minőségi áron is, de megbízhatóbb, mint egy multinacionális cég.
Ezek az üzletek természetesen adnak számlát és kisker áron tudsz náluk vásárolni.
Az alaplapok közül a jobbak, de nem sorrednben, hanem ahogy eszembe jut:
ASUS
Abit
MSI
Chaintech
Epox
Soltek
Asrock,meg QDI, meg egyéb furcsa nevű alaplapokat sztem nem érdeme vásárolni, ne ezen spóroljunk má' Nem tök mindegy, hogy a proci 2,4 vagy 2,6 Ghz-es?
Ja és a boltok:
Bluefish www.bluefish.hu
Aqua www.aqua.hu
Mistral www.mistral.hu (ezt nem ajánlom, de azért leírtam)
AMP computers www.amp.hu
Én ezekbe járok mostanában, de biztos mondanak még mások is egy rakat boltot. -
cafat
aktív tag
Szerintetek melyik a jobb alaplap? Az Abit nf7-s vagy az Asus A7V880?
-
Balli
őstag
válasz
Fonák Tamás #1 üzenetére
''Media Markt, Electroworld, Metro stb '' Én csak annyi tanácsot tudok adni hogy ezeket nagyon gyorsan felejtesd el, itt ne vegyél komplett gépet. Annyi pénzből amennyiért árulják sokkal-sokkal jobb gépet tudsz kihozni
-
MUŁĐER
addikt
válasz
Fonák Tamás #1 üzenetére
Media Markt-ban inkább ne vegyen gépet. Minden számtechbolban árulnak komplett gépet,bemész és összerakják
-
Fonák Tamás
csendes tag
I.Sziasztok. Rokonoknak kéne segítenem komplett számítógép vásárlásában. Fontos összetevő az alaplap. A Media Markt, Electroworld, Metro stb Asrock meg Gigabyte alaplapokkal adja gépeit. Meg szabad ilyet venni? Úgy tudom, hogy az Abit és az Asus jobbak (az általam ismertek közül). Szerintetek mi a minőségi sorrend?
II. Árulnak-e valahol komplett számítógépet komolyabb alaplappal? (NEM NAGYKERBEN, hanem ahol bármilyen névre adnak számlát?
Új hozzászólás Aktív témák
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- 2x8Gb SK Hynix 2400 Mhz DDR4 notebook RAM eladó
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest