- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjoe
addikt
válasz
elfelejtette #748 üzenetére
Jelenleg codegen 400W-os tápom van, gépfejlesztés esetére az eddig írtak szerint megfelelő lesz!
Viszont az utóbbi írásodon gondolkozva megérné cserélnem egy modernebbre.
Napi 14 óra alatt az általad írt 60-70W fogyasztáskülönbség szerint napi 1kWh + áramfogyaszás kb 40Ft-al és évi 300 nappal is 12.000.- pénzkidobás!!!!!????
Nem tudom van e erre ténylegesen összehasonlító teszt valahol ahol a felvett áramot mérik?
Mert ha ez tényleg így van akkor cserélek tápot is.Előre is THX
-
elfelejtette
veterán
válasz
Dzsiforsz #747 üzenetére
Hy!
Az általad leírt konfig 150W alatt fog fogyasztani, de a 'tápod' nem ártana lecserélni.
A noname tápokkal az a baj, hogy általában erőteljesen túlzóak a rájuk írt terhelhetőségi értékek. Tehát a te 300W-os 'tápod' csak 150W-ot tud leadni. Ráadásul ezek az 'ipari csodák' általában mindenfajta védelmet nélkülöznek, így használatuk leginkább az orosz ruletthez hasonlít, mivel ha megdöglik, nincs semmi garancia arra, hogy akár az egész gépet kinyírja. De volt olyan is az egyik fórumtagnál, hogy látszólag minden hiba nélkül üzemelt a gagyi tápja, de közben néhány hónap alatt 4 vagy 5 vinyót is kinyírt szépen csendben.
Ja és van még 1 ellenjavallat velük szemben, mégpedig a hatásfok. Mivel amíg egy gagyi táp 60% hatásfok mellett lead 120W-ot a konfig felé, addig a konnektor felől 200W-ot vesz fel. Ezzel szemben egy modern, 85%-os hatásfokkal bíró táp ugyanezt megoldja a konnektor felől 142W felvételével.
Csak ennyit akartam elmondani.
Üdv. -
Dzsiforsz
tag
Hello!
Előre szeretném tudni kb mennyit fog fogyasztani a gépem, hogy milyen tápot vegyek, vagy maradja a régi codegen 300w-tal.
KB ezek lesznek benne.
giga P35-DS3
C2D E2140 (alapfeszen szeretném járatni kb 2,5Ghz-en)
8600Gt ventis , nem passzív (nem akarom tuningloni)
1 DVD író
2 winchester amiken van hűtő.
Kösz. -
Pollux66
tag
válasz
elfelejtette #745 üzenetére
THX!
-
Pollux66
tag
Hali Mindenki!
Ez a konfig stabilan megy 450W Chieftec táppal?-MSI P35 Neo2-FR lap
-Core2 E6550
-8600GT
-2x1Gb 800Mhz DDRII
-1dvd író
-1SATAII HDD
-2x8cm venti, 1x12cm venti(ledes)A válaszokat előre is köszönöm!
-
elfelejtette
veterán
válasz
Szten Márs #742 üzenetére
Lehet, de azt az AMD honlapján is megtalálja. Vagy megkérdezhette volna az X2 topicban. Meg mihez kell az adat, ha nem ahhoz, hogy vajon bírni fogja-e a terhelést a tápja, ha a mostani prociját erre cseréli.
Üdv. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
elfelejtette #741 üzenetére
SZtem ő ara gondolt h a proci magában mennyit fogaszt
-
elfelejtette
veterán
válasz
RazoR_45 #740 üzenetére
Hy!
Milyen órajelen, milyen feszen?
Csak a proci érdekel, vagy az egész gép, amiben benne van?
Ha az érdekel, ezzel a procival is 150W alatt fogyasztana a géped, tehát ha bármilyen legalább 300W-os márkás tápod van, az még fél gőzzel is elviszi, ha viszont vmi gagyi (codegen, mercury, q-tec, stb.) 'tápod' van, azt inkább cseréld le a géped biztonságának érdekében, nehogy az új proci túlterhelje, és kinyírja az egész gépet!
Üdv. -
RazoR_45
tag
Akkor nekem is lenn egy kérédsem hogy mennyit fogyaszthat egy AMD64 socket 939-.es X2 4200+-os procika?
-
wiggen123
senior tag
Mennyit fogyaszt egy dlink 340T ADSL modem + noname router? Egész nap megy és lusta vagyok kikapcoslni őket estére. Kíváncsi vagyok menyit ehetnek. A válaszokat előre is köszönöm
-
Rover623
félisten
válasz
elfelejtette #737 üzenetére
Megtisztelsz...
-
JasonD
aktív tag
válasz
elfelejtette #733 üzenetére
Az lehet, hogy nem ezen volt a fő hangsúly, de szerintem egyáltalán nem mellékes.
-
JasonD
aktív tag
válasz
elfelejtette #726 üzenetére
UPS-hez aktív PFC-s tápot ajánlasz? Hmmm.....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Ömm, csak annyi, hogy a tápot azértnem szokás fogyasztónak tekinteni, hanem veszteséges energiaátalakítónak. Tudom, a végerednémy ugyanaz, csakhát esztétikailag szebben néz ki így kifejezve
-
Rover623
félisten
válasz
elfelejtette #729 üzenetére
Hehe...
1. ahogy láttam, inkább a nagyok (stol, Csaba, stb.) farvizén evezel.
2. ez nem gondolás kérdése, az informatikában a feltételezés sz*rt se ér.
3. a max. fogyasztás kb. stimmelhet, a "felesleges"-t pedig megint csak gondolod a tények ismerete nélkül (mikor, miért, mennyiért szereztem be).
4. mivel nem ismered a táp típusát, felépítését, megint csak találgatsz.
5. nem tudom értelmezni
6. ez tény
7. ez is érthető
8. ezt majd számokkal igazold. Bár gondolom, nehézségekbe fog ütközni, mivel nem ismered a következőket: a mostani táp típusa, hatásfok-görbéje...a gép fogyasztása a kiegészítők nélkül...az új, közelebbről meg nem határozott táp típusa, hatásfok-görbéje...a gép használati ideje éves szinten.
9. én sem kioktatásnak szántam. -
elfelejtette
veterán
válasz
Rover623 #728 üzenetére
Hehe...
1. Szoktam én is oltani a tápos topicban az egységsugarú újoncokat.
2. A hsz-em úgy értendő, hogy gondolom nem egy minőségi gyártó 680W-os tápja csücsül az említett gépben, mert annak az ára majdnem annyi lenne, mint a GTO-é.
3. Egyébként is felesleges lenne ekkora táp egy fullra terhelve 200W körül kajáló konfigba.
4. Ráadásul nem is egyenletes a terhelés eloszlása, mivel az adott konfig 90%-ban a 12V-os ágról fogyaszt, tehát egy ekkora tápnál jelentősen alul lenne terhelve a 3.3V-os és az 5V-os ág, ami kereszt-terhelési problémához vezetne.
5. Ha mégis vmi neves gyártó régebbi modelljéről van szó, akkor ez még fokozottabban érvényes.
6. Ha viszont vmi névtelen gyártó 680W-osnak címkézett tápja hajtja az említett gépet, akkor számolni kell azzal, hogy valószínűleg hatásfok tekintetében meg sem közelít egy modern, akár 85%-os tápot.
7. Sajnos ez megintcsak igaz a márkás gyártótól származó régebbi modellekre.
8. Ezért az újabb táppal akár jelentősen is javíthatsz a fogyasztási értéken, mivel a jobb hatásfok mellett a táp kevesebb hőt fog eldisszipálni.
9. Bocsánat, nem kioktatásnak szántam.
Üdv. -
Rover623
félisten
válasz
Hehe...
Ezen gondolkozzál el egy kicsit...ha gondolod felkeresheted a tápos topicokat/gurukat itt a PH!-n... -
Manitou
veterán
Mennyit fogyaszthat a gépem?:
-400W FSP Bluestorm II
-Asus A8N-SLI SE
-939-es X2 Toledo 4200+@2810MHz@1,365V
-AC Freezer 64 PRO
-2x1GB Kingmax DDR400@468 3-3-3-6 -1T
-256MB inno3D 7600GST DDR3 500/1400
-Foxconn 3GTH-002 ház 1db 12cm-es ventivel
-120GB Seagate winyó
-Pioneer 109-es DVD-RW
-1,44 FDD
-A4 Tech X-710BF
-Logitech Z-4 2,1 hangcucc
-Canon i320 nyomtató
-Epson Stylus DX4000 multifunk. gép
-19" Samsung Syncmaster 957MB (TCO03) -
elfelejtette
veterán
válasz
Rover623 #724 üzenetére
Hehe...
Még hogy semmi dúrva! Az általad leírt gépben is a legnagyobb fogyasztó a 680W-os táp. Lehet, hogy jelentősen megváltozna az összfogyasztás, ha lecserélnéd egy FSP BlueStormII 350-re, vagy egy Seasonic S12-II 330-ra. Valszeg kevesebb, mint 1 év alatt visszahozná az árát!
Üdv. -
Rover623
félisten
Igen...a gép meglepően komoly tétel tud lenni...
Kölyök gépe az UPS bemenetén mérve (tehát UPS, gép, monitor, hangfal):
standby: ~40W
desktop/2D: ~210-230W
game/3: ~300-330W (csúcsérték 368W)Ez bizony lazán kiteszi a havi számla ötödét-negyedét...
P.S.:
masina: E6400@2.4GHz, 2GB DDR2, 7900GTO@GTX, 300GB HDD, DVD-RW, 680W táp, 2db 12cm-es venti, 19" widel moncsi, 5.1 hangfal...szal semmi durva. -
varga911
senior tag
válasz
Dr. Romano #722 üzenetére
60-80W kb.
-
Dr. Romano
veterán
Hali Mindenki!
Egy 17"-os CRT monitor (Lite-On; 2003-as) kb mennyit eszik?
-
hossszú
őstag
válasz
Rover623 #720 üzenetére
Az évvégi elszámolószámla egy kicsit magas volt így vettem én is egy ilyen kis műszert.
A feleségem szerint a gépem miatt, 200W körül fogyaszt az én kis sarkom alapbeállításokon terheletlenül, persze ebben benne van minden (router, modem, nyomtató, monitor, gép) ha egy kicsit tuningolok akkor ez felment 300W körüli értékre.
Minden más fogyasztót is végigmértem a lakásban, hát mit ne mondjak kaptam meglepő erdményeket, nem csak a gépem volt a ludas. -
Rover623
félisten
válasz
#47492352 #719 üzenetére
A monitort tudom,azt azért nem is írtam oda...
Azt csak hiszed...Ez gyak. kiszámíthatatlan...inkább mérd meg...
Pláne hogy kimaradt egy komoly fogyasztó: a táp...Ilyen kaliberű cuccokat akciósan (én pl. 1990-ért vettem pont ilyet Lidl-ben
) olcsón be lehet szerezni:[link], [link], [link],
-
törölt tag
Hali
Tudja esetleg valaki hogy mennyit fogyaszthat a gépem kb?Játéknál,meg ha pl csak töltök...
Gigabyte GA-MA69G-S3H
AMD X2 4600+ AC Freezer 64
1 db Seagate 200 GB
1 db Maxtor 160 GB
2X1GB Adata
Inno3d 8800gts 640MB
1 dvd író
1db 12cmes ventiA monitort tudom,azt azért nem is írtam oda...
Előre is köszi! -
duo
addikt
válasz
elfelejtette #716 üzenetére
ÜDv!
FSP PNF 350W
ha jól olvastam a neten olyan 70%-os hatásfoka van. -
Rezi
tag
Szerintetek az alábbi konfig mennyit fogyaszt idle állapotban konnektorból, ha mondjuk ftp server üzemel rajta (nagyon ritka, kis terheléssel), a moncsit kikapcsolom, procin bekapcsolom CnQ-t stb ?
Asus m2n-sli deluxe
X2 4000+ Brisbane
X800 GTO
4*1 Giga ddr2-800
Audigy 4
Pci hálókari
Pioneer DVD iró
2 SATA vinyó -
-
duo
addikt
Szervusztok fórumtársak! segítsetek kérlek
mennyit ehet az én konfigom?
2800+@2Ghz 1,45v sempronpowah
ArcticCooling freezer64pro
1,5Gb Ram
galaxy7600Gt pe alapon
1db 250 hdd samsung
1db pioneerakármilyen DVD
2db 12cm venti
Lg1915s 19 " TFT
a táp 350FSP mert megérdemlem
----------------------------------------
leginkább az érdekel mennyit vesz ki a falbólelőre is köszönöm.
duo
-
gaborg
csendes tag
KÖCIKE
-
gaborg
csendes tag
hali
ismét kéném a segiségeteket
kérdésem
kábé menyit fogyaszt ez a config?
420cerka visszavéve 1000mhz 1volt
965 giga gm-s2
2db king max 512mb 800mhz
1db st3250 (250)
ati 1650 giga passziv
300w fsp
lg dvdolvaso
2db 8cmés 1db 12cm mind 5volton -
gergo84
aktív tag
végeztem pár mérést egy Merlin Gerin [link] műszerrel
a mérésben csak maga a gépház szerepel az alkatrészeivel. nincs benne a monitor, nyomtató, és egyéb plug&play cucc
a következő eredményeket kaptam:
alapjárat.........................................0,59A
netezés..........................................0,65A
játék (moto gp 07)...........................0,96A
játék (race 07).................................0,99A
játék (airborne)................................1,04Aa konfigom az adataimnál. próbáltam a játékokat jól megdolgoztatni, mindehol magas grafika, tömeg a pályán, és gumifüst...
mindent egy FSP bluestorm 400W táp látja el.
-
szacsee
nagyúr
válasz
venember83 #708 üzenetére
Hát ha a 2 szűk keresztmetszetet nézem (Gyári Cooler és PSU), akkor a cooler a szűk keresztmetszet. G0-nak léggel nemtom mennyi a vége, 1,45V-ig simán bírja a táp, de afelett a hűtő miatt nem mertem menni.
Amúgy szerintem sima tuning-hoz elég, eXtrémet nem akarok, mert annál fontosabbak a cuccok nekem, minthogy kinyírjam. 1,3V-on 3400Mhz-n stabil, ez a teljesítmény meg szerintem egy jó darabig elég lesz. A mindennapokra most lövöm be, remélem stabil lesz 2,4-en 1,1V-al.kymco: nekem düwi van és remélem nem gagyi, 7500 HUF volt, az OBI-snak mi a neve?
-
szacsee
nagyúr
Hali!
A VGA-m eladása után S3 Trio figyel a konfigomban.
Most én is ráhajtottam az energiagazdálkodásra.
Monitorral (Hans G 19col), Hangfallal (Creative 7.1, üresjáratban).
A gép prime alatt 100%-os prociterheléssel eszik konnektorból 155W-ot.
Üresjáratban 115W körül. Ja és Vcore biosban 1,1V ami prime alatt 1,056V-ot jelent, a proci 2,2Ghz-n megy.
Viszont ha 1,3V körül adok a procinak naftát, akkor a konnektorból leszippant 160W-ot idle és 240-250W load.
Még jó hogy tudom konfigurálni a kicsikét. -
kymco
veterán
Érdekesség, hogy a monitorom (Samsung SM203b) van egy soft kapcsoló elöl és egy hard kapcsoló hátul. A soft kapcsolónak semmilyen hatása nincs az energiatakarékosságra. Azt hiszem 7 W-ot mértem inaktív állapotban... nosza a soft kapcsoló kikapcsolásával... maradt a teljesítményfelvétel... Persze a hard kapcsoló lenullászott mindent
A vista előnye, hogy a gép kikapcsolt állapotában a fogyasztás megegyezik az alvó állapot fogyasztásával... (no az alvó hibahatáron belül több)... -
kymco
veterán
Vettem egy fogyasztásmérőt... és most méregettem egy kicsit.
A gépem (Core Duo 6400 2 GB RAM, 3 winyó, GF6600GT, 20" LCD monitor) összteljesítménye, mikor a vista felállása után kb 200 W.
Ha alvó állapotba kapcsolom, akkor 20 W -ra csökken.
Ha alvás helyett leállítom marad a 20 W fogyasztott teljesítmény.
Van egy szünetmentesem, egy nem mai APC smart 700-as. Ez üresjárásban, terheletlenül 30 W-ot eszik.
Tehát, ha leállítottam szoftveresen a gépem, 50W-os izzónak megfelelő teljesítményfelvételt produkált. Ehhez hozzájön a HP LJ1100-as nyomtatóm energiatakarékos 10W-ja, és a 60W biztosítva van.
Ez 43KWh, ha nincs bekapcsolva semmi, ami egy havi 1000 Ft-ot jelent kb. És egy percig nem ment a gép.... -
MyStiQ
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #701 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- DOOM - The Dark Ages
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- GARIS!! MEGbIZHATÓ! CHIEFTEC POWER SMART 1250W 80 PLUS Gold
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Corsair Hydro X series XD5 white bontatlan
- Garanciális Corsair Sursa RM750 750W 80 PLUS Gold (CP-9020231)
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest