- Akciókamerák
- Egér probléma
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
fuji x100s, x100t, sony rx1, leica q, de amúgy milc fronton is van pici, ráadásul az előbbi kompaktokhoz képest nem is drágák annyira: gm1, gm5
Quentin: a kihajtható érintőkijelzőt én is hiányolnám, de a zoomot soha, évek óta fixeket használok milc-en és soha nem hiányzott a zoom .
A milc témához: nem muszáj sok zsé, az első milc-em 25k-ba került, a jelenlegi meg 35k-ba, az aláírásomban lévő linken megpillanthatod milyen képminőségre képesek, kompakt fronton ennyi pénzért semmi sem hozná ezt a szintet[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Quent1n
senior tag
A Pana LX100 képminőségbe a legkomolyabb kompakt gép vitán felül. Ezzel szemben apróbb bosszantó hibái azért vannak ami egy ilyen árkategóriájú kompakt gépnél szerintem cink egy kissé.
Ugye nincs vaku ami azért egy kompakt gépnél szerintem kellemetlen eléggé. A zoom tartománya is kissé korlátozott ha már csak egy 4.2x es vagy hasonlót kapott volna az rohadt sokat dobna rajta. Kijelzője nem dönthető ami szintén elvárás már egy csúcskompaktnál, mert pont a kis mérete miatt rohadt jó kreatív fotókat lehet csinálni egyedi szögekből. Érintőkijelző sincs amit nem is értek mibe került volna. Tudtommal mikrofon bemenet se ami megint már rég aktuális lenne a csúcskompaktoknál amik ilyen videós képességekkel bírnak Illetve a gép mérete szerintem már határeset a kompakt kategóriát nézve.
Szóval 1 szó mint 100 a Pana szerintem kicsit konzervatívan közelítette meg a dolgot. Csináltak képminőségbe "kompaktkirály" fényképezőt de azért az árért több apróbb dolog kimaradt belőle ami azért nem lenne hülyeség a kategóriában.
Alternatíva a Sony RX100 MK III lehet vagy az MK IV bár szerintem a jelenlegi árukat egyik sem éri meg. Utána Canon G7x. Ez a 3 gép ugyanolyan fényerős és közel ugyanolyan képminőséget produkál. Ha a videó nem fontos akkor szerintem G7x vagy LX100.
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...