-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, egy kis fennakadásban.
A konfigom:
-MSI P45D3 Platinum
-Intel E6550
-Corsair XMS3 (2x2)
-Sapphire HD 4870 Vapor-X 1GB GDDR5
-Samsung HD753HJ
-Pioneer ODD
-BeQuite! BQT E5-500W
-MSI P60
-ASUS MyCinema.... valami
A tápot most cseréltem egy 450-es CM RP-ról, mert gyengének bizonyult, viszont most az erősebb táppal is újraindul a gép terhelés nélkül is...
Az alaplapon felvillannak a piros ledek (LED12,LED8,LED14,LED15)
Segítségeteket előre is köszönöm! -
blasko92
őstag
(#14005) x_o_n
(#14006) PetzvalVégignyaltam kétszer is a könyvet, a ledekről egy szó sincs Igen, az 500W-os táppal is újraindul, a 450W-ossal kb 10 mp-ig bírta. Nem hiszem, hogy most a gépnek nem lenne elég a BeQuite! táp, jóval komolyabb mint a CM RealPower.... A BIOS resetet még nem próbáltam. Az előbb kb. 10 percig ment, amíg neteztem, de amikor beindítottam egy játékot rögtön leállt. Amúgy minden csatlakozót rádugtam a lapra ami kell, 8pin CPU-nak, akkor 2x6pin a VGA-nak, és a 4pin molexet a PCI-expressnek.
-
blasko92
őstag
válasz Petzval #14010 üzenetére
(#14005) x_o_n
(#14006) PetzvalNem hiszem, hogy a lapnak lenne hibája, mert az előző konfigommal minden tökéletesen ment (Sapphire HD4670 1GB DDR3, CM RealPower 450W) Ennyi a változtatás. Cseréltem VGA-t és tápot, azóta jelentkezik az újraindulás. A gép amúgy folyamatosan megy, mennek a ventik, világítanak a ledek, csak rebootol a gép.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
-
blasko92
őstag
válasz Laybee #14044 üzenetére
Most jelenleg elöl 1 120as venti nyomja be a hideget, hátul egy másik 120as szívja ki a meleget, + a táp 120as ventije alul szívja ki a levegőt. GPU dióda (DispIO) 62 °C (144 °F);GPU dióda (MemIO) 76 °C (169 °F);GPU dióda (árnyaló) 68 °C (154 °F);CPU 27 °C (81 °F);1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F);1. CPU / 2. mag 30 °C (86 °F). Ezek lennének. Amúgy a VGA ventije autimaticén megy 24%-on.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a BeQuite! tápom egyik molexes ágát megkurtítom, olyan módon, hogy levágok 2 db csatlakozót róla, akkor lehet valami probléma? Csupán azért akarom levágni, mert elég sok molex csatlakozó van ezen a tápon, és így most nehéz elrendeznem a kábeleket. (Csak 1 ágat csonkítanék meg)
Üdv, és köszi a választ!
Ballázs
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a BeQuite! tápom egyik molexes ágát megkurtítom, olyan módon, hogy levágok 2 db csatlakozót róla, akkor lehet valami probléma? Csupán azért akarom levágni, mert elég sok molex csatlakozó van ezen a tápon, és így most nehéz elrendeznem a kábeleket. (Csak 1 ágat csonkítanék meg)
Üdv, és köszi a választ!Balázs
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam más tápegységgel foglalkozó topikot, ezért írok ide.
Akadt egy kisebb problémám. A vízhűtés radin lévő 3 ventit egy BeQuite! BQT E5-500W tápra
kötöttem, mert azon pont 3db venti csatlakozó van. Reggel kapcsolom be a gépet, erre egyik venti se megy. Meg se nyikkannak. Eddig szépen mentek vele (még az este kikapcsolás előtt is), a táp le is szabályozta őket, kellemes fordulatszámra, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy nem tudom mi lehet a probléma. A ventik jók, mert most mennek az alaplapi csatlakozóról.Előre is köszi a segítséget!
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis nagy probléma.... Az adatlapomon lévő tápon van három db ventilátor csatlakozó, ezeken keresztül szabályozza is a ventik fordulatszámát terheléstől függően. Na most a ventik ezeken a csatlakozókon már nem mennek egy pár hete valamiért.
Most meg észrevettem, hogy a tápban lévő venti se megy... Elég meleg már a táp burkolata.
Azt sem tudom, hogy mikor állhatott le.
Ja és picit cicergős hangot ad.Előre is köszönöm!
-
blasko92
őstag
válasz 04ahgy #23218 üzenetére
Én is erre gondoltam, de nem nagyon vagyok otthon az ilyesfajta elektronikus dolgokban.
Garancia sajnos már nincs rá..... Szerinted megéri pénzért javíttatni, vagy inkább vegyek egy új tápot?
Valamint még azt szeretném kérdezni, ha beleteszek egy másik ventilátort, és azt az alaplapra kötöm, és úgy használom a hibás tápot, az gond? Vagy ne tegyem ki veszélynek a többi hardvert? -
blasko92
őstag
válasz 04ahgy #23230 üzenetére
04ahgy nekem milyen tápot ajánlanál az adatlapomon lévő konfighoz?
Én valami chieftec vagy fsp tápra gondoltam. A lényeg, hogy szépen elvigye a konfigomat, ha hardvereket cserélnék se kelljen új tápot venni, és olyan 10-20 ezer körüli ára legyen.
FSP Aurum Gold 500W-ról van valami tapasztalat? -
blasko92
őstag
válasz 04ahgy #23230 üzenetére
FSP Aurum 80+ Gold
Keresőben láttam, hogy jókat írtak róla, és ajánlották is párszor.
De azért gondoltam megkérdezem, hogy mi a véleményed róla? -
blasko92
őstag
Sziasztok!
Lehet nem pont ide tartozik, de azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet venni tápegységhez apa és anya csatlakozókat?
Gondolok itt a 24 pines alaplapi, 6 pines vga, és 8 pines cpu csatlakozókra.
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv!
-
blasko92
őstag
válasz Krissz5435 #24050 üzenetére
Nem vagyok tápmester, de nekem is FSP Aurum Gold 80+ 500W van.
Ajánlották is, a nagyon jó hatásfok miatt, viszont azt, hogy csendes, nem merném kijelenteni.
A gyári ventinek van egy pici morgós hangja.... Ezen kívül teljesen meg vagyok vele elégedve.Szóval vannak nála sokkal halkabb tápok is.
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Szeretném majd lecserélni a Corsair CX600-as tápegységemet egy minőségi, nagyon halk, és moduláris (nem számít, ha az alaplapi kábelek fixek) tápegységre. A csendesség nagyon fontos, mert vízhűtés mellett most a táp a leghangosabb.
Amiket nézegetek:
-ENERMAX REVOLUTION87+ 850W
-CORSAIR AX760 (ennél az I-s verzióért nem adnék felárat...)
-Be quiet ! Dark Power Pro 10 850WAmit el kellene hajtania: ASUS R3E, Xeon L5638 @3.5Ghz, HD6950@70. Később lehet lesz CF.
Előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Az Enermax Platimax 750W-os tápról mi a véleményetek? Ez nem CWT beles?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest