- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
Dyno
veterán
Corsair topikban volt rá példa, természetesen zárlat esetén.Továbbá volt panasz is hogy átmelegedtek a kábelek, természetesen más márkáknál is.Én nem folytatnáma vitát sokszor lefutott kör ez már, ha vissza keresel ezt láthatod is.
Mellettem van kipakolva a táp és alig megy a ventillátor furmark+IBT közben és igy se melegszik...
Na erre csak simán Stol szavaival válaszolnék, mérésekkel tudod bizonyítani?Tudniillik nekem volt egy VX450, eléggé meleg típus, de ismerettségi körömben volt még őár corsair táp, nekemse tünt melegnek, de aztán rendesen áttapogattam és utána nem voltam elégedett, továbbá szereztem infrás hőmérőt is, sajnos az sem adott nyugtató adatokat, sajnos valahogy nem akarta magasabb hőhatására jobban tekerni a ventit, télen iikor 20°C van aszobában ugyan annyi tekerte a ventit mint nyáron a 35°C-ban, termlszetesen ugyan akkora terhelésre gondolok.Enermaxom terhelés alatt, az adatlapomon lévő konfiggal télen 800-1000rpm-en tekerte a ventit, most nyáron mikor igazán meleg van, akár 1400rpm-en is.
-
bartucc
addikt
Nem belül, hanem a VGA-ra csatlakozó vagy a 12V-os CPU kábel ami ilyen szempontból veszélyes lehet, annyi amper már eléggé felmelegíti a kábeleket.
Minél nagyobb amper megy egy kábelen, annak annál nagyobb lesz az ellenállása, ez által nagyobb lesz a veszteség, ami hő formájában távozik. Fizika hetedik-nyolcadik osztály, és közgáz suliba jártam, de ennyit illik tudni.
(ezért vannak több tíz- és százezer voltos elektromos villanyvezetékek)[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Dyno
veterán
lead most kb 550w-ot, a és igy se melegszik tul, igazábol a többi komponenshez képest nem is melegszik.
Micsoda?HAtásfok fogalmával tisztában vagyunk?(gondolom igen mert irtál róla, ne haragudj lehet én olvasok félre valamit, de amit irtál nagyon nagy butaság,annyit nem eszik)650W az a leadható maximális teljesítményt jelenti a 3,3V 5V 12V-os ágakon.
550W-t meg nem eszik a géped, vicces is lenne, kábé a felét eszi meg ~300W.És ez már inkább konnektro felőli mért érték, tehát ez a táp felől 260W körül van.Vagy ha arra godoltál hogy 85%-os a hatsfoka és akkor 650*0,85 és ennyit tud leadni az hülyeség, a 650 output, nem input.
1. Ha ennyire veszélyes a tulmelegedés illetve meghibásodás akkor hogy-hogy van müködö Hx1000es 80A-s ággal. Ja és adnak rá 5 év garit és nem nagyon találtam neten se meghibásodási sorozatot ezeknél.
HX1000-esel pont rossz példát hoztál [link]
De ha ennyire tudod, gondolom tisztában vagy azzal is hogy két darab 500W-os CWT elektronika van benne, ugymond "összedrótozva".Garanciával meg hiába ugrélunk, itt kábel átégésről van szó, így nem fogjék kicserélni.
Volt már rá példa, a másik meg a marketing fogásos übertotál brutál hosszú idejű garancia nem fog ellent mondani a fizikának, sajnálom.De néha csak elmosolyodok amikor ilyenre a garanciát hozzák a userek példának...[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
ezeknél felban darabolva a 12voltos ág (de hogy minek?)
Hát gondold csak végig, vagy ha épp nem vagy benne jártas itt a topikban is utána olvashatsz rengetegszer volt vita, kábelkeresztmetszet, nem elég vastag a még a legmárkásabb tápoknál sem és akkor ebből következik minden gond kábel átmelegedés égés, ebből következve akár zárlat.Személy szerint, 25-28A-nél többet ne engedjen az elektronika kihúzni egy ágon, mert az is megeshet hogy az egy kábelkorbács, ebben az esetben nagyon veszélyes is lehet, a másik meg 300-330W mihez nem elég?CPU-hoz elég komoly tuning mellett is, aki efőlé megy az komolyan űzi, de nem 24/7-ben hanem teszt erejéig, akkor vannak a VGA-ak, akinek 200-250W- fölött kajáló kártyája van annak nagy tápja van, alapból sok PEG csatival amik külön ágakról kapják a naftát, tehát már kizárható az egy ágon átfolyható áramerősség limitje.
A másik ha ezt írtad gondolom nem avgy tisztában az ATX szabványal....hasznos eszme cserék(persze nem mindegyik)
de mivel csak 2 gamos a procid igy elég egy 450w-os.
Dobálozunk már megint a névlegesteljesítménnyel ez a halálom, Chieftec GSP450 a 12V-os ágán 29A-t tud, a VX450 meg 33A-t 48W különbség, e nem elhanyagolandó, vagy hogy hozzak még keményebb példát, Chiefetc GSP550 30A a 12V-os ágon VX550 41A a 12V-s ágon, azaz 132W különbség.Tehát inkább típusra ajánlj, ne wattra mert még márkás minőségi tápok között is baromi nagy különbségek vannak.
(#47952) fazi115: Ugyan az a két táp, legalább is belülről, a Sagán több kábel van, azt az 1K felárat meg emgéri.
(#47951) hegeanabol: Ennyiért ne szemezgess vele, egy 6-7K-val kevesebbet talán még megérne körülbelül.
[ Szerkesztve ]
-
hegeanabol
aktív tag
Őszinte leszek most vele szemezek .
Róla vélemény ? Valakinek ?
Emailban keressetek ezek után akinek még van nálam dolga. Köszönöm. hegeanabol@freemail.hu
-
hegeanabol
aktív tag
-
lsc
nagyúr
30. Juni 2010
Test: Enermax Modu87+ 600W (11/11)Ez a dátum /a lap teteje hogy megtaláld/, tudod értő olvasás, nem olyan bonyolult dolog ez. Ha ennyire nem megy akkor inkább ne erőltesd.
Ez meg az értékelés, a lap alján, többet nem nagyon tudok segíteni.
Egyébként elhiszem hogy el kellene adni a tápodat, de egy kicsit értelmesebb módon is lehetne reklámozni .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
bartucc
addikt
Szerintem az egyik van csak rajta, és tuti 8 Pin-es. Egyébként Enermaxot, ha belefér Modu/Pro 87+-t, ha nem a 82-es se rossz széria, halkabb és jobb mint a Corsair.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest