Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Clark_1
csendes tag
válasz
14adam #35818 üzenetére
Köszi az újabb válaszod.
Na most úgy néz ki öt közül fogok választani:
Zalman ZM460B-APS
Corsair Vx 450
CORSAIR PSU-450HX
Fsp Everest 400 W
Fsp Everest 500 WÁrban annyi volt, hogy van egy keret a konfigra, és mivel több dolog már meg van hogy mi lesz...ezért kb 20e HUF (+- valamennyi lehet) maradt a tápra.
A lényeg, hogy jó legyen, és lehetőleg legyen rajta kettő PCI-e-s csati, mert a HD 4980 kártya annyit igényel ha jól tudom.
Ezeket valaki tudás szerinti sorrendbe állítaná.Köszi
Üdv
-
bartucc
addikt
válasz
14adam #35685 üzenetére
Azért ezzel vitáznék. Simán el fogja vinni, a Core i7 annyit eszik mint egy Q9xxx max, szval 100w alatt, és a vga simán belefér. A 400W-os max terhelhetőségtől messze vagyunk, ha nem centizzük ki, akkor is 200-220W-os vga is jöhetne akár....
m4rc!: lényeg hogy aggodalomra semmi ok, simán elviszi, ha nem x2-es csúcskártya lesz benne.
-
theniel
aktív tag
válasz
14adam #35276 üzenetére
Van ez a P6t delux benne egy 920 as core i7, 6GB DDR3 tripple 1600 Mhz és jelenleg egy db 295 GTX van benne. 1 DB 500 GB samsung sata2, 1db 80 GB sata II
De nem szeretném, ha a tápnak problámát jelentene, ha mellé akarok rakni még egy 295öt.
Húzni is akarom majd, ha a játék igényli.
Majd ha kiadják a GT300 at szeretném, ha azt is elvinné.
A konfigom maximális bővítésének lehetőségén az értem, hogy 24 GB memória 2000 Mhz-en, 2 db 295 GTX kártya húzva. 4 Ghz fölé húzva a proci. És több 500 gb vinyó raid-be.
Aztán hogy mit kíván a GT300 azt nem lehet tudni. Csak hátha itt a tudjátok, hogy a kártyagyártók meddig merészkedhetnek. -
udi24
tag
válasz
14adam #35245 üzenetére
szia !
phenom II 955 x4 BE, CM v8,
hd 4890 vapor-x,
crosshair III formula alaplap ,
corsair ddr3 1600 ram,
,CM storm scout)ehhez a konfigurációhoz kéne egy jó tartós ,halk,megbízható táp...később lenne cf is )
(szerintetek megéri most nagyobb tápot venni a cf-hez vagy majd akkor amikor lesz)?várom a válaszokat...
-
válasz
14adam #35243 üzenetére
Köszi, a másik kérdés milyen minőségű ez a táp, mert erről sem hallottam:
A hirdetés szövege:
"LC6550 550W-os PFC-s ATX PC tápegység 120mm-es ventillátorral eladó.
Mivel volt belőle félreértés: ez egy LC Power Gold Edition sorozatú tápegység, bár a típusszáma megegyezik a most forgalomba levő v2 verzióval, ez nem az!Ennek megfelelően csatlakozói:
1 db 20 pin-es alaplapi csatlakozój
1 db 2x2 pines proci táp csatlakozó
2 db x 2 nagy táp csatlakozó (pl merevlemez) és 1 db floppy tápcsatlakozó
1 db x 3 db nagy tápcsatlakozó (pl. merevlemez) "Köszönöm
-
Dyingsoul
veterán
válasz
14adam #35224 üzenetére
Na elolvastam, emlékeztem én arra, hogy erről már valamit olvastam régebben (egy éve kb) de vásárlás után nm foglalkoztam ismét egy darabig a tápokkal!
Amúgy multiméterrel azt hogy kell megmérni, hogy mennyit eszik a gépem? Lehet, ha a fateromat megkérdezném vágná kapásból, de azért megkérdezem itt is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
14adam #35026 üzenetére
A tervezett gép a következő:
Proci: I5-750
Videókártya: Radeon 4870
2 db VinyóHa bírja a procim, akkor tuning lesz den nem extrem.
Szóval ehhez kell úgy tápot választanom ami bőven kibír 4-5 évet.
Az FSP tetszik ezért néztem ki az 500-as epsilont.
Aztán láttam hogy a 600-as 2-3 Ezerrel drágább a 700-as meg még +1000-el.Szóval nem tudom össze vagyok zavarodva
és nem akarok 20-25 Ezernél többet költeni tápegységre. Viszont szeretném ha következő gépfejlesztésig kibírná.
-
nyunyu
félisten
válasz
14adam #34555 üzenetére
De átalakítót is lehet hozzá venni,ha netán később raksz bele valami nagyobb procit,mert akkor a csatlakozó elkezd majd melegedni,sőt még el is olvadhat...
Ez az alapveto probleman, miszerint melegedni fog (tul)terhelesnel a 20 tus csati nem segit, mivel tovabbra is 1 eren jon a 12V a tapbol, azt osztod kette, osszterheles attol meg nem valtozik.
Raadasul +1 csatlakozas aminek ellenallasa van, igy rontva a feszultsegeket, melegszik, stb.Szoval inkabb dugja direktbe a 20 tus tapot a 24 tus alaplapra.
-
TomiLi
addikt
válasz
14adam #34532 üzenetére
Sejtettem, hogy van valami turpisság a táp márkák között... de általában az áruk tükrözi is a különbséget!
Bár Dyno kolléga óva intett a Corsair, és a Silverstone márkáktól, de ha ezek közül választanék (kinézet miatt - modding lesz) akkor ez a 650W állja a helyét???
Szerk:Jah: Corsair honlapon a táp ajánlóba beírtam a gépem paramétereit..... 850W-osat dobott rá.... Na én ezért voltam meglepődve a 625W-on.....
Sokan ezt nem tudják szerintem még..... Én már igen, köszönöm! -
TomiLi
addikt
válasz
14adam #34530 üzenetére
Hát Akkor Neked is köszönöm!!! Elég jó kis táp lehet ez az enermax ha ennyit bír!!!!
És még marad is benne energiaGondolom az azonos teljesítménnyel felvértezett, de különböző márkájú tápoknál is van különbség az effektív teljesítményben....
Dyno kollégától elnézést kérek, nem az ő szavában kételkdtem, hanem még mindig hihetetlen, hogy a csillió wattos tápokkorában nincs is szükség annyira nagy teljesítményre
Megint átvertek (superflower Aurora 1000W)viszont szép
-
TomiLi
addikt
válasz
14adam #34524 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Diyno kolléga már ajánlotta a az enermax modu 82+ 625W-os változatát.....Asus rampage II gene; Core i7 920 (emelt órajellel); 3x2Gb G.Skill 1600MHz;
2db XFX 4890 Black (gyárilag emelt órajel); 2db Samsung 750HDD, meg 2 supertalent 32Gb SSD, meg 6db venti.....
Az elöző hsz.-ben írtam, hogy félek az alul méretezéstől....Ksözönöm még 1x
-
Johnny Cage
addikt
válasz
14adam #34385 üzenetére
Attól függ mennyire halk a rendszer, amihez beteszed. Nálam a légyzümmögést is előbb hallod meg, de most határozottan hallom a tápventi keltette légmozgást és szoknom kell még. Passzív táp után kicsit zavar.
MOD: tudom, hogy low-budget táp, de egy harisnyázás meg egy kicsit hosszabb 220-as kábel azért belefért volna.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
14adam #34239 üzenetére
Szóval akkor inkább [FSP Everest 400W ] mint [FSP 700-80GLN] ?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
14adam #34234 üzenetére
FSP700-80GLN gyanítom szerver táp lehet.Csak nem tudom milyen széria
A adatlapomon található konfighoz lenne.Semmi bajom az FSP400-PNR-el csak, hogy időnként felkapcsol a ventije és ez filmnézésnél elég zavaró.
Johnny Cage : most 9-10k-ért lehetne szerválni FSP700-80GLN-t és ha jó táp akkor gyanítonm nem találok nála jobb ár-érték arányút.
-
theniel
aktív tag
válasz
14adam #34061 üzenetére
Leadtam gariztatni.
Csak ezzel jöttek, hogy biztos nem a táp hibája, mert annyi, hogy nem bírja a 295 GTX-et mert az egy modern kártya. De most bevizsgáláson van. Addig adtak egy 550 W corsairt.
azzal vígan megy a gép.
Monjuk nagyon hangos a corsair az FSP után. Megvackulok a portól amit kavar. -
-
benc3000
csendes tag
válasz
14adam #33815 üzenetére
Na ez egy nagy dilemma vajon melyik a jobb majd nem ugyan az a kettő csak a cm-hez több kábelt adnak gyárilag (ja és az FSP-n mennyi a sata táp van?)Szerintetek melyik a jobb választás?
úgy látom meg se kell kérdeznem hanem olvastok a gondolataimban és előbb válaszoltok (köszivzsryl) mint hogy kérdeznék -
jahatpersze
aktív tag
válasz
14adam #33709 üzenetére
Bocsi, hogy neked írok, csak sztem te elég profi vagy a tápok körében. Véletlenül összezártam a táp egyik csatijának a két érintkezőét amik között 10V volt. És most nem ad seholse feszültséget. Szétszedtem de sajnos nincs benne biztosíték. Nem tudod ilyenkor mi (tranzisztor kondi) mehetett tönkre?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
14adam #33388 üzenetére
Te jó ég, akkor milyen meleg lesz ha gamer módba rakom? Q6600 1,48V 3,6GHz + a 65nm-es tuningolt GTX260 216SP.
Azért csak nem véletlenül adnak rá 3-5 év garit. Mind1, halálba nem viszi a cuccot mert jó táp, csak akkor is...
Olvastam a hsz-ét pont ezért kezdetem aggódni (és tapizni a tápot) ezek szerint ez nem csak HX tulajdonság, hanem TX is. -
nyunyu
félisten
válasz
14adam #33340 üzenetére
260w körül zabálhat a géped padló gázon
Annyit boven nem zabal a huzott E5200, meg akkor sem, ha lecsereli a regen kozepkategorias kartyajat egy ujabb kozepkategiasra. 150-200W max.
SFX tapbol nem nagyon van kinalat, ami itthon beszerezheto az a Delta DPS-300 (Chieftecnek matricazva.)
(Regebben volt meg a futottak meg kategoriabol Gaba meg Colorshit, de azokra kar linket pazarolni)FSP-t, Seasonic-ot nem nagyon latni ilyen meretben, pedig ok is gyartanak ilyen pici tapot.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
14adam #33340 üzenetére
Azért használok ATX-es lapot, hogy ha késöbb mégis kicsit erősebbet szertnék ne kelljen kidobnom a nemrég készített jó kis hangszigetelt faházikómat!
Jelenlegi tervezett mérete 31*28*20 (szélesség,magasság,mélység) (ez a mostani házam térfogatának fele lenne)
Ha tudok mATX-es tápot szerezni, akkor ez lecsökkenheet 31*28*14-re.
És ebben a házban késöbb egy komolyabb konfig is elfér...
-
bartucc
addikt
válasz
14adam #33287 üzenetére
Igen, csakhogy a két ág terhelése nem adható össze az esetek nagyrészében. Másrészt a Chifik(pontosabban a Delta belsők, amire épülnek) nem igazán villognak a 12v-os ágon leadható terheléssel. Az 550-es tud 30A-t.... A 450-nél 300W-ra emlékeztem, de majd a tapasztaltabb kollégák helyesbítenek.
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #32936 üzenetére
elég hozzá,de ha lesz tuning akkor jobb lenne a 450-es.
Miért??????
400-as uygan annyit tud a 12v ágán, továbbá E8400 szerinted ilyen sokat ezsik??????????
Továbbá ha agyon feszeli a VGA-t meg a procit is akkor se volt 240W-nál többet kérni a táptól a gép.....ennyxit emg nevetve lead a csifi is.... -
diegho
nagyúr
válasz
14adam #32745 üzenetére
Egy alapos anyázzással megoldom, nem kell félteni
HWSW-ről is csak így voltak képesek törölni miután csalónak nevezett egy moderátor, mert vett tőlem egy másfél évig garanciális telefont papírokkal, amit függetleníttetett és utána elromlott. Kaptam tőle anyázós privátot, amiről képet is csináltam, meg is mutattam az illetékesnek. Azóta is ugyanolyan jogokkal rendelkezik ott. Ez Magyarország...
-
bartucc
addikt
válasz
14adam #32431 üzenetére
Erről soha nem is hallottam, komolyan megfontolandónak tartom, 5k-val drágább a CX-400-nál, és hát ahogy mondjátok, Corsair nem az igazi. (akárki is akármit mond, 1 év alatt derülnek azért egy tápról a hátrányai, hibái, corsair is alig egy éves CX-400/VX450 fronton....)Csalódtam a Corsairban, azaz a Seasonicban.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Automata kávégépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- The First Berserker: Khazan
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Windows 11
- További aktív témák...
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest