- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 3D nyomtatás
- Bluetooth hangszórók
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
benny23
tag
Na és mi a véleményetek a Thermaltake Silentboost-ról?
-
Dephnull
tag
Hy
Nekem a 2500+ Bartonon egy GlacialTech Silent Breeze III csücsül, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Bővebben: link
Idle: 44 fok, netezés/zenehallgatás/töltés mellett 45-46 fok, ha terhelem mint állat akkor is cak 50-51 fok.
Ha egy kicsit többre vágysz, de számít az ára és a hangja akkor a GlacialTech Igloo 2520-at tudom ajánlani.
Sok sikert. -
Troy.
addikt
milyen hűtőt rakjak a 2500+ barton magos processzoromra ?? most egy artic cooling copper silent van ,rajta és nem vagyok megelégedve.
valami jobat szeretnék. következő hónapokban szeretnék tuingolni is !
THX -
tjhooker464
őstag
Arctic Cooling copper silent 2m! Manuális fordulatszámszabályzós! Közepes fordulaton 18db nagyon 22! Nagyon 100 százalékos terhelés mellett nem engedett 50 fok fölé egy 2500+ os bartont ami 2166,hz re volt húzva 1.7v mellett! Netezéshez meg közepes fordulaton meg 42 fok körül van!
-
atomin13
aktív tag
Hello, nekem van egy hűtőm eléggé halk és jó is , nekem 2200Mhz-en ment a barton 2500+ om stabilan
a hűtő http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1889.htm iá: 5k -
Majstor
senior tag
válasz
Wolverine #130 üzenetére
Hát én is már akkor érdeklöttem a Limba iránt...
De se kép se hang...senki semmit nem tud!
Amúgy igazad van...
csak nem akarok akor fórumozni/boltba szaladgálni amikor a Barci már ott csücsül a cpu foglalatban...
-Ezért érdeklödöm idöben-
(hátha valakinek már van tapasztalata e téren) -
Majstor
senior tag
UP
-
Majstor
senior tag
Valaki???
-
Majstor
senior tag
Nálam egy GT 2470 Light vann egy 1.333GHz-es Athlon procival...
Jól hüt...de attól félek hogy nem bisztos hogy egy 2500+ Bartont is le tudja majd nórmálisan hüteni...
Amikor megszerzem a Bartont
akkor vegyek egy GlacialTech 2520 Iglót vagy maradhat a 2470 Light???
UP -
erdeya
senior tag
Valaki felhomályosítana? Plíz
-
sakto
őstag
jajaj nehogy G...t... tc vegyél én jol befaragtam vele 2800+ alap 54-58fok aztán elkezd forogni mint állat hangos és 62 64 fok szerintem ez kur...ra nem jo!
-
erdeya
senior tag
Glacialtech Igloo 2470 TC-n gondolkodom. Jójaz?
Ha igaz, akkor hőmérséklet függvényében állítja a fordulatszámot önmaga.
Vélemény? Vagy inkább Spire Falconrock?
Azt olvastam, az Iglonak nagyobb a légszállítása vagy mi. -
tjhooker464
őstag
Az Arctic Cooling Copper Silent2 egy elég jó és halk hűtő! 18db és 3200+ osig hűt. Nekem 2500+ bartont 2166mhz en járatva 1.7v on 6 óra prime után 53 fokon tartott. 18db mellett. És tényleg ultra halk. Sztem ha nem emeltem volna feszt akkor még hidegebb lett volna. 3800ft
-
Majstor
senior tag
HI!
GlacialTech Igloo 2470 Light 19dBA
GlacialTech Igloo 2520 pedig 25dBA
(A Pro verzió tényleg nem halk darab a maga 33dBA-ával)
Hát...nem is tudom...szerintem a sima 2520 Igloo + alaplapi ford.szabályzás jobb mint egy 2470...mert így van benne egy kis tartalék ha szükség lenne rá.
Egyébként nálam most pont egy 2470 Light vann egy 1.333GHz-es Athlon procival...
Jól hüt...kib@aszottúl csendes de attól félek hogy nem bisztos hogy egy 2500+ Bartont is le tudja majd nórmálisan hüteni...
Így én is egy kérdésell fordulok a kedves fórumózókhoz:
Vegyek egy GlacialTech 2520 Iglót???
(mert ilyen proci lesz majd a konfigomban)
[Szerkesztve] -
Borg76
tag
GlacialTech Igloo 2520 Pro.
2500+@3200+ 1.75v mellett alap 49-51 fok, terhelve 51-55.Igaz nem túl halk darab de egy jó zárt házban nem hiszem hogy zavaró lenne. -
Majstor
senior tag
GlacialTech Igloo 2470 Light!!! (19db)
Athlon:1.4GHz!
Athlon XP: 3000+ (Ezt nem garantálnám de ki tudja)~2800+ szerintem bisztos!
Barton: Összes! -
Nincs tapasztalatom.
Viszont a 0.30-as hőellenállás szerintem iszonyúan jó (mármint ha a hűtőre vonatkozik, mert a venti adatai között említik
.) Pl. a tiszta réz zalman 7000 is csak 0.27-et tud 18dB zajszint mellett (gyári adat).
(Megnéztem a honlapot, a 18 dB a Rev.2-re vonatkozik, a korábbi 20dB-es, bár a két hűtő tök egyformán néz ki, csak a Rev 2-es kapott egy réz talpat. Hogy ettől miért lett csendesebb?)
-
Trak
addikt
Találtam egy érdekes hűtőt
Vlakinek esetleg tapasztalata?
Bővebben: link -
nemtommi
senior tag
Nemtom említette-e valaki már elöttem ezt a hűtőt, de én a Glacialtech Silent Breeze III-at érzem a legjobb ár/teljesítmény/zaj arányú hűtőnek. Persze akinek van tizenxezer forintja egy hűtőre...
-
Allien
veterán
Sajna, ehez nem tudok hozzászólni, mert ugye. nem én adom el, de van a srácnak itt is fóruma, ott is meg leget keresni:
-
Allien
veterán
No jó, ide írom, de semmi közöm a céghez, bár már vásároltam tőlük pár terméket.
Már van pár termékem tőlük (már Thermaltake):
Thermaltake A1919 Giant III VGA cooler, Thermaltake A2178 Smart Case Fan II. Persze, ez web oldal, tehát inkább telefonálni érdemes! -
busman
veterán
Vagy estleg ez lehet még érdekes,habár sztem erről nem lesz senkinek tapasztalata! Bővebben: link
-
busman
veterán
Ezt tudom ajánlani!Bővebben: link
-
vtechun
veterán
egyelőre utánvéttel szállítják... én már megrendeltem, remélem holnap már itt lesz, egyébként a vásárlás/ALM Webshop menöben tudod megrendelni, de sztem írsz e-mail-t akkor is szoba allnak veled, és megbveszálitek/írjátok a szitut... holnap letesztelem és majd megírom mit tud minima fordulatszámon, meg satöbbi
-
tts
addikt
Azt hiszem ez kicsit segít tisztábban látni - független teszt. -
tts
addikt
Dehogy - nem eladni akartam én itt - inkább a dolgot más oldalról is mutatni.
Nem THERMALTAKE - látod - ezért.
Szerintem tRebroN ebbe - akit személyesen is van szerencsém ismerni - nem hinném, hogy belekeverendő.
Posta - 1000-1200 - ehhez azért nem kell levetkőzni. Szerintem egyébbként semmilyen hűtőt nem visznek házhoz ingyen...
Bátran mondhatom nem itt szándékoztam új eladási csúcsokat dönteni - ez nem így megy - de ha nem lehet véleményem, vagy nem szólhatok, azért mert én ezt vagy azt árulok is - sokak őszinte örömére - akkor bocs - nem fogok hozzászólni.
Semmi sértő nem volt a hozzászólásodban - ez a te véleményed - az enyém más - ez nem baj - hülyén nézne ki ha mind egy húron pendülnénk - és ugyan azt ismételgetnénk. -
tts
addikt
Tényleg sajnálnám a dolgot - ha az jött volna le neked, hogy én téged idegesíteni akarlak - aztán miért tenném? Hidd el eszemben sincs.
Pusztán nagyon kategórikus vagy. Én meg ezek szerint kötekedőnek látszom.
Jó kis cucc ez - a lapodra voltam főleg kíváncsi - a #87 - ''normáli lapot'' - ez piszkálta a csőrömet - ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy lap normálissága azzal mérhető, hogy jó-e rá egy meghatározott hűtő típus?
''Egyébként mindig lehet tanulni a másik embertől.'' - tök igaz - méghozzá - oda/vissza.
üdv - tts -
takito
csendes tag
Érdekes kis vita ez!
Én úgy látom, hogy DJSunny-nak igaza van. Ő ajánlott egy Zalman bordát amit a többiek leszóltak mert csak a Thermaltake a jó! Lehet, hogy így van csak mondjuk aki Győrben lakik az hogyan vesz SP-97 -et? Mert Pesten is ritka mint állat nemhogy vidéken. Ha meg postán rendeli rámegy a félhavi fizetése a postaköltségre! Szóval Zalman rulez.
tts látom nálad kapni ezt a hűtőt, nem lehet, hogy ezért szólod le a Zalmant?
Elvégre ha azt vesznek neked van hasznod nem _tRebroN_ -nak aki a Zalman-t árulja itt a fórumon.
Remélem nem sértettem meg senki. Legalábbis nem állt szándékomban. -
djsunny
aktív tag
Én nem tudom mi abban az észosztás, ha leírom ide a tapasztalataimat! Nézd vissza az első hozzászólásomat: arról írok, hogy nem bírta a tuningot a Whisperrock4 és aki tuningolni akar használjon Zalmant. Jó, egy hiba van a hozzászólásomban ''nincs más alternatíva'': mégis van (az általad említett hűtő)
De 1szóval sem mondtam olyat, hogy a Zalman a legjobb, mert te bizony azt írtad a hozzászólásodban. Utánna megint te támadsz engem, hogy nem vagyok tisztában a dolgokkal. Hát nem tudom ki kezdett el kötöszködni.
Ezeket a dolgokat normálisan is el lehetett volna magyarázni (az árakat, a teljesítményt, stb.).
A hozzászólásaidból az jön le nekem, hogy fel akarsz dühíteni! Nem fog menni mert piszok nyugodt ember vagyok.
Miért, szerinted van olyan ember aki nem nézi meg a kompatibilitási listát mielőtt megveszi a bordát? Az jó nagy marha! Ha nem kompatibilis a lap vegyen az ember SP-97-et és máris nem kell fűrészelni.
Kérésedre, a konfigom: Chaintech 7NJS Ultra Zenith, AMD Athlon XP 2500@3200, Spire Whisperrock4 (őt cserélem Zalmanra), 1GB TwinMos DDR400, ATI Radeon 9800XT, 160GB Sata Seagate, 2db mobilrack (40-40GB), Pioneer 107 DVD író, LG 52×32×52×16× Combo, Codegen 6096 ház + Chieftec 360W táp!
U.i. Én nem emlékszem rá, hogy ezt írtam volna: sokat tanulhatsz tőlem. Egyébként mindig lehet tanulni a másik embertől. -
Allien
veterán
Köszi a linket! Nem is olyan rossz, legalábbis, a talp polírozása elég egyedi, mert ilyet rittkán látni, még a drágább hűtők között is, ez vitatthatattlan, bár, a külső nem annyira esztétikus, nekem legalábbis, a poti sem igazán tetszik, de ez már részlet kérdés. Jelenleg 1-2 dolog nem tiszta, pl. az ár, és az, hol kapható, mert ezért senki sem fog leutazni, Békéscsabára, sajnos!
-
törölt tag
Szasz topicnyitó!!!
Mivel nekem mind a két konfigom volt igy bátran merem ajánlani az NPH1 ill NPH2 sorozatot.Igaz nem a leghalkabb de ha kicsit leleményes vagy akkor a ventit kicseréled egy extra hangtompitos über ventire és kész a jó hűtő!!!
Nekem nagyon bejőtt és ha kicsit átbugászod a ph-t akkor találsz róla bőven egy jó kiados tesztet.Fles bácsi csinálta és ott elég jól szerepelt.De hangos a ventije.
5500ft volt!!! -
sarge01
csendes tag
Sziasztok!Milyen hűtőt ajánlanátok egy Athlon XP 3000+ ra lehetűleg halk legyen és bírja a tuningot is.
-
vtechun
veterán
Én veszek egy magyar gyártmányú Bővebben: link CUAL 520 P -t lehet halk is meg nagyon jó teljesítmányű is a potméternek köszönhetően... Remélem beválik... Támogassátok ti is a magyarokat!!!
-
Allien
veterán
Ha már itt tartunk. SP-97 ~8 750,00 Ft bruttóban. Ráadásul, sokkal kompatibilisebb, és ha egy meglévő hűtőt cserél le az ember, és az nem zalman, akkor elég leszedni róla a ventit, mert pl. Spire WhisperRock IV-t cserélném le, akkor azt a ventit simán rárakhatnám, ergo, ennyi az ára, és kész (remélem, jól gondolom). Ja, a venti szabályzás. Én nem vagyok híve a cpu külső szabályzásnak, de akkor már olyat, amit kívülről lehet állítgatni, és pl. riaszt, ha leáll a venti. Erre bizti nem jó, amit adnak a Zalmanhoz, mert azt tutira nem rakod házon kívülre (mivel ronda, finoman szólva, és tekergettni nem előnyös (mindig leszedegettni a ház oldalát), tehát nem érek vele semmit! Akkor már inkább ráraknám egy külső beépíthető venti szabályzóra, mint Pl. Enermax A08FATR4 - multifunkciós panel (vélettlenül ilyenem van), és ez riaszt, ha leesik a fordulat egy szint alá, illetve meg tudom nézni a fordulatot, van hozzá ''hőmérő'', és én pl. a cpu hűtő aljához is raktam egyet.
Ja, és vettem NORMÁLIS lapot, szvsz a Zalman nem normális (mérnökök), mert pl. azt írják, hogy nem kompatibilis, pedig rárakták már Abit NF7-re is, és AN7-re is! -
Allien
veterán
válasz
warezlord #83 üzenetére
Nem igazán értelek, de mindegy. Ha csak egy sima hűtő kell, akkor Spire WhisperRock IV, vagy hasonló bőven megfelel, ezért senki nem vesz Zalmant. Ha pl. én mégis vennék, akkor 3 dologért vehettném meg.
1. mert tuninghoz való
2. mert sznob vagyok (igaz, akkor drágábbat vennék)
3. mert jól néz ki (ehez plexi oldalu ház kell, szvsz)
Sorban tehát, ha tuningra kell, akkor CSAK a CU tipus, hiszen az jobban teljesít. A második esetben meg azért, mert ettől frankó csávó leszek.A harmadik eset is relatív, nekem pl. tetszik, de csak ezért tutira nem vennék ilyet.
Mekkora is a külömbség azAlcu kontra Cu között? Mindegy, mert csak a Cu jöhet szóba, szvsz.
''Mert kinek kell húúúúúúúdecsúcsszuper számítógép, amit a csillagászok használnak???'' Már ne is haragudj, de akkor az Alcu sem kell senkinek, ezzel a logikával! -
djsunny
aktív tag
Az árát a Radikalmod tesztje alapján néztem. Ott 15.000Ft-ot írtak. Lehet máshol olcsóbb csak az a baj, hogy ezt szinte sehol nem lehet kapni! Beírtam a nevét a google-be és 1-etlen 1 számtechbolt árlistájában sem talált ilyet, ellenben a Zalman bordájával! A kisker ára valóban annyi, de te is használhatnád a keresőt és máris meglátnád, hogy 8000K-ért lehet venni vadi újat.
8k és komplett, SP-97 nem tom mennyibe kerül, de legyen csak 6k. Ehhez venni kell egy jó Cooler-t 4k meg egy sebesség szabályzót (mert ugye a Zalmanhoz az is van) és máris ott vagyok 15k-nál és gondolom több mint 6k a borda ára!
8k <- 15k
Aki ilyet akar venni az nézze meg előtte a Zalman oldalán a kompatibilitási listát és csak akkor vegye meg a hűtőt, ha kompatibilis a lapjával!
Vegyál normális lapot és nem kell farigcsálni!
Üdv. -
-
tts
addikt
Előttem szóló társunk kissé sarkosan fogalmazott, de lényegét tekintve szívemből beszélt.
Én igazából nem a magasztalni akarom egyiket, vagy szidni a másikat - erre vannak független tesztek - illetve mindenki a maga ura - azt vesz amit akar.
Minden esetre én akkor kezdtem komolyabban hűtőkkel foglalkozni, amikor a lószaros 2500+-om csak 1,8 V-on volt hajlandó 3200+-ként viselkedeni - ez ugye némi hűtést igényel.
Fórum - nézelődés - olvasgatás - majd kiderült - a top hűtő a ZM Cu 12500,- bruttó és csak kicsit kell belőle fűrészelgetni - rögtön eldobtam az agyamat.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Szvsz, a Zalman menjen a sunyiba!!!
Hiába (szerinted) az egyik legjobb, ha fabrikálás nélkül esélyem sincsen felrakni az alaplapomra! Megnézhető a honlapjukon, hány alaplapra megy fel simán! Nem azért veszek valamit, hogy azzal kezdjem, hogy hazavágom a garanciát, mert ugye ez azzal jár, és semmi sem lehet tökéletes, elég, ha valahogyan mégis elromlik az a nyamvadt venti, azt lecserélni szvsz esélytelen, mert nem szabványos! Amit Tts ajánlott, enyhén normálisabb, mert ha speciel csak halk hűtést akarok, tuning nélkül, vagy minimális tuningal, akkor veszek rá egy olyan ventit, amilyenről a Zalman csak álmodni mer!.
Na jó, nem akarok senkit megbántani, azért jó az a Zalman, csak ne kellene fabrikálgattni, mert a mérnökök pancserok.
-
tts
addikt
Te nagyon félre vagy tájékoztatava - mind a teljesítmények, mind az árak esetében.
Tudásához képest az SP-97 lényegesen jobb vétel - még így is - nem is beszélve a ZM hivatalos kereskedelmi áráról.
Vagy pl. van neked sejtésed egy AlCu Thermalright borda áráról?
Egy apróság - szerinted ki tesz szar ventit egy ilyen kaliberű hűtőre?
[Szerkesztve] -
warezlord
tag
Nem nem és nem is fogja soha, ha a nem adják olcsóbban ahogy most van...
Szal SZVSZ nem éri meg, én ezért veszek ZALMAN CNPS7000A-AlCu-t.
Tudom, lenne keretem a Cu-ra is de kurvára nem éri meg sok ok miatt.
Na jó van akkor csinálok egy listát:
AlCu:
előny:
Olcsóbb
Jó hűtés(ár szerint)
hátrány:
Nem annyira jól hűt mint a Cu.
Cu:
Előny:
nagyon jó hűtés(maximális)
hátrány:
Drága
Nehéz
Na akkor ezek után sztetek melyiket választja az ember??
Hát persze hogy az AlCu-t.
Mert kinek kell húúúúúúúdecsúcsszuper számítógép, amit a csillagászok használnak???
Senkinek, mindenki megelégszik egy AlCu-val, én is azt tudom ajánlani, SZVSZ ZALMAN RulZ!!!!!!!
Csak azért is
warezlord
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
A Zalman CNPS7000A-AlCu es a Zalman CNPS7000A-Cu kozott kb 2-3 fok a kulonbseg. Vajon megeri ez az arkulonbseget?
-
ra^ven
senior tag
Hát elég érdekes hőmérsékleti értétkeket láttam
Nekem egy Barton 2.5+@3.2+ van, most jelenleg ThermalTake volcano 11 xaser edition hűtő csücsül rajta, ez sztem tökéletes, megnéztem több progit, nekem alapbol 44-48, teherlve max 53.
Elég jól lehűti a full réz hűtő, de hangos. 5600 at kepes forogni en 3600 on jaratom max 48 db 5600 on, mondom turbina de 3600 on elviselhető.
Most akarom cserélni Thermalright SLK 800U -ra + Panaflo, remélem jó csere lesz... -
warezlord
tag
Zalman RulZ!!!!!!
Én is veszek majd egy Zalman CNPS7000A-AlCu-t a 3200+-os bartonomra.
Szerintetek jót választok?
Mert most fogom megrendelni...
warezlord -
djsunny
aktív tag
Én nem azt mondtam, hogy a Zalman a legjobb hűtő AMD-re, hanem azt, hogy aki tuningolni akar 2500+ procit annak a legjobb alternatíva a Zalman hűtője! Jó teljesítmény, aránylag halk és elfogadható az ára! (8k)
A Zalman sokkal népszerűbb modell, és könyebb a beszerzése is. Meg az sem mellékes, hogy azon van ventillátor is. Ha rossz a ventiválasztás az általad említett bordához akkor pocsék lessz a hűtés is!
ÉSSS hasonlítsd össze a két hűtő árát.
[Szerkesztve] -
ZBO
tag
Vettem egy Silent Brise III-asat, de már megbántam. Csak 5 fokkal hűvösebb, mint a Barton gyári hűtője, és az ára duplája! Nem lett csendesebb a gépem. 57-66 fok között mozog a proci hőfoka igénybevételtől függően. Nincs tuningolva, nincs házhűtő.
Tanuljatok a hibámból! -
djsunny
aktív tag
válasz
ShadowLord #71 üzenetére
Én Spire Whisperrock4-et használok és ebben a nagy melegben úgy néz ki játékok alatt nem tudja lehűteni a 2500+@3200+ procimat! Aki tuningolni akarja a Barton2500+ annak nem ajánlom ezt a hűtőt. Inkább valami komolyabb típust!
-
Zalman 7000A-AlCu!!!
-
zeus90
aktív tag
Thanks!
-
Reac^
őstag
-
zeus90
aktív tag
Köszi! Ha lennél olyan szives leírnád mit csináljak mert fogalmam sincs és kicsit sz@rok hogy elb@szom! A másikat is így kell felrakni?
-
zeus90
aktív tag
De megnéztem az e-connect-en csak pár százas van kösztük szóval inkább a halkabbat akarom! Kell hozzá valami speciális technika amivel fel lehet szerelni vagy fel lehet egyszerűen is?Szeretném én felbűvészkedni ha egyszerű!
[Szerkesztve] -
zeus90
aktív tag
Köszi!
OFF
Ha az egy név lenne a honfoglaloba akkor nem én zeus90 vagyok ott is
ONN -
zeus90
aktív tag
Szerinte egy 3000-4000-ig szánok rá! Lehetőleg hangtalan legyen mert már megvan az alapzaj
De nem muszáj ha ennyiért csak halk van
OFF
Bocs hogy később írtam! Csak hár honfoglalózni voltam
ONN
[Szerkesztve] -
zeus90
aktív tag
NA szóval utánna láttam írtátok hogy vegyek!
Akkor melyiket? Lehetőleg halk legyen és ne annyira drága! -
zeus90
aktív tag
Bocsi! Én írtam el!
Na de a kérdés adott!
23-24 fok most
Melegszik-e annyit hogy keljen majd a 2500 ra ventit venni? -
zeus90
aktív tag
Nem a régit akarom rá tenni mert amúgy is írtam hogy nincs rajta! Csak simán a gépben van három!!!!! És mos 23-24 fok között van! És arra lennék kíváncsi hogy nőni fog-e majd annyival hogy vegyek rá hűtőt vagy elég ami a gépben van!!
-
zeus90
aktív tag
Légyszi valaki segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök procit és alaplapot cserélni! Jelenleg egy PIII 1,1 proci van és nics rajta (szerintem) semmilyen plussz hűtő! De viszont a gépben van 3 is amiknek elég nagy a teljesítményük! 2500-asra akarom lecserélni és az lenne a kérdésem hogy mennyivel lessz nagyobb a hőfok!?Magyarul vegyek-e rá hűtőt?!(Most 23-24 fok között van!) -
dwiki
senior tag
Már magyar oldal (nagyker) is tesz róla említést...
Furky
őstag
És mit szóltok egy Tt volcano 11-hez a 2500+, avgy 2600+ bartonra??
-
KiLa
csendes tag
A táp befolyásolja a proci hőmérsékletét?
Mert hallottam hogy az is lehet oka a magas hömérsékletnek.
Tudnilik az a táp emivel ezt a hőfokot elérte pár napja lett zárlatos és azóta szervizben van a gép. -
Zoller34
aktív tag
Bővebben: link javítva a link
[Szerkesztve] -
stoorm
tag
Sziasztok!
Böngészgetés közben érdekes dologra akadtam:
GLACIALTECH IGLOO SILENT BREEZE 462 III
[L]http:\\www.glacialtech.com[/L]
Én jelenleg ezen hűtő 1. verziójának boldog és elégedett tulajdonosa vagyok: semmi extra, semmi csilli-villi, csak csendben! teszi a dolgát. És szvsz ez a lényeg!
Ha az elődjei nagy erényét, a szinte zajtalan működést örökli, akkor egy nagyon jó kis hűtő lehet belőle.
Kiváncsi leszek, mikor jelenik meg kis hazánkban, a magyar oldal még csak említést sem tesz róla.
Majd kiderül... -
lavina
tag
nem kell félni. Nekem SilentBreeze van a 2600+ os bartonon, és max terhelés mellett bizony 58 fok körül szól. Az SBII viszont nagyon halk. VISZONT!
Ne feledjétek, hogy ha leveszitek a Vcore feszt, akár pár tized volttal, rendkívüli hűlést tudtok elérni a terhelt hőfokban, és nem veszít a stabilitásából a gép, hacsak nem kezditek túlontúl tuningolni. Így nekem most a proci már több hónapja 1,5 v - os VCore-al megy terhelés mellett 46 fokig megy. És halk. -
KiLa
csendes tag
Szevasztok!
Nekem egy Barton magos 2800+ van egy WhisperRock IV-es hutovel, es alappbol 55-56 fokos. Ez nem magas egy kicsit?
[Szerkesztve] -
bendi
tag
CNC machined, C110 copper base, 3''W x 3''L x .500''H, flatness better than 0.0003'', micro surface finish 8 or better.
390 Helicoid Pins made of High Thermal Conductivity Aluminum Alloy, press fitted in the base.
Heatsink base dimensions 3''x3''x1.66''
Weight: 23.2 oz (650g
Na majd holnap visszanézek! -
Ati9500
senior tag
köszi az infókat ha van még valami fasza kis hűtő akkor irjatok
-
nobufalo
tag
Van már pár ilyen topic, de én még mindíg a legjobb és persze legolcsóbb megoldást javaslom a recept a következő:
Spire Falcon Rock II
Hogy miért???
Olcsó!!!(2500 bruttó)
Halk
Megbízható
Könnyű felrakni
És 23decibelen szól csak!
Csak Ezért!!!!!! -
bendi
tag
Tapasztalat annyi, hogy hol a TermalRight, hol a Swiftech hűtők vannak kikiáltva a legjobbnak...
De volt erről egy cikk a PH-n:
Som@
őstag
Hja, van egy kettő link. -
ToBeY
nagyúr
Sajna orosz de azért jó -
bendi
tag
Itt találod
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Silent Breeze II lehető leghalkabb és 3000+ bírja
-
Ati9500
senior tag
igazábol az ár nem annyira számít!
lényeg hogy birja a strapát, halk legyen!! -
bendi
tag
lehet, hamarosan hozzájutok pár Swiftech hűtőhöz... Nem mondom, hogy olcsó, de nagyon jó hűtők!
Ha esetleg érdekel, dobj egy mailt. -
LocalNerd
tag
Szia! Felteszem, hagyományos, olcsóbb kategóriába eső léghűtésre gondoltál. Én a Spire WhispeRock IV-et ajánlanám: br 3 rugó körül van, 21 dB és nagyon jól hűt. Ráadásul sokaknak tetszik. Az egész WhispeRock sorozatot kipróbáltam, meg még jó pár Spire hűtőt, és ez szerintem jól sikerült darab.
Persze, egy Zalman valószínűleg még halkabb lenne (passzív lényegében kilőve), de bár Zalmannal nincs tapasztalatom, sokan nem javasolják AMD-hez, drága, nagyon helyigényes, és alaplapfüggő, hogy fel lehet-e egyáltalán rendesen fogatni. (Ha tévednék valamiben, nyugodtan szóljatok, sőt: én is kíváncsi vagyok rá.) -
Ati9500
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik hűtőt érdemes megvenni ehhez a processzorhoz?
A cél: a lehető leghalkabb legyen...
Köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest