- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen széket vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
meg kell halgatni a discman-t.pl nekem vót 1 clatronic, a lányomnak 1 watson .a clatronic szebben szolt erősitőn, a watsonon mán hallani lehetetta torzitást ua . lemezné.gagyi analog cd-ből még gagyibb mp-3 lesz. a vájtfülüség sokba kerül és szerintem velejár 1 kis sznobizmus is.kevés az igazi vájtfülü.
-
dabadab
titán
''Akármilyen furcsa, egyébként a CD és a róla készített WAV sem egyforma
minőség. Ahhoz hogy ezt megértsd miért van, át kéne tanulmányoznod az audio CD felépítését, az adatok tárolási logikáját.''
Khm. Van szerencsem ismerni ez utobbit, igy erdeklodve varom a magyarazatot
[Szerkesztve] -
-
Sztanik
tag
Most olvasom a #131-et.
Hát igen ! Épp most hallgatok egy CD-t.
A dobos egyik dobja szinte a fülem mellett csattan.
Viszonylag profin tömörített 320-as MP3-ban a mélység érzet eltűnik.
Az oldalirány többé kevésbé megmarad, de mélységben igencsak összehúzódzkodik,
az egész zene.
Persze ahhoz, hogy mélységet is kapjál, nem 10-20 ezres cuccon
kell hallgatni a zenét.
Dabadab. : Akármilyen furcsa, egyébként a CD és a róla készített WAV sem egyforma
minőség. Ahhoz hogy ezt megértsd miért van, át kéne tanulmányoznod az audio CD
felépítését, az adatok tárolási logikáját.
Gyári minőségű CD-t az életben nem írsz. Habár a minőségvesztés kihallása itt már
nagyon kevés ember kiváltsága. Az enyém nem.
[Szerkesztve] -
Sztanik
tag
Eleve esélytelen egy ilyen próba.
1. Gondolom Wav-ba van mind a kettő. Megnézem egy Wav analizátorral, megnézem
melikből hiányoznak a magas frekik, (19-22 KHz) az már volt MP3.
2. De előtte belehallgatok egy házilag épített hangfallal, persze normális erőlködővel,
és hidd el pár másodperc alatt rábökök az mp3-ra.
Ez van. Ha valakinek jó a füle, az meghallja a különbséget ócskább cuccon is.
Ha viszont nem audiofil, akkor egy minőségibb cucc pillanatok alatt meggyőzi. -
Sztanik
tag
Elég hülye kérdéseid vannak. ( Bocs! )
Valószínűleg nem tudod mi az az MP3. Különben nem kérdeznél ilyet.
Ha valami ki van vágva a zenéből. ( 128 kb/s) akkor az már nincs benne.
Ha át konvertálod magasabb bitrátába, akkor ki tenné vissza bele ?
Honnan tudná egy program, hogy mi hiányzik ?
Ha meg lefele konvertálsz MP3-ból, akkor meg rosszabb lesz, mintha egyből abba
konvertálnál az eredeti minőségből.
Mod : Megelőztek !!!
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Egy egyszerű kérdés.
Eredeti (gyári) audio cd-ről tömörítek mp3-ba,mondjuk 128 kb/s-al.Namost ez már ugye elég veszteséges.Ha viszont ezt az mp3-at átkonvertálom mondjuk 256 vagy mondjuk 320kb/s-ra,azzal nyerek-e valamit,ill ha az eredeti számot egyszerre magas bitrátával tömörítek,akkor mi a helyzet?
Egyáltalán:ha kapott mp3-at konvertálok kisebb-nagyobb bitrátára,annak van-e értelme? -
dabadab
titán
-
angol
tag
komolyabb hifiláncon nincs esélye az mp3-nak, de mint írtam pl. discman nem szól hallhatóan jobban, szgépen esetleg be lehet vinni az erdőbe két wav fájlal, de ha cd-romból nyomom az eredeti audiót akkor asszem nem. Különben meg nem a tömörítéssel kéne foglalkozni szerintem hanem a minél jobb hangzással, ezért van SACD ill. AudioDVD.
Utcára , kocsiba elmegy a tömörített cucc, ott én is azt hallgatok.
szal semmi bajom az mp3-al, nekem is van mindenféle mp3-as kütyüm, abszolút megvan a helye ezen a bolygón, de többet ne akarj tőle mint ami valójában.
a tömörítők ugye azt mondják hogy csak az emberi fül számára nem hallható infókat szedik ki, hát a zene hangzása, tere, színe, filingje etc. pont olyan dolgokból áll össze ami mondjuk elvész egy zsugorításnál. Ez az én tapasztalatom. -
angol
tag
hú vaze most látom itt márciusban volt az utolsó beírás, és ráadásul sima discman - hez képest volt kérdés feltéve, na mindegy .... végülis ja ... csak azt nem értem hogy eredeti anyaghoz képest a tömörített cucc még ha icipicit is - bár akkor mi értelme - miért is lenne jobb ?????? vagy nem hallható ???? hát vaze aki süket béna és furafejű annak tényleg mindegy
-
angol
tag
a topiccímre válaszolva kú.va nagy.
bővebben, attól függ mit hallgatsz, egy bukott nonem mp3 playert vagy egy ongaku erősítővel megtámasztott hájend cd játszót, mondjuk egy pár 100-as spendorral. Asszem elsírnád magad a különbségtől.
mp3 - én is hallgatom - utcára & kocsiba úgy egyáltalán közlekedni kúl cucc,
de a lakásba .... én a sz.gépemen is cd-t hallgatok.
DE !! érdekes ha discman vs. mp3 player akkor egyértelmű MP3 !!! ... hangban szinte egál árban még nem de majd, viszont méretben khm. -
bwoay
nagyúr
Greg, látom belekeveredtél ebbe a legális-illegális problematikába
a lényeg annyi, hogy az FhG codec a Fraunhofer intézet és a Thomson tulajdona,
tehát tőlük kellene megvenni (egyébként már leálltak a codec fejlesztésével)
míg a Lame FREEware, vagyis teljesen szabadon használható SW,
amit folyamatosan csiszolnak, ezáltal lesz egyre jobb és jobb.
A Lame egyik nagy előnye, hogy VBR-ben erősebb a Fraunhofernél,
utóbbinak ugyanis sosem volt erőssége a változó bitráta,
illetve erre nem igazán fordítottak figyelmet.
Amúgy a hydrogenaudion jópár hallgatási teszt van FhG vs Lame témában is,
ha valakit érdekel. Én a Lame-et preferálom,
bár előtte évekig FhG-t használtam.
Amiket messze elkerülök: Blade, Xing -
bwoay
nagyúr
én a hydrogenaudio fórumot szoktam böngészgetni a témával kapcsolatban,
de olyan vakteszt eredménnyel még sosem találkoztam ott,
hogy az AAC nagyságrendekkel jobb lenne az mp3-nál.
ha kell, linkelem a 128 kb/s-os nagyteszt eredményeit,
de ott biztosan nem nyert az AAC, max holtversenyben második lett a Lame mp3-mal. Magasabb bitrátán meg a musepack-et tartják a legjobbnak.
AAC-t támogató lejátszók meg szerintem 90%-ban az Apple istállóból jönnek ki,
elvégre ez a saját formátumuk, még szép,
hogy támogatják, akár a Sony az ATRAC-ot (csak az meg szarabb).
Szerintem ami igazán terjed a hordozható lejátszók körében,
az az ogg vorbis, már a Samsung is felkarolta (ld. legutóbbi Yepp).
itt egy szemelvény a teszteredményekről:
''The results are graphed below. Vorbis aoTuV is tied to Musepack at first place, Lame MP3 is tied to iTunes AAC at second place, WMA Standard is in third place and Atrac3 gets last place.
This test showed some very interesting developments since the last Multiformat at 128kbps test. iTunes seems to have degraded, from a winning position to a ranking comparable to the deprecated MP3 standard. Vorbis got much better, thanks to the independent tunings performed by Aoyumi. And Atrac3 surprised by it's bad quality.'' -
Loha
veterán
Valószínű hogy nem, lehet hogy akkor még nem is volt...
De itt is csak arról van szó, hogy az AAC 192kbps-on tudja azt a minőséget mint az MP3 256kbps-on. 320kbps-on pedig szerintem úgy sincs semmilyen hallható különbség egy átlagember számára...
Szóval méretet lehet vele megtakarítani a kompatibilitás rovására... -
Loha
veterán
Ha jól emlékszem volt egy teszt ahol sok embert betereltek profi stúdióba, profi hangrendszerhez, és meghallgatattak velük jópár számot, különböző formátumokban, és döntsék el hogy melyik szólt jobban.
A végeredmény az lett, hogy a 128kbps-os MP3-at asszem az összes megverte, de a 256-os és e feletti MP3-ak viszont megverték az egész mezőnyt...
Szóval SZVSZ ha kis helyigény a fontos(96 vagy 128kbps kell), akkor vmi mást érdemes használni(pl. ogg vagy wma), viszont ha a minőség akkor 256kbps-os vagy jobb MP3. -
Tuib
aktív tag
Hát, mondtam, hogy én amatőr vagyok, szerintem teljesen jó a CDex.
Ja a tömörítési dolgokró, formátumokról teszt:
Bővebben: link -
gregorik
senior tag
melyik a jobb hangminőségű mp3 encoder: Fraunhofer vagy Lame?
-
Tuib
aktív tag
Ez attól függ, milyen rátát akarsz elrni. kb 1:2 -nél vannak a veszteségmentesek (FLAC és tsai), Ha ettől kisebb kell, akkor már a veszteséges tömörítés vizein evezünk, ott most sokan esküsznek az mpc-re és az ogg-ra, de ez csak egy amatőr vleménye, aki általában audió-cd-t hallgat, pedig sok mp3-a is van...
Tuib -
berVi
senior tag
üdv
milyen hangformátumban érdemes tömöríteni? úgy értem, melyikkel lesz legjobb a minőség? értem ezalatt mp3,wma ogg voris és rengeteg társát. -
Tuib
aktív tag
[DÜHÖNG]
''tiszta, tömörítetlen audio''
Mekkora vágyálom! Gondoljunk csak bele, hol találkozhat az átlag ember, az átlag fiatal tiszta, tömörítetlen zenével: Audió CD amit ugye nem tud megfizetni, illteve amit MO-on ma megvesznek gyári CD-ket (Márió, Bunyós Pityu és társai lásd MAHASZ lista) annak elég lenne a 32kbit/sec is. Rádió: CSAK a Bartók, illetve néhány külföldi adó nem mp3ról ad. korunk vívmánya a DVD: tömörített hangsáv, jó esetben CD minőség (PCM sztereó). Itt most gondolom SACD illetve DVD-Audióról nem kell szót ejteni. (Ezekből is mért van kettő, gondolom csak hogy nehogy elterjedjenek) Meg a mostani kiadású, modern zenék: szóljon sok felső basszus, meg legyen sok cinn, azt jóvan...
Áhh....
Elnézést.
[/DÜHÖNGÉS]
Van egy smooth jazz albumom ilyen mpc-ben, és meglepően jól szól, pedig kvázi 260as MP3 szitjén mozog méretügyileg....
Tuib
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
a 900-asban én sem, de az 550-esem már kb július óta
hibátlanul végzi dolgát,
teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Kraftwerk: majd a histogramon látni fogod
Persze nem zárom ki azt a lehetőséget sem,
hogy én tévedek, de valami azt súgja,
hogy nem kell hozzá magas bitráta. -
bwoay
nagyúr
Arra céloz, hogy a VBR nem jobb a CBR-nél,
max ugyanolyan minőséget nyújt, csak éppen kisebb fileméret mellett.
És ez igaz is, de szerintem dabadab is így értette,
hogy ''jobb '' eredményeket produkál,
elvégre ha két file ugyanolyan jól szól,
akkor a kisebb a jobb, nem?
Egyébként meg szerintem a 320-as CBR nem más, mint overkill,
egyszerűen nincs értelme.
Szvsz a VBR enkódolás algoritmusa olyan hatékony (mármint lame esetében), hogy annyi a különbség egy CBR és egy VBR file között,
hogy előbbi pazarol, utóbbi meg nem
Én legalábbis maradok a Lame APS ill. APX-nél,
a CBR-t pedig asszem örökre elfelejtem.
Amúgy RazorLame-nél mindig gyönyörködni szoktam a histogramban,
tanulságos. -
gregorik
senior tag
''amúgy melyik iRiver mellett döntöttél végül?''
szigorúan 450, pedig anyám kinn van Németo-ban egész héten, tudna 550-est kb.80 euróért: -). 550, 900 -- én ezekben már nem bízom..
Kraftwerk: pl. az Electric Cafe album összes száma az egymásra rétegződő electro-szólamokkal sztem csak jó fülessel és CBR-ben üthet igazán (ha már mp3), új albumról nem is beszélve. -
fokukac
nagyúr
Annyira én nem ástam bele magam, én csoportos tag-elést szerettem volna, azért szereztem meg ezt a progit (igaz, még nyáron), és azokat a funkcióit tanulmányoztam.
mást nem...
de végül tag-elési tudásban és használhatóságban a TAg&Rename győzött, szóval szegény Godfathert azóta hanyagoltam...
Egyébként örülök, hogy tetszik.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
válasz
Fade_Away #89 üzenetére
én erre a célra az Easy CD-DA Extractor Audio File format converterét ajánlanám.
Ismeri az .ape-t és a .flac-ot is.
hátránya, hogy Te nem adhatsz meg tömörítési paranccssort, csak különféle presetek vannak, persze konfigurálhatod őket, de parancssorral nem leeht ügyeskedni.
Ezért .ape-ra én közvetlenül a Monkey's Audio-t hasnzálom, abban is van egy ''Convert'' menüpont, csak meg kell adni egy lame.exe-t, és egy lame parancssort, és tag-eket megtartva konvertálja a számokat, és lehet hallgatni az mp3-lejátszón is...! -
Tuib
aktív tag
válasz
Fade_Away #88 üzenetére
Nos, én egy Pana SL-CT790-essel probáltam egy BOSE Tri-Portot, és meg kell modjam, érződik.
Ja, ha la legjobb hordozható fülesekről van szó, ne hagyjuk ki ezt:
Bővebben: link (PDF)
Tuib -
bwoay
nagyúr
szerintem a Kraftwerk pont olyan,
amit ha VBR-ben, akkor lenne ám nagy csodálkozás,
hogy mondjuk Lame APS-ben alig megy 128 fölé
de komolyan: a Kraftwerk ilyen szempontból rém eccerű elektronikus zene.
(mármint a klasszikus, az újat nem hallottam)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, sőt, én is szeretem,
de mp3-ba való kódolásnál nem izzasztja meg a procit.
Legalábbis én így látom.
amúgy melyik iRiver mellett döntöttél végül? -
Fade_Away
őstag
hamár ittvagyok tudom off de tudna valaki mondani ape->mp3(lameset) flac->mp3(lameset) konverter mondani?
Lehetőleg egy program legyen meg azse árt ha ezen felűl még sokmindent tud. -
Fade_Away
őstag
-
bwoay
nagyúr
a hallás köztudottan fejleszthető.
persze adottság kérdése is, de mindig lehet kifinomultabbá tenni.
Ezért van az, hogy az ember a végtelenségig fejlesztheti a hi-fi/high-end rendszerét.
A jó minőség pedig létezik hordozható zenehallgatásban is,
csak nyilván nem ugyanazt jelenti, mint az otthoni, fotelben ülős verziónál.
Gondolom te sem hiszed, hogy egy 500 Ft-os piacos füldugó
és egy 3 rugós Elta discman párosa ugyanazt az élményt nyújtja,
mint egy csúcskategóriás discman egy Sennheiser PX100/200-al kiegészülve.
Lényegében azt akarom mondani,
hogy a hordozható lejátszók igenis képesek egy egészséges kompromisszumot nyújtani azoknak is,
akik ragaszkodnak egy bizonyos szintű minőséghez,
ugyanakkor igénylik a mozgás közbeni zenehallgatás lehetőségét. -
Szalma
őstag
(No, megnézegettem. Ahhoz képest, hogy még nincs belőle végleges, egész jó. És tud magában is lejátszani, nem kell hozzá winamp.
Lehet ID3 tag-eket könnyedén szerkeszteni benne, saját queryket definiálni a playlistek összeállításához és tervezik a hallgatási statisztika belerakását is. Nem mozgat fájlokat, csak ha rábeszéled. (Ezt egyébként tök jól csinálja: felderítí és a db-jébe fűzi az összes filerendszerben elérhető audio fileokat, majd szépen kitalálod, hogy mi legyen a fő rendezési szempont és azt mondod neki, hogy másold őket egy kupacba... Csinál directorykat, cd covert html-el, stb.)
Szerintem elég jó lesz, bár van egy/két roppant idegesítő tulajdonsága is (pl. nem írja ki, hogy mi a túrót is játszik éppen, nincs időkijelzés sem a lejátszásnál, stb.).
Jó tipp volt!)
Szeretettel:
Szalma -
hz hefti
tag
fosulis vagyok es itthon vagyok.
nem rosz cuccom van klipsch -ek azer tudnak vmit. en egy kis mikrofonos fejhalgaton is hallom a kulonbseget. discman -re azert boven eleg a tenylegesen audiocd-bol grabel 256 -os mp3.
irott cd-t nem is graqbelek(marmint amit mas irt), a sajatjaim meg mind ape/flac -bol van irva. mp3 -at nagyon regen grabeltem. mert zenebol igenyes vagyok. hordozni viszont nem jo 100db audiocd-t azt alairom. van vmi vinyos lejatszo, ami tud wav -ot ois az viszontz erdekelne egy jo kis sennheiser fulessel -
Szalma
őstag
(No, akkor iTunes tudás, amit keresnék: beetetsz az iTunes-ba sok száz mp3-at vagy aac-t és képes a nevek ill. az id3 tag-ek alapján többféle módon témák szerint csoportosítani file mozgatás nélkül. Megjelölheted benne (pontozhatod) a zenéket, megjegyzi mit hányszor játszott le, utasíthatod, hogy most a rockos kedvenceidet akarod hallgatni, vagy a ritkán hallgatott rock számokat. Nem kell küzdeni mindenféle playlistek kreálásával, megteszi helyetted. Roppant praktikus tud lenni nagyobb tömegnél...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: És még egyéb hasonló finomságokat ismer... -
corlagon
senior tag
-
hz hefti
tag
szevasztok
a monkeysaudiocidec (ape) es a free-lossless-audio-codec (flac) a nyerok.
a lejatszashoz pedig egy foobar2000 special nevu progit ajanlok.
egy kezdo rendszerem van: yamaha erosito (rx-v640 es ketto db klipsch front (sf-1)
siman meghallani a ulombseget mp3-mp3, mp3-ape/flac kozott. az mp3 levag egy frekinel es betompul fent is es lent is.
de hogy temabaillo legyek: 256-os mp3 bovenjo discman -hez. mp3-bol meg ne irjatok audiocd -t -
fokukac
nagyúr
EAC V0.95 prebeta => ez teljesen jól mükszik, eddig még a másolásvédett Cd-ket is mind megette...
meghajtó beállítások : biztonságos mód (minden pitet kétszer olvas be, így a legpontosabb másolatot kapod)
Tömörítő beállítások : külső tömörítő használata : ezt bepipálod, majd a külső tömörítő fülön begadod, hogy milyen típusú tömörítést szeretnél használni (a Lame az ajánlott, abból is a 3.90.3 a legmegbízhatóbb), megadod, hogy hol van a lame.exe,
és beállíthatsz minden egyebet is. -
gregorik
senior tag
jól látom, hogy az EAC-t már jó fél éve nem maintain-elik?
én dbPowerAmp-et kezdtem használni, az nem jó?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
namost audio CD rippelésére csak és kizárólag Exact Audiocopy-t használjatok...!
Bővebben: link
biztonságos / safe módban.
a program képes egyből tag-ezett mp3-at, -ape-t csinálni.
és ha már audiofilkodni van kedved, akkor ne wav-ba mentsd, hanem .ape lossless audio-ba Bővebben: link
a wav-nak kb. fele-2/3-a, de veszteségmentes!
kényelmes : tag-ezhető, winamp-pal hallgatható.
Szerk : ma olyan lassú vagyok, mire leírom, amit akarok, már hárman megtették előttem...
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Abba is vannak, hidd el. Néhol kevesebb hangszer, egyszerűbb hangkép, szünetek, mittudomén.
Én ezt kódoltam utoljára, csak az összevetés végett:
Mozart - Symphony No 38 in D Major, KV 504 'Prague'
3 szám, 248,241,240 kilobitre jött ki, vbr 0 vagy 1 sztereón, nem emlékszem.
Mielőtt a klasszikus kedvelők megköveznének, tízezres creative szetten hallgatom, azért nem veszteségmentest használtam. Persze tudom, hogy így is istenkáromlás, stb.
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
válasz
duracell89 #48 üzenetére
És 4x akkora mint az átlaguser 128-as mp3-ai, ergo 4xannyit kell a tárolásra költened
Mondjuk ha nagyteljesítményű hifin hallgatod, akkor nem szóltam, de füleshez teljesen felesleges 192kbps feletti bitráta. Mondom ezt úgy, hogy elég jó a hallásom, és évekig kórustag voltam -
corlagon
senior tag
A CBR pazarlás, videonál és hangnál is. Ha van egy egyszerűbb rész a zenében, szóló például, azt is 320-szal kódolod, pedig ott lehet, hogy 150-200 kbps is elég lenne.
Ha fontos a méret, és bírja az iRiver, és te kódolod a zenéket, jobban jársz a VBR-rel. Fokukac írt asszem pár profilt, amivel elég jó minőséget érsz el, 200-250 átlagos bitrátánál.
Ha jól emlékszem, nekem a sztereó vbr 0-ás mp3-mak is kijöttek átlagban 230-250 alatt, pedig az már tuti minőségű mp3. -
attilam
őstag
válasz
duracell89 #48 üzenetére
Azt nem is vitatom, de 500kbps-be már nemigen érdemes tömöríteni. Akkor inkább megy az egész AudioCD ISO-ba, vagy tömörítetlenül wav-ba.
-
attilam
őstag
válasz
duracell89 #43 üzenetére
Én is 320-ba kódolóm a zenéket (mp3). Így biztosan nem hallok minőségromlást
.
-
deedee
őstag
én 200 körülieket szoktam/kb eddig 4-5-ször.../ csinálni és discman-ben nagyon jól szól.mw 550-en még mindíg elég szép,még nagyobb hangerőn is...Részemről ennyit szólok hozzá
-
duracell89
senior tag
320kbps mp3-ba vagy 500kbps ogg-ba vannak a zenéim...jo ez igy
-
-
fokukac
nagyúr
ha már mp3, akkor totál fölösleges a 320 kbit/s.
ajánlom Neked a Lame alt-preset beállításait :
ezek VBR mp3-akat csinálnak, oda adnak nagyobb bitrátát, ahova kell, és onnan spórolnak, ahova nem szükséges olyan nagy....
--alt-preset standard (192-220 KBit/s átlag)
--alt-preset extreme (250-270KBit/s átlag)
--alt-preset insane (320 KBit/s CBR - de ez már helypocsékolás...)
szerintem az extreme teljesen korrekt. -
Totyi
őstag
Nagyon sokáig volt discman-em,kb 5 évig.1 éve vettem egy mp3(usb-s) lejátszót.Kíváncsi voltam,hogy mi a különbség.Tömörítettem 96/112/128/192/320-al.
96--->pocsék
112--->hallani a különbséget
128-tól fölfelé--->semmi különbséget nem vettem észre.
Lehet,hogy én nem vagyok elég vájtfülű;de sztem Te nem fogod észrevenni,hogy Cd vagy mp3 szól. -
corlagon
senior tag
320 kbps = 40 kByte/s = 2400 kB/perc.
716.000 kB / 2400 = 300 perc mp3.
Ez 4-6 perces számokkat véve 50-75 db.
Egyébként kiváncsi lennék, hogy egy jó (de nem zenei) hallású ember milyen szintű hangrendszeren hallja meg a különbséget egy FLAC meg egy h-quality VBR 0 sztereó mp3 között...
Főleg ha populárisabb zenéről van szó. -
gregorik
senior tag
egy kérdés: ha 320kbs-es mp3-számokkal nyomok tele egy 700megás cd-t és a számok mind 4-6 percesek, akkor mennyi szám fér a cd-re?
jól saccolom, hogy kb. 40??
[Szerkesztve] -
playboy
csendes tag
Az ém diszkmenem már 10 éves.Akkoriban nem volt még elterjedve széleskörben az antischock védelem.Gondolkodtam MP3 lejátszóban is,de egyelőre inkább a discman.Valahogy jobban szeretem a hagyományos dolgokat.
-
playboy
csendes tag
Mindeképpen érdemes.Főleg ha közben jársz kelsz az utcán,biztosan nem fogod érezni a különbséget.Csak halkan jegyzem meg,hogy eredeti cd-ből is van amelyiket nagyon gányul csináltak meg.
Éppen most akarok venni én is MP3-as discmant. Az enyém egy régi Pana,amiben még rázkódásvédelem sincs.Köhögök egyet aztán elhallgat a zene
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Az hogy milyen bitrate-tel élvezhető egy zene, azért magától a szám jellegétől is nagyon függ. Ha megteheted alkalmazz dinamikus tömörítést.
-
Sixkiller6
őstag
kizártnak tartom, h egy discmanhez kötött kis agybadughatón kijövő 320as (de akár 256os, vagy 192es is) mp3 és az audio cd között hallja a különbséget, pláne utazás közben, háttérzajjal.
320as vbr mp3 még hifin is igen pöpecül szól, félmilliós hangfal alatt nem hallani a különbséget. -
divot
veterán
Utcára már 160kbit/s-os mp3 is teljesen jó. Van néhány 128-as régiségem is, azokon azért már meghallani, hogy valami elveszett...
-
L3zl13
nagyúr
Nem tudom mennyire lehet tanulni a vájtfülűséget. Azt meg főleg nem, hogy útközbeni discmanes zenehallgatással mennyire lehet... Szvsz ha valaki minőségi zenét akar hallgatni, akkor mondjuk otthon a hifijével ''szoktassa magát''...
-
gregorik
senior tag
-
L3zl13
nagyúr
Én nem tudhatom, hogy audiofil vagy-e, de úgyis akkor tudod meg, hogy mekkora különbség van a kettő között (számodra!!!), ha meghallgatod. Tök mindegy, hogy mások, más cuccon, más zenénél milyen különbséget hallanak ki. És ezért aztán ez a topic teljesen felsleges...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Ezek szerint TE nem hallod a különbséget. Mert különben nem kérdeznéd, hogy érdemes-e vagy sem...
Ha pedig nem érzékeled a különbséget, akkor mi érdekel, hogy egy audiofilnek mi a véleménye erről? Jobban fogod érezni magad a tudattól, hogy (bár te semmit nem veszel észre) veszteségmentesen halgatod a zenét? -
gregorik
senior tag
gondolok itt 320-as legjobb minőségre. nem tudom eldönteni, érdemes-e mp3-at hallgatni a discmanemen rendes cd helyett..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Revolut
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest