- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
Attila2011 #1711 üzenetére
Én nem tudom miről akarsz meggyőzni, de ahogy írtam, nincs sok beleszólásunk. Ha rákeresel Budapesten újépítésű házakra ingatlan.com -on, olcsóbb pesti oldali kerületekben, látni fogod, hogy nagyon kevésbe rakja bele az építtető a fan-coilt, legtöbbjük kispórolja, és nyilván építési ütemtől függően lehet változtatni dolgokat, de nem mindent sajnos... ha én építeném, akkor nyilván kimatekoznám , hogy legyen benne.
Itt Budapesten a legtöbb építtető úgy gondolkozik, hogy megveszi a telket, maximalizálja a beépíthetőséget, tehát általában ikerházak épülnek, legyen meg az az energetikai minősítés és minőség ami átmegy a banknál, tehát lehessen rá zöld-hitelt, CSOK -ot, stb. kapni és kész. Nem célja az építtetőnek, hogy szuper házakat, szuper gépészettel, stb. adja el. Nem szeretet szolgálat, maximalizálni akarja a profitot, ennyi.
Mi azért nem építkezünk, mert a kerület amit kinéztünk, 60M a telek, + ráépíteni valamit 80M alsóhangon + 1 évnyi masszív ügyintézés, stressz, amire nincs időnk, tehát maradt az, hogy az ember vesz egy építési vállalkozótól házat, amit olcsóbban fog megkapni, mint ha sajátot építene. Gondolom vidéken, 1-2 megyében még a telekvásárlás nem ennyire megterhelő... -
LOTR
addikt
válasz
Attila2011 #1711 üzenetére
ebben igazad van, de akkor ha egy födémhűtés kialakítása +2-2,5millió csak anyag, lehet munkadíj még 1-1,5m (nemtudom), egy fc meg +500-600k beépítéssel együtt, azért az akár jelentős különbség is tud lenni
Új hozzászólás Aktív témák
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest