Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ad4m1337

aktív tag

válasz Attila2011 #1711 üzenetére

Én nem tudom miről akarsz meggyőzni, de ahogy írtam, nincs sok beleszólásunk. Ha rákeresel Budapesten újépítésű házakra ingatlan.com -on, olcsóbb pesti oldali kerületekben, látni fogod, hogy nagyon kevésbe rakja bele az építtető a fan-coilt, legtöbbjük kispórolja, és nyilván építési ütemtől függően lehet változtatni dolgokat, de nem mindent sajnos... ha én építeném, akkor nyilván kimatekoznám , hogy legyen benne.

Itt Budapesten a legtöbb építtető úgy gondolkozik, hogy megveszi a telket, maximalizálja a beépíthetőséget, tehát általában ikerházak épülnek, legyen meg az az energetikai minősítés és minőség ami átmegy a banknál, tehát lehessen rá zöld-hitelt, CSOK -ot, stb. kapni és kész. Nem célja az építtetőnek, hogy szuper házakat, szuper gépészettel, stb. adja el. Nem szeretet szolgálat, maximalizálni akarja a profitot, ennyi.

Mi azért nem építkezünk, mert a kerület amit kinéztünk, 60M a telek, + ráépíteni valamit 80M alsóhangon + 1 évnyi masszív ügyintézés, stressz, amire nincs időnk, tehát maradt az, hogy az ember vesz egy építési vállalkozótól házat, amit olcsóbban fog megkapni, mint ha sajátot építene. Gondolom vidéken, 1-2 megyében még a telekvásárlás nem ennyire megterhelő...

• LOTR

addikt

válasz Attila2011 #1711 üzenetére

ebben igazad van, de akkor ha egy födémhűtés kialakítása +2-2,5millió csak anyag, lehet munkadíj még 1-1,5m (nemtudom), egy fc meg +500-600k beépítéssel együtt, azért az akár jelentős különbség is tud lenni

Új hozzászólás Aktív témák