- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Acer notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Lassan tárgytalan lesz, vagy ebben a hónapban vagy legkésőbb a jövő év elején feloldják a WebKit korlátozást (köszi EU). A Google, Opera és a Firefox is már dolgozik a saját motorra épülő iOS böngészőn, hogy amikor élesíthető lesz, ott legyen kéznél.
Az Apple-re meg ráfér a konkurencia platformon belül.
Mindenesetre engem felhasználóként eddig sem érintett negatívan a WebKit motor, hiszen ahogy te is mondtad, megoldják a webfejlesztők.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Hmmm.... gondolom a Chromium/Blink kapcsán nem gyűjtik sehova a bugokat.
Egyébként meg tényleg érdekel (továbbra is) bármi konkrét dolog. Nekem egyedül a desktop Safarival volt gondom a Netflix kapcsán, de mivel minden más streaming szolgáltató teljesen jól működik, így valamiért nem tudok másra gondolni, mint a Netflix trehányságára.
Köszi a linket, de 15+ évnyi random bugreport gyűjtőhelye nem a kérdésre volt válasz.
-
Stauffenberg
nagyúr
"mindegyik böngészőben ugyanolyan bugosan jelennek meg a honlapok a WebKit motor 1000+ javítatlan hibája miatt."
Mutatsz ilyen weboldalt? Te vagy a sokadik aki ilyenekkel áll elő, de SENKI nem tudott még konkrét példát hozni, hiába kértem eddig meg mindenkit.
Engem tényleg érdekel, én rendszeresen kiakasztom az Apple topikok fanboy törzsközönségét azzal, hogy kritizálom a gyártót, szóval tényleg érdekelnek a konkrét példák.
Egyébként meg hamarosan jönnek a Blink alapú böngészők is iOS-re.
"Továbbra is tartom az állítást, csak böngésző SKIN-t tudsz választani iOS-en"
Ez pedig továbbra is teljes marhaság, én tudom az összes Edge, Chrome, stb funkciót használni iOS-en is, továbbra is megvan a teljes szinkronizáltság iOS, MacOS, Windows és Android között és mindegyiken Edge/Chrome böngészőket használok. A Safarit csak kizárólag az Apple ökoszisztémában tudnám használni, ezért nem használom. Az Edge/Chrome nem egy skin, hanem tartalmazzák a saját funkcióikat, amik a Safariban nincsenek benne.
Ha már az aláírásod is arról szól, hogy milyen mély megvetéssel gondolsz az Apple felhasználókra és látványosan fingod sincs mi történik a platformon, legalább ne akarj mindenkinél okosabb lenni.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Többen leírták, hogy mivel ugyis minden "szafarimotoros", minek váltson szafariról... tehát mégiscsak IGAZ"
De az ugye megvan, hogy a Chromium böngészőkben Blink motor fut, ami egy WebKit ("Safari") fork? Amúgy meg nem a motor fogja megoldani, hogy az eszközeid (ide értve a Windowst, Androidot is) között megoldott legyen a szinkronizálás, egy helyen tudd kezelni a könyvjelzőidet, jelszavaidat, olvasási listáidat, eszközök közötti link/fájl megosztásokat és így tovább.
Szóval valóban semmi értelme lecserélni a böngészőt...
Ez akkora baromság, mint azt mondani, hogy nincs értelme a Chrome, Brave, Edge, Vivaldi, Opera között váltani, hiszen mindegyik a Blink motorra épül.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Ez a te véleményed."
Nem egészen, még a UX designerek is tisztában vannak azzal, hogy a felhasználók 95%-ka semmit nem változtat egy rendszer/program alapértelmezett konfigurációján és ezekről tanulmányok is szólnak. Ez persze nem az app lecserélési szokásokról szól, de azért jó mérce.
"Valószínűleg abban igazad van, hogy a userek egy jó részét nem érdekli, hogy mást kipróbáljon, hanem azt használja, amit kap alapból."
Itt meg igazat adsz. Nem értelek. De köszi, hogy elmagyaráztad, hogy te is egy IT témában fórumozó geek vagy, mint mindenki ebben a topikban és ennek megfelelően el tudod dönteni egyedül is, hogy milyen böngésző jó neked.
Csak éppen nem rólad/rólam/rólunk szólt a kijelentés, mi egy kisebbség vagyunk.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más."
A vélemény egy dolog, de a csúsztatás egy másik. Fikázom én is eleget az Apple sajátos szabadságfelfogását, de ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. iOS-en a webböngészők motorja kötelezően WebKit (az sem sokáig már), de ez nem jelenti, hogy az adott böngésző "le van tiltva", MacOS-en meg eddig is futott bármi más.
A Safarit én sem szeretem, de ne terjesszünk valótlant.
A Safari ugyanazért népszerű, mint anno az Internet Explorer volt, ez a default és a legtöbb felhasználó nem felvilágosult fórumozó, hanem csak azt használja amit kap a rendszerrel.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én téged kérdeztelek, mert te mondtál olyat (jelen időben), hogy a WebKit motor miatt nem mennek funkciók, amiket a Chromium böngészőkben megszoktunk Androidon.
Nekem semmilyen negatív tapasztalatom nincs, se oldal tördeléssel, sem mással. Azért voltam kíváncsi, hátha tudom én is a hibákat/hiányosságokat reprodukálni, mert érdekel.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem friss élmény a váltás, 2 hónapja mentem iPhone-ra, de nem véletlenül kérdezem mi az ami nem megy, mert tökre kíváncsi vagyok.
Edge-t használtam droidon is, ugyanúgy megy az AdBlock benne mint eddig, könyvjelzőket elérem, kezelőszervek többnyire alul vannak, weboldal megjelenítési hibába nem futottam bele. Ez továbbra is egy böngésző ami működik.
Tényleg érdekel mi az ami hiányzik és a WebKit számlájára írható, de ha nem tudsz semmit megemlíteni, akkor miért terjeszted ezt az infót ennyire magabiztosan?
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez egy elég komoly faktor, de ott van ellenpéldának a Samsung böngészője, ami meg egyáltalán nem annyira népszerű, mint ami a márka piaci részesedéséből következhetne.
Az emberek többsége tényleg amiből tud a gyárit használja, de az "új eszközöm van, mindenekelőtt elsőnek le kell tölteni a Chrome-ot" beidegződés még mindig eléggé erős. Erről mondjuk a Microsoft is tehetett, aki az IE idejében megmutatta a világnak, milyen egy rossz böngésző. Mondjuk én a Chromium előtti Edge-t kedveltem, de az már túl későn jött, pedig egy jó pár ismerősöm/családtagom volt, aki régi, gyenge laptopon is hirtelen megtáltosodott teljesítményt kapott vele a Chrome-ról váltva.
Apple eszközökön meg a Safari egy teljesen legitim és jól működő böngésző, kevésbé érzi az ember az igényt a lecserélésre. Én mondjuk igen, mert MacOS, iOS, Windows és Android között kell megoldanom a szinkronban tartást.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyáltalán nem használok Chrome-ot egyik eszközömön sem, de az ugyanúgy Chromium alapú Edge van helyette. Te miben veszed észre, hogy "kalap szar" iPhone-on egy böngésző, ami máshol Chromium motorral megy?
Nem kekeckedő kérdés, lehet te belefutottál már olyanba, amibe én nem.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Oda-vissza táncolnak: a brit trösztellenes hatóság mégis kivizsgálhatja, miért olyan népszerű az Apple mobilos böngészője és felhős gamingszolgáltatás-csomagja.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mozilla Firefox
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Acer notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest