Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi leszek majd az ezzel szerelt laposok tesztjeire.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
secretgarden
aktív tag
Kár hogy nincs 6-7W TDP-s koztuk. Azokat lehet passzivan huteni rendesen. A 9W ventillator nelkul kicsit neccess, zajtalan ventillatort meg még nem láttam...
-
.mf
veterán
U-széria mind 2P+8E+2LPE mag? Inkább az E-ken vágtak volna, s lett volna 4P + 2E + 2LPE, annak úgy több értelmét látom. Sőt, 4P + 0E + 2LPE, ha az eredeti koncepciót nézzük...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dr. Akula
félisten
Kíváncsi vagyok IGP-ben ez mit virít az AMD ellen. Mivel a 780M-es üzleti laptopok gyakorlatilag nem kaphatók, de még ha kaphatók lennének, is csak töredéke lenne az inteles mennyiségnek, így jó lenne ha az Intel végezné el a házi feladatot.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Steve_Brown #7 üzenetére
Átvált arra.
-
tasiadam
veterán
Szerintem nem csak engem erdekelne a normal tudasuk, de igy nem sokat fogunk tudni egy raptorhoz kepest. Van majd valahol, valahogy keritenek egy 4ghz-ra lockolt P magot egy laptopban es megy majd a single core IPC teszt?
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
.mf
veterán
válasz Steve_Brown #10 üzenetére
Már lassan két évtizede az a mantra, hogy hacsaknem nagyon egyszálas egy program, egy magas órajelen járatott magnál hatékonyabb több alacsonyabb órajelen - mind teljesítményben, mind fogyasztásban. Ha nem 4.9 GHz-re lövik be a 2 P-mag teljesítményét, hanem van 4 db P-mag 3.5 GHz-en, lehet, hogy az összfogyasztás alacsonyabbra jön ki, a teljesítmény pedig magasabbra.
Egyszerűen nem látom okát (a marketingen kívül), hogy az E-magok számának 8-ra hízlalása mire jó, amikor maximális teljesítményre csak 2 P-mag van, alacsony fogyasztásra meg 2 LPE.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
Sirus86
tag
Engem pl erdekelne egy olyan is, hogy egyes appok csak Performance, es masok meg csak Efficient core-n on mehetnenek, es ezt mi dontjuk el. Ezt meg lehet oldani most is?
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
Geri Bátyó
addikt
Nem vártam sokat az Inteltől, de megleptek. Ez a széria joggal pályázhat az Intel legátverősebb szériája címre.
U kategóriában az 5 és 7 egyforma, csak néhány 100 MHz a különbség, még az sincs, hogy legalább az IGP lenne erősebb, ha már a processzormagoknál most is kiütközik a csapnivaló fogyasztási karakterisztika.
H kategóriában legalább az 5 és 7 eltérő, de a 9 ugyan az mint a 7, csak nagyobb fogyasztással. Zseniális.
Mondjuk amit ügyesen elhallgatnak, az a base clock, ami gondolom a béka segge alatt van, hogy valahogy nagy nehezen beletuszkolhassák őket abba a fogyasztási kategóriába, amit amúgy nem is tudnak, legfeljebb üresjáratban (na jó, talán szövegszerkesztés, meg videó nézés alatt tudja)."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
tasiadam
veterán
válasz Geri Bátyó #14 üzenetére
u kategória:
Igen, egyforma, ha a magok számát nézed. Más a TDP és az órajel. Hiába ugyan az a boost órajel, ha a TDP kisebb, szóval gyengébb is lesz, de a short burstok miatt elérhati a gyorsabb órajelet, pl ha meg kell nyitni bármit.
El van hallgatva a base clock órajel, mert az intel idle-ben elvan 800mhz-n. Máskülönben mikor látod a base clockot? Vagy boostot látsz, vagy ami épp kell. Egy haswell i3 is ritkán megy 2ghz fölé win10 alatt normál használatnál, holott neki a base 3.5ghz.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Kristof93
senior tag
Hát, elég szégyen ez a meteor lake. IPC talán csökkent mintsem növekedett, a hatékonyság csak bizonyos körülmények közt jobb (desktop nem is lesz emiatt), igp valahogy utolérte a rég kiadott AMD-t, de sokkal bugosabb a driver, 2 magos i7
@tasiadam A base clock nem azt jelenti. Minden processzor tud 500mhz-en járni idle-ben ha úgy allítod be.
-
Steve_Brown
aktív tag
A base clock értelmét nem a TDP adja? Hogy ha meg van adva egy TDP akkor az a base clock-os felhasználásnál egy tipikus fogyasztás.
Persze mondhatják azt, hogy "Boost-on ennyit zabál ott van a táblázatban ülj le hülyegyerek" mint ahogy itt is teszik, de ebből nem derül ki, hogy az adott optimális órajelen mennyi a fogyasztás és a hőterhelés, főleg itt a mobil szegmensben rohadtul nem mindegy.
-
Geri Bátyó
addikt
A base clock nem az az órajel, amikor full visszavesz a proci. AMD-nél azt jelenti, amit a meghatározott fogyasztási keretből tud, teljes terhelésen. Intelnél ez már rég nem igaz, náluk a tipikus felhasználás valami elméletileg kalkulált humbug. Az a legalacsonyabb szint. A PL1 jelenti kb. azt, amit az AMD-nél a base és a PL2 az a szint, ami az AMD-nél a turbó.
Szóval pontosítok, legalább a PL1 órajelet megadhatnák, mert a base Intelnél valóban semmit sem jelent már."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
arabus
addikt
Nem ez a ph lista egy hiányos vacak.I
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
tasiadam
veterán
válasz Geri Bátyó #20 üzenetére
No, hogy ne 3 választ adjak: De, a base adná az alap TDP-t, ami ugye lehet 15 és 9 watt is, de az ember kb sosem fogja látni a base órajelet, hacsak ki nem kapcsolja a boostot.[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz Geri Bátyó #18 üzenetére
"AMD-nél azt jelenti, amit a meghatározott fogyasztási keretből tud, teljes terhelésen"
Amire te gondolsz, az inkább limit, mintsem TDP. A 105w TDP-s 5800x és a 2700X röhögve és vígan bever 140-160w között.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Geri Bátyó
addikt
Na, én is csak 1 választ írok!
Ahogy írtam, azért nem fogod Intelnél sosem látni a base clockot, mert egy olyan elméleti fogyasztáshoz van, amit nagyjából a kisujjukból szívtak ki.
AMD-nél meg a hűtés is számít. Amíg el nem ér egy bizonyos hőfokot, addig tartja a turbót. Nekem sima léghűtésem van és egy nem túl jól sikerült procim, ezért kb. 1.5-2 percnél éri el a meghatározott hőfokot (a hot spotot nem látom, de a legmelegebb mag 73°). Odáig 84W, utána visszavesz 65-re és tökéletesen tartja base clockot."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Kristof93
senior tag
Szokásos Intel féle ámítás... [link]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Geri Bátyó #14 üzenetére
"H kategóriában legalább az 5 és 7 eltérő, de a 9 ugyan az mint a 7, csak nagyobb fogyasztással."
Viszont nem fog azonnal throttlingolni.
#16Kristof93: "igp valahogy utolérte a rég kiadott AMD-t, de sokkal bugosabb a driver, 2 magos i7"
Ez a legfontosabb, hogy IGP-ben utolérte. Az aktuális i7-1365U-ban is csak 2 P mag van, nem Meteor sajátosság.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Lehet nem pont ide tartozik, de mi a helyzet a nagy ARM háborúval? Senki nem képes felvenni a harcot az almás chipekkel? Főleg laptopokra gondolok, egyetlen windows laptop sem képes akár csak megközelíteni üzemidőben még böngészéssel sem egy sima m1 airt, ami elég lehangoló azok számára akik nem szeretnének felszállni az apple ecosystem vonatra.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Dr. Akula
félisten
Felvenni? Még az M2-t is szanaszét alázza mind az AMD, mind az Intel, mit kéne nekik felvenniük? Üzemidőben lehet hogy jó, de hát azt már most is könnyen lehetne kompenzálni nagyobb aksival, de ehelyett mindenki csak a papírvékonyságra gyúr, 0 aksi mellé meg olyan tökmindegy mit raksz, ha 5 perc helyett 10 perc lesz az üzemidő, azzal se leszel kisegítva.
-
Dr. Akula
félisten
Dehogy nincs, csak már meg is szűntették. Volt valami Y-os Core modell, egy ideig tolták, aztán senkinek nem kellett. A mai napig kapni notikat ilyen 6W-os Core procikkal, de nem ez kell a népnek.
Az igazi ráverés az Applenek, hogy az ARM-os procijára nincsenek programok, csak az a pár amit ők megírnak / fizetik az átkódolásukat. Szóval lehet villogni hogy hány wattból bámulod az üres képernyőt, míg mi játszunk, dolgozunk rajta.
-
Candy
tag
Mondjuk lehet ötévente belefér egy venticsere abból a szolid árkülönbségből, ami egy középkategóriás x86 laptop és egy hasonló tudású m2 macbook között van...
Egyébként business laptopokat használok és még nem kellett ventit cserélnem semmin, pedig 5-10 éves gépekről beszélünk.
wunderbike.postr.hu
-
hokuszpk
nagyúr
1-2 honapja jött ki a 14 gen, abból nemvolt notebook verzió, vagy azt már inkább el sem akarják adni ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
trialboj
őstag
válasz Dr. Akula #27 üzenetére
Én nem értem miről beszéltek
Az összes tartalomgyártónak, akinek laptopja van az macbookot vett eddig is, most meg főleg. Onnan kezdve hogy egy pc laptop ha kihúzod már nem tudja a max teljesítményt odáig, hogy nem igazán van semmi ami munkára, pl videó, zene vágás, képszerkesztés, lenne olyan hatékony mint az almás verzió.
Én nem értek hozzá, nem vitázni jöttem csak informálódni, gyűlölőm a laptopokat mert olyan érzés rajtuk dolgozni mintha hátra lenne kötve az egyik kezem, de érdekel mi van ezen a fronton.
Egyik kollégám most költötte el fél éves, még meg nem keresett fizetését, egy közel kimaxolt m3 max-ra, én próbáltam lebeszélni hogy sok lesz, de körbe kérdezett a videós közösségben és mindenki almát javasolt, abból is vagy a legolcsóbb még elfogadható m1-et és akkor cseréli majd ha elavul 2-3 éven belül, vagy kimaxolt m3-at mert akkor el lesz vele 5-10 évet.Fesztiválokon, kisebb nagyobb projekteken is dolgozom ahol sokan jönnek laptopal, csak és kizárlólag macbookot látni, soha nem jött még senki gamer laptoppal.(Nekem céges m1 ultra van/az is megérne egy beszélgetést miért nem használja ki a teljesítményének a felét sem/, egy kollégának meg gamer PC /ott mondjuk nincs is gond/, de rajtunk kívül mindenki laptoppal ügyeskedik)
Szóval én ezek alapján gondolom, hogy a professzionális laptop felhasználók csak és kizárólag almát esznek ."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Dr. Akula
félisten
"Az összes tartalomgyártónak, akinek laptopja van az macbookot vett eddig is"
Meken kódolják a Stalker 2-t, amin meg se fog jelenni? Ma is megtudtunk valamit...
"körbe kérdezett a videós közösségben és mindenki almát javasolt"
Ha a Ferrari szalonban kérdezett volna körbe, ott meg Ferrarit javasolt volna "mindenki".
"Fesztiválokon, kisebb nagyobb projekteken is dolgozom ahol sokan jönnek laptopal, csak és kizárlólag macbookot látni"
Mert az ilyen hipszter cucc, villogni. Gondolom mellé vegánok is, és védik az állatokat, meg világbéke...
[ Szerkesztve ]
-
Sirus86
tag
Van ismerosi korben par video - es kepszerkesztos emberke. Ott kabe vegyes a hasznalat. A MAC kihegyezett dolgokra, pl videora, kepszerkesztesre tenyleg dobbenetesen jo tud lenni. De nem mindenre. Nekem is van egy Airem, M1-el. Imadom,mert nagyon fluid egy Windowsoshoz kepest, de nem olyan eros,mint a workstationom. Cserebe meg isntabilabb,mint az Ubuntum Szoval inkabb ugy foglamaznek, hogy a gepet a valos igenyek kapcsan kell venni, nem a trendeknek megfeleloen. Szerintem az M3 nagyon draga meg, varnek vele.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújítja grafikus vezérlőpultját az Intel
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Digitális Állampolgárság Program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Társasjáték topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600G ÚJ BONTATLAN hatalmas készlet van! 12hó jótállás+számlával!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 3700X
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest