- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- HP notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- OLED TV topic
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Club
őstag
válasz
_Volkovy_ #18 üzenetére
Kicserélted az egész házban a kábeleket emiatt?
EEEez igen
A válasz egyszerű:Árnyékolt kábel
Apámnak ugyanez volt amikor bekapcsolta a gép melletti kislámpáját.
Azonnal búgot a cucc.
Árnyékolás, ennyi
Tehát vagy a HI-FI-den nincs árnyékolt kábel(ez a valószínűbb) vagy a TV-n. -
And
veterán
válasz
_Volkovy_ #10 üzenetére
Hi! Az amatőr rádiózás tényleg nem búgást okoz, ahogy a #11-ből is kiderül (ehhez annyit, hogy a magasabb fokozatú engedéllyel rendelkező amatőrök akár többszáz Watt adóteljesítményt is használhatnak legálisan). Ha viszont kábel nélkül nem brummos az erősítő, akkor annak valszeg semmi baja. Csak egy ''levegőben lógó'' kábellel próbáltad, vagy a másik végét is csatlakoztattad valahová? Mert ha kézzel fogdosod a csak az erősítőbe kötött kábelt, és annak bemenete eléggé nagyimpedanciás, akkor simán összeszedheted a - lakásban gyakorlatilag mindenhol meglévő - 50Hz-es térerőből származó búgófeszültséget. Ha viszont a brumm a jelforrással összekötve jelentkezik, akkor talán földhurokkal van dolgod: Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link.
-
Male
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #10 üzenetére
Ha majd beszélgetést hallasz a hangfalból, akkor biztosan tudni fogod hogy a hibát az amatőr rádiózás okozza -> nekem egyik nap ''megszólaltak'' a gép hangfalai és valami duma ment rajtuk. Utána valamit szerelgettek annál a háznál, és azóta ilyen nem volt -> gondolom valaki feljelentette őket (túllépték a megengedett teljesítményt talán).
-
Male
nagyúr
Ez nekem is csinálta. Más irányba vittem el a kábelt, és máris nem búgott.
Amúgy valami rádióadás is lehet, amit ''fog'' a vezeték. (ilyen amatőr rádiózás, stb)
Nálunk pl a kép rossz néha, azóta amióta a szomszéd utcában valaki felállított egy kb 5 m magas antennát (a TV és a video közti kábelt zavarja -> próbaképpen felvettem videora amikor zajos volt a kép, és később visszajátszva nem volt zajos).
Valami jobban árnyékolt vezetéket kéne használnod, nem az 500 Ft-os kategóriát. Én a helyedben megpróbálkoznék BNC kábelen elvinni a jelet. -
_Volkovy_
nagyúr
Megnéztem,a forrasztásnak kutya baja,viszont egy érdekes dologra lettem figyelmes.
Mintha a kábel szedné össze a zajokat
Ugye a kábelem úgy néz ki,hogy egy kis jack az egyik vége,a másik pedig két RCA-jobb és bal csatorna.
Bedugom az RCA-kat a hifibe,a jack lóg a levegőben,búg rendesen a hifi.Hozzáérek bárhol a kábelhez,még jobban búg..Valahogy a kábellel nem stimmel valami..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest