Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyapu
senior tag
Kikapcsolva gyorsabban tölt, mivel közben nem fogyaszt !
-
akosright
tag
Sziasztok!
Aldiban nem sokára jó áron lehet kapni az alábbi laptopot.
Medion E6248 (MD63350)
A gyártó oldalán azt írják hogy csak kikapcsolt állapotban lehet tölteni.
Én még ilyet nem hallottam laptopnál. Valóban létezik ilyen vagy csak a gyorstöltés funkcióra vonatkozik ez?
A másik kérdés hogy vajon kikapcsolható e a gyorstöltés mint a mobiloknál? -
lostprophet
aktív tag
Kicsit megkésve, nem is láttam, hogy hozzászólt még valaki
Ilyet raktam bele: https://www.pcx.hu/western-digital-120gb-green-wds120g2g0b-m-2-ssd-meghajto-00289984 -
Gabens
újonc
válasz
lostprophet #277 üzenetére
Szia.
Érdeklődöm hogy hogy vált be a medion akoya E3222 SSD bővítésed. Én is előtte vagyok, milyen SSD kompatibilis vele? Neked hogy vált be? Tudsz ebben segíteni infoval?
köszi -
AgiHugi
friss újonc
Én csak annak ajánlom, hogy Aldis "Medion" terméket vásároljon, akinek van türelme a felháborító szerviz hátteréhez! Először vettem egy TV-t beépített DVD-vel. DVD-re nem volt szükségem, de csak ilyen volt. A hang rendszeresen elmegy, ki kell kapcsolni és vissza, akkor vissza jün. A TV nagyon jó lenne ha nem lenne ez a hiba. Felhívtam a szervizt, ahol közölték, hogy igen ez gyakori hiba, kb 3 hónap a javítás, csere készüléket nem adnak. Közben vettem egy laptop-ot, csak annak örülök, hogy kötöttem rá biztosítást! Már a második évtől elkezdett elkopni a billentyűzet, (ezt szó szerint kell érteni, nem csak a betűk koptak le, hanem bemélyedve elkopott a billentyűzet)! Felhívtam a szervizt, ugyan az az idős férfi hang, "a billentyűzet kopására és a külső burokra NINCS GARANCIA"! Majdnem 200 ezerbe került. A Computer kiváló, nekem semmi más problémám nem volt vele. Ha jobb, tartós minőségű anyagból készülne a külseje is, valamint "NORMÁLIS SZERVIZ LENNE" biztos újra vennék, mert nagyon jó gép. A Tablet-rt senkinek nem ajánlóm. Azt is vettem, SIM-et is lehet bele tenni, de csak WI-FI-n is használható. Az enyém aksija képernyője jó, de annyira lassú, hogy használhatatlan. Nekem ez a 3 tapasztalatom van a MEDION termékekkel, ls az ócska SZERVIZZEL! Sajnálom, hogy az ALDI nem foglalkozik a szerviz problémával, és nem szerződik valami normális szervizzel.
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Van a családban két MEDION táblagépünk. Az egyikkel gond adódott. P9702 típus.
Két fő probléma jött elő: egyrészt az akkumulátora kb. 50%-ig normálisan merült, majd onnan hirtelen lezuhant 10% alá. A másik, hogy több világos folt jelent meg a képernyőjén.Végig tokban volt tartva, sosem érte fizikai ütés. Összesen 3 év garancia van a készülékre, még 1 év ebből él, úgyhogy felvettem a kapcsolatot az ALDI oldalán lévő illetékes szervizzel. Kérték, hogy adjam le az egyik üzletben, már megrendeleték az alkatrészt.
Január elején le is adtam (gyári állapotba állítás után), az üzletben 2-3 hetet mondtak. 4 hét után érdeklődtem a szerviznél, azt mondták, hogy az LCD-t kicserélték. Az akkumulátorra nem 3, mindössze csak 1 év a garancia (jótállás, apróbetű), de "méltányosságból" azt is kicserélték.
6 hét után visszakaptam a táblagépet. Nagy várakozással bekapcsolom: rögtön szembetűnt, hogy a foltok ugyanúgy, ugyanott megvannak. 99%-on volt a táblagép visszaérkezéskor, csak egy Chrome-ot telepítettem, hogy a foltokat tesztelhessen böngészés közben. Kb. 5 percet volt használva, utána félretettem. Este vettem elő újra, már csak 70%-on volt az akkumulátor.
Sokkal tehát nem lettem előrébb (sőt). Írtam újra a szerviznek: a foltokról semmi visszajelzés nem érkezett, az akksival kapcsolatban azt kérték, hogy csináljak egy gyári beállítást (ismét), majd 2 teljes feltöltést - lemerülést.
Megtettem: reset, majd este 99%-os töltöttség, wifi nem volt bekapcsolva, másnap reggelre lement 70% környékére. Ez biztosan nem normális, a másik MEDION gép, ami a családban van, erős használat mellett is kibír 3 napot. Ez 0 használattal kb 1-1,5-et.
Kezdem elveszteni a türelmem - hogy létezik, hogy a szerviz nem kapcsolta be a gépet, miután kicserélték az LCD-t? A foltok fehér háttéren nagyon szembetűnőek, megmutattam valakinek, ő is rögtön kiszúrta. Pont egy hozzáértő ne látná?
Mit javasoltok, mi tévő legyek? Szervizelő céget vagy nevet direkt nem írok, nem az a célom, hogy rágalmazzak bárkit/mit is. Csak szeretnék megoldást, mert a táblagép 60e Ft-ba került, még garanciális, és egyértelműen nem jól működik. Én meg úgy érzem, próbálnak lepattintani.
Köszi a segítséget!
-
jfhamike
újonc
válasz
lostprophet #287 üzenetére
Igen ez, ez nem túl jó ajánlat
-
jfhamike
újonc
válasz
lostprophet #285 üzenetére
Nálunk itt Debrecenben, a mellettünk lévő Aldiban még lehet kapni. Több hete kint van a vitrinben ugyanazon az áron (99.000 Ft), akciós újságban nincs is benne.
-
jfhamike
újonc
válasz
lostprophet #283 üzenetére
Na, mégegyszer köszi, azt hiszem be is szerzek egyet
-
lostprophet
aktív tag
-
jfhamike
újonc
válasz
lostprophet #281 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Egy ideje már szemezgetek vele, csak a környezetemben senkinek nem volt még Medion típusú laptopja, vagy pc-je, A leírtak alapján nem rossz vétel, nekem kifejezettem tetszik, hogy a tudásához képest nagyon jó árban van. Gyengébb procival, kevesebb RAM-mal, kisebb collal (11) és felbontással vannak ilyen árban 2&1-ben gépek. A WIN 10-zel pedig külön megéri.
-
lostprophet
aktív tag
válasz
jfhamike #280 üzenetére
Az első alkalommal 7 napig bírta, aztán alaplaphiba. 1 hónapot volt szervizben, azóta működik megint. Dobtam bele egy olcsó, WD M.2-es, 120 gigás SSD-t (PCX-en 8000 ft volt, megérte), és elégedett vagyok vele, amennyire ezek után lehet.
Az akkuidő olyan 6 óra körül alakul (csak kétcellás sajnos, de nekem fordításra, és böngészésre kellett, semmi másra, ahhoz pedig elegendő). Gyorsan elindulnak, semmi hangja nincs, mivel passzív hűtéses.
Finoman jár a zsanérja, nem ropog (mondjuk sokat hozzátesz, hogy nem műanyag a borítása).A gépen alapból Windows 10 S van, de ez alapján kapcsoltam ki (vagyis inkább változtattam át sima Home verzióra): https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4456067/windows-10-switch-out-of-s-mode
Csak egyszer lehet megcsinálni, utána sima Home verzióként fog működni, visszacsinálni nem lehet (de nem is kell, otthon semmire nem jó az S Mode).
A sok gépeléstől a gombok fényesednek, de szerintem ez minden laptopnál így van.
-
jfhamike
újonc
válasz
Szia, érdekelne, hogy a Medion E3222-vel mik a tapasztalataid. Ha megosztanád velem, megköszönném.
-
Dingle
tag
válasz
Szia!
Így több mint egy hónappal később, hogy szuperál?
Akkuidő milyen, általános sebessége milyen? -
lostprophet
aktív tag
Gondoltam hátha valakit érdekel, megvettem a mostani Aldis újságban is található Akoya E3222-et (mivel csak szövegszerkesztés, böngészés, fordítás kombóra kell, dedikált videókártyára és erősebb procira nem vágytam).
A dobozban csak a gép illetve a töltője (meg kézikönyv) van, a képe 1920x1080 és nagyon szép (főleg ezen az áron).
Billentyűzet nem billegős, magyar kiosztású (mondjuk az ú és ű betű kissé kisméretű, de megszokható).A hirdetéssel ellentétben Windows 10 Home S van rajta, ami ugye csak a Microsoft Store-ra korlátozza a letölthető és használható alkalmazásokat, de néhány kattintással véglegesen sima Windows 10 Home-ra állítható a rendszer.
Microsoft Office 365 1 éves előfizetés van hozzá (ha letelt, utána évi 20900 Ft kedvezményesen, szóval azt már ki fogom hagyni).
A Wifit valamiért eldobja itt vidéken (egy régi TP-Link router van itt, szóval lehet azért, majd kipróbálom az otthoni Asus-on), de utána visszacsatlakozik, csak idegesítő, hogy egy Youtube videót nem tudok végignézni.
Érintőképernyő pontos, tablet alakba hajtva letiltja a billentyűzetet, hogy ne lehessen véletlenül elnyomkodni hátulról. Bővíthető 1 darab M.2-es SSD-vel (majd dobok bele egy Samsung 970 Evo-t kövi fizetésnél).
Ha esetleg valakinek van még kérdése, nyugodtan szóljon
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam az E2228T laptop vásárlásán (találtam egyet az egyik budapesti Aldiban), de magyar nyelvű a billentyűzete? Illetve azóta valakinek van esetleg még baja/öröme ezzel a típussal, mert azt is szívesen meghallgatnám. -
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Mivel sok jót olvastam a Medion gépekről hirtelen felindultságból én is beszereztem egy E2228T típusú érintőképernyős 12 colos csodát. Klasszul működött is, a Párom kezdte megszeretni, de az első Win10 frissítésnél össze is borult rendesen. Illetve csak egy dolog történt, többet nem tudott a felhasználói fiókba bejelentkezni, ez ideiglenes fiókkal történik meg. Ez persze azt is jelenti,h minden újraindítás egy gyötrelem, elfelejti a társításokat, beállításokat, szinte mindent. Mi már nem is indítjuk újra, de persze kikapcsolt frissítések ellenére is kéthetente lefrissíti magát, és kezdődik minden előröl... Sajnos a frissítések nem oldották meg, és a géphez adott McCafé letörlése sem. Ami még feltűnt, szinte semmire nem ad találatot a Win10 keresője sem, lehet egy angol-német verzióra van ráhúzva a magyar nyelv.
Esetleg vkinek van ötlete? előre is köszi! -
anonimus25
aktív tag
Szasztok. Medion akoya p6622 tipusról mik a vélemények?
-
csibe2zy
csendes tag
válasz
csibe2zy #272 üzenetére
Mivel mástól nem érkezett válasz, így válaszolok magamnak, hátha valakinek segítek ezzel is.
Annyi történt ugyanis, hogy kialudt a kis led végre. Kíváncsiságból rányomtam a bekapcsoló gombra, amire egy ikon jelent meg a kijelzőn, tudatva velem, hogy lemerült az akku. Eddig semmit nem jelenített meg, ezért én már ennek is örültem. Gondoltam teszek egy próbát, töltőre dugtam, majd pár perc múlva megpróbáltam bekapcsolni, és láss csodát bekapcsolt. Azóta megint tökéletes működik. Teljes rejtély számomra, hogy ez mi lehetett, de majd rákérdezek a szakszervízben, hátha válaszolnak valami értelmeset. -
csibe2zy
csendes tag
Másfél hónapja vettem egy Medion E2228T (MD 60250) notebookot. Eddig működött rendesen, de most nem tudom bekapcsolni. A kis zöld led állandóan világít, ha lecsukom, akkor is, de ez minden, amit produkál. A led környékén melegszik is. Semmilyen gombra, vagy lecsukásra nem reagál.
Lehet ezt a kütyüt resetelni valahogy? Az aksit nem lehet kiszedni, így meg vagyok lőve. Próbáltam neten tájékozódni, de semmi. -
Andy975
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Azt tudom, hogy Magyarországon elvileg az Aldi forgalmaz Medion notebookokat.
A kérdés, hogy van-e más beszerzési lehetőség magyar billentyűzetkiosztással rendelkező gép vásárlására, vagy csak a németektől lehet venni, német billentyűzettel?Ezt a kettőt néztem ki:
https://www.medion.com/de/shop/multimedia-notebooks-medion-akoya-p7645-md60328-30021520a1.html
https://www.medion.com/de/shop/multimedia-notebooks-medion-akoya-p7645-md-60636-30022857a1.html
Utóbbi talán még jobban megérné az árát. Főleg a magyar árakhoz viszonyítva.
Hasonló Asus vagy Acer 400 ezer felett kezdődik.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Soká
senior tag
Nagyon nem pörög ez a topik és nem tudom, hogy ez inkább rossz vagy jó?
Rossz mert nincs infó, jó mert ezek szerint nem panaszkodnak, akik ilyet vesznek
Ma láttam ezt a darabot, és elfgondolkodtam rajta, megéri-e? Tényleg csak a 3 éves garancia miatt lenne hozzá bizodalmam.
Adatok:
MEDION® AKOYA® E6430 (MD 99930)
• Windows 10 Home39,6 cm/15,6" Full HD Display mit IPS-Technologie
Intel® Pentium® 4405U Prozessor und Intel® HD-Grafik
1.000 GB SSHD
4 GB DDR4 Arbeitsspeicher• High-Definition-Audio 2 hangszóróval – Dolby Audio™ tanúsítvánnyal
• Intel® Wireless-AC 3165 beépített Bluetooth 4.1 funkcióval
• beépített webkamera és mikrofon
• 4 cellás lítium-ion akkumulátor 44 Wh teljesítménnyel
• méret (szé x ma x mé)/tömeg: 384 x 28 x 270 mm /2,3 kg110e Ft ("akciósan")
-
Móncsa
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak.
BUÉK2017!!
18.4"-os Medion laptopja van valakinek vagy van vele kapcsolatban tapasztalata?
Erről a Modellről lenne szó
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Medion_i5_orias_laptop_18_4__60330054.htm?first=1
Köszönöm.
-
Űrvándor
csendes tag
Sziasztok INTEL 7260 HMWWB WIRELESS AC WIFI+BLUETOOTH ADAPTER Lett beépítve.
MD 9960 E7222 Gépre A BLUETOOTH nem működik,tudtok segíteni?
-
yagami01
aktív tag
Sziasztok!
A P6630-as Medion laposról valakinek van tapasztalata?
Valamint, hogy úgy általában a márka megbízható/milyennek mondható? Bevallom, ma hallottam először erről a gyártóról, nem is nagyon szoktam laptopokat nézegetni... de most lehet kellene egy és aprón ezt a típust néztem ki, hogy nem lenne rossz. Elvileg.
Előre is köszi, az esetleges választ! -
SIKIRIKI
tag
Sziasztok van egy medion lifetab tud valaki segíteni adroid újra telepítésben.
-
hockeyapu
senior tag
Akoya ET1318T-m van érintős 10"-os laptop, jó egy éves, szerettem volna win 8.1-et újratelepíteni, de nem tudok dvd-ről bootolni, pedig a biosban átállítottam, kiírja, hogy cd-ről, ok aztán valami gondja akad.
Windows alól meg csak még egyet telepít fel!
Ötet valakinek? -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Erről valaki tud mondani valamit?
MEDION® AKOYA® E6234 (MD 99235)
Mennyire érdemes megvenni?Sok dolgot nem találtam meg róla?
Pl. most 2 vagy 4 USB van?
Mekkora a webkamera?
Milyen teljesítményű az aku?
Meddig bírja az?
Stb.Előre is köszi.
Üdv:
Zoli -
Medocsabi
addikt
Sziasztok!erről mi a vèlemènyetek?:Medion Erazer x6813
-
redjam
csendes tag
Sziasztok,
az Aldinál ismét lesz az Akoya P2212T notebook-tablet 2in1 gép.
Van annak fóruma valahol?
Esetleg közületek valakinek van tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban? (már kapható volt kb fél évvel ezelőtt is itthon)
[link]
... most 149.990 lesz az ára.Köszi
-
superlamer
újonc
válasz
mr.benelli #257 üzenetére
Szia,
pont egy ilyet csesztetek pár napja, jónak tünik, csendes, mindene megy,csak:a BIOS-a nem enged bootolni cd/dvd-ről, usb-ről. Sőt a hozzáadott két hasznos dvd-t
sem veszi észre újrainditáskor. Előbb be kell tölteni a Win-t(!), ott beállitani és akkor
észreveszi a majd inditáskor ,de akkor is csak a sajátját, más rendszerinditóról nem
bootol, a BIOS-ban meg sem jelenik ilyen lehetőség.
Most vagy én vagyok béna, vagy a BIOS-t cserélni kéne.
De amúgy megéri, gusztusos és jól megy.
Üdv -
mr.benelli
csendes tag
Sziasztok. Szemezgetek egy medion akoya e7226tal ami a specifikációk alapján jó választásnak tűnik. Hadtnàl valaki ilyet? Internetezés filmnézés lenne a fő használat tévére kötve hdmi kábellel. Elnézést, ha kicsit összefolytnak tűnik a szöveg, telefonról pötyögök.
-
Ba.G
aktív tag
Sziasztok,
Ezen (Medion E1317T) mennyire érdemes elgondolkodni 60-70e-ért? Gondolom, a hasonló Tegrás-Androidos netbookszerűségeknél (billentyűs taboknál) azért jobban megérheti. Full HD-s streamet - gondolom - egy ilyen hw-nek vinnie kell rendesen.
EIK!
-
frizso
senior tag
Szia!
Ma beszéltem az Aldi központi ügyfélszolgálatával és az elmondásuk alapján nyugta kell a garancia érvényesítéséhez, de mivel igen segítőkészek ezért azt mondták, ha tudom a vásárlás pontos idejét (nap) és a helyét (áruház), akkor visszakeresik nekem a nyugtát és ezzel már el tudják rendezni a garanciális javítást!
Ennyire segítőkész kereskedelmi egységgel sem találkoztam még
Remélem tudtam segíteni. -
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek gyári szám alapján érvényesíthető a garancia?
Mert sajnos a papírok nincsenek meg, viszont full dobozos, minden tartozékkal.köszi
-
SimonMágus
senior tag
válasz
Dark Soul #252 üzenetére
A vásárlás itt a PH-n történt, német import a gép. A garanciát pedig egy megbízható fórumtárson keresztül tudom érvényesíteni.
Az anyaghasználat vegyes, a csuklótámasz körüli rész fém, a billentyűzetsziget körülötti rész pedig műanyag, a billentyűzet egyébként kifejezetten jó nyomáspontokkal rendelkezik, nagyon kényelmes a használata, háttérvilágítás is van, a touchpad is kifejezetten pontos, az egyetlen szokatlan dolog a billentyűzet kiosztása - pl. í a space mellett jobbra, egysoros enter, ű felette -, más német nyelvű gépen ez nem pont így van, de persze ez megszokható.
A zsanér erős, nem lötyög, pedig nem éppen vékony a kijelző (sem).
Mindenesetre az összhatás nekem nagyon pozitív, ahogy korábban említettem is. A hétvégén raktam bele egy samu 840-es SSD-t, ami kb. 5-6 mp-es bootidőt eredményez, tényleg röccenésmentes a használat.
Egyébként az akkuidő is egészen jó, irodai használattal 3,5-4 óra az alap, játékokkal is elmegy közel két órát.
Ha komolyan gondolkozol a vásárláson, és szeretnéd előtte megnézni, akkor egyeztethetünk egy időpontot.Üdv: P
-
Dark Soul
csendes tag
válasz
SimonMágus #251 üzenetére
Hali ! Örülök , végre valaki már rendelkezik vele...Nos , elsősorban érdekelne te honnan szerezted be , mert mint fentebb is írtam magyar aldinál semmi infó nincs róla , igaz személyesen még nem mentem be....Amennyiben itthon nem árulják , lehet szlovén vagy osztrák beszerzést fogok eszközölni , csak ebben az esetben nem tudom mennyire érvényesíthető a 3-év garancia, mindenesetre a benne lévő hardverek roppant meggyőzőek , főleg ebben az árban, továbbá kíváncsi lennék az anyaghasználatra, ami a házat illeti , fém vagy fémhatású műanyag ? zsanér milyenségére , valamint a billentyűzet minőségét illetően , és a te gépedben van -e bill-világítás , mert egyes külhoni fórumok említik , hogy nincs benne...
THX.. -
SimonMágus
senior tag
válasz
Dark Soul #250 üzenetére
Szia, mire vagy kíváncsi pontosan?
Én karácsony óta nyúzok egyet, eddig nagyon jó az összhatás, félelmetesen jó a hűtése, szinte némán fut hosszabb terhelés mellett is, a képernyő szintén zseniális, nagy betekintési szög, nagy fényerő, hangzásban szintén elképesztően jó, tényleg nehéz belekötni, és ugye az árazása is eléggé rendben van.Üdv:
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest