Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Video digitalizálás
- Lézervágás, gravírozás
- Akciókamerák
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bghistvan
senior tag
válasz
sziku69 #8399 üzenetére
Igen,a pc-ről másolok,de mindig leválasztom a winchestert eltávolítás előtt.
Még a Med-ről is leválasztom ,mielőtt lecsatlakoztatom a kábelt mielőtt újra másolok rá dolgokat.
Azon gondolkodom,hogy ha mondjuk nincs koppra az usb csati bedugva a Med-be,akkor lehet ilyen???(bár rendesen szoktam csatlakoztatni)
Érdekes módon a laptop és a tv azonnal látja minden esetben......
Most az előbb állítottam be egy olyan opciót a Med-en,hogy konfiguráció elmentése,nem tudom van-e köze hozzá?
Visszaállítottam az alapbeállítást is.
Ha ki van kapcsolva a Med,akkor nem gond ha rajta van állandóan a winchester?
Egy dolog biztos,ha sűrűn játssza el ezt a jelenséget,megy a portáról,előtte talán még élek a garancialehetőséggel,de ismerem magam,ha jó is lesz egy esedleges szervizelést követően,addigra már nézni fogok mást,ez pedig megy a levesbe,SAJNOS. -
sziku69
őstag
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8389 üzenetére
Optikait sajnos nem tudom kipróbálni,mert az csak a tv-n van,az erősítőn nincs.
Viszont elég szépen játszik az idegrendszeremmel a 600-as,komolyan mondom.
Ugye kezdődött azzal,hogy az 1Tb WD külső merevlemezemről folyton akadozva játszott le,ennek ugye az lett a folyománya hogy beszereztem egy 500Gb Toshibát........,erről szépen akadás mentesen tudom nézni a filmeket,DE!.........Csak akkor amikor ő úgy gondolja,ezalatt azt értem,hogy miután csatlakoztatom a winchestert,egyszerűen nem látja,várok......várok....várok de semmi( a visszajelző led világít a merevlemezen,és a pc is egyből látja azonnal,tehát ez a külső merevlemez is jó),aztán kábel lehúz,majd 600-as kikapcsol,újraindít,és aztán csodák csodája látja.
Ez mi??
Eddig ha megnéztem 10 filmet róla,sokat mondok........kezd elmenni a kedvem tőle. -
Janó1999
tag
Valóban így van. Van amelyikben bekavar a pont, és van amelyiknél nem.
Az alsó sorban lévő nyilakkal megkeresed a pontot, majd a delete-vel törlöd, egy sorral feljebb beteszel egy szóközt, majd OK.
Gondolom a törlést nyomtad, azért kellett újraírni. -
Bobbacsi
veterán
válasz
Jancsiszög #8393 üzenetére
Ezt próbáld meg :
http://fileposta.hu/richlet/fd?id=6c8b197e5eC2266138BaB951F101478dB793Ac9d351f7536[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
Janó1999 #8390 üzenetére
Így működik ahogyan leírtad de van olyan filmem amit a pontokkal is megtalált és az a több nem amit nem!
Legtöbb címben pontokkal választanak el..
Jah, és így megmarad az eredeti címe a pontokkal,nem értem én ezt!Csak a pontokat hogyan tudom törölni mert csak azt találtam meg hogy teljesen újra írom a címet?
[ Szerkesztve ]
-
Jancsiszög
újonc
Sziasztok!
Használ valaki Mede8er1000X3D lejátszót?
Nem találok használati utasítást....
Valaki kisegítene?ide sajna nem tudok belépni
http://www.mede8erforum.hu/forum/viewtopic.php?f=6&t=12
-
tobias40
veterán
válasz
Janó1999 #8390 üzenetére
Nem a gyári távot használok hanem harmony-t és így nem tudom melyik gombra jön elő az a menü amit te írtál..(megkeresem a gyári távot)
Közben megnéztem az a menü gomb,mindjárt próbálom.Nem értem hogyan nem jött ez így elő eddig de mind1!
A "dir" az a könyvtárat jeleneti ebben az esetben..
[ Szerkesztve ]
-
Janó1999
tag
Jó ötlet. Működik is, mert néhány eltevős film azon is van.
3-4 éve van meg a NAS. Túlzok vagy nem azt nem tudom, de hihetetlen biztonságérzetet ad.
Mindenki gyorsan megszokta, saját mappával, stb.....
A filmeket nem rakosgatom el, megnézem, majd törlöm.
Nagyon nem értek hozzá, éppen ezért lehet, hogy nem tördesné szanaszét a 2db HDD-t, de egyenlőre nem tenném arra a filmeket.
Elsőre teszek egy új sw-t a routerre, aztán ha az sem segít, akkor vagy beletörődünk a filmenkénti 2-3 fagyásba, vagy nézek valamilyen egyszerű egylemezes NAS-t, erre a célra. (netán, de ezen annyira nem érdemes filózni, egy újabb, erősebb routert a mostani helyett) -
Janó1999
tag
válasz
tobias40 #8342 üzenetére
Elnézést, most olvastam vissza.
A Med-el szerkesztem. Gyakorlatilag mindig beválik.
Én így csinálom,
az info nélküli filmre lépek, majd nyomok egy nemtudommiatúróaneve gombot a távirányítón. Bal oldalon, alulról a negyedik. Házikó alatt.
Ekkor megjelenik a fogaskerekes menü, aminek felülről a harmadik almenüje a szerkesztés.
Arra rányomok, akkor egyből a film címe lesz kijelölve > OK
A navigáló gombokkal nem lehet egyszerűen a pontra lépni, hanem a megjelenő billentyűzeten kell kiválasztani a megfelelő gombot. Sok esetben a tényleges cím után lévő sok egyéb infót is kitörlöm, bár úgy vettem észre, hogy csak a címben lévő pont akadályozza meg a keresést.
Tudsz borítót, hátteret........ választani.
Nekem eddig bejött, és tényleg gyors. Remélem ugyanarról beszélünk.
A dir nem dir kérdést inkább passzolnám. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8388 üzenetére
Ha a táp alulméretezett, akkor előfordulhat ingadozás, de azért meg lett ez tervezve. Én nem szeretem ha egy táp így ki van dekázva, ezért cseréltem le nagyobbra, de semmi konkrét okom nem volt.
A Med analóg kimenete elég gyenge különben. Ha teheted, próbáld ki optikai kimeneten is, hacsak nem rosszabb a házimozid beépített dacja. Egy próbát mindenképpen megér... -
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8386 üzenetére
Azért kérdeztem csak,hogy vajon befolyásolja-e a med-ben lévő táp működését az usb csatlakozókra kötött egyéb eszközök sokasága.(ezalatt azt értem,hogy ha több eszköz van rákötve(legyen az akár rca-kompozit),akkor ingadozhat-e az usb portok feszültsége)
Nekem szintén a med-ről a hdmi kábelen keresztül megy a kép a tv-re,viszont a hang szintén stereo-n ,de nem optikai-n hanem analógon megy a házimozi erősítőre.[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8383 üzenetére
Egyébként Neked a ugye a vinyó a Med-re van csatlakoztatva,és az egyből a tv-re megy,vagy van közötte erősítő,vagy házimozi?
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8378 üzenetére
Az a gondom,hogy akiktől kölcsön tudok kérni,azok is 500Gb-ak,és most ennek is örülök hogy nem maradt rajtam a WD,és meglett ez az 500Gb-os.
Egyébként ez asztali táp akkor nagyobb áramerősséget biztosít? Tehát "biztosabban pörgeti" a merevlemezt,ezáltal az akadások eleve jobban ki lennének zárva? -
sziku69
őstag
válasz
dgyuri0123 #8378 üzenetére
Jó ötlet. Nekem is ez lesz a következő lépés. Hol vetted?
Valami ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8376 üzenetére
Szerintem ne félj a nagyobb HDD-től. Kérj kölcsön egyet és azonnal meglátod. Ismétlem, nálam 2db, egyenként 2 TB-os HDD fut rajta egy időben, hibamentesen.
(#8377) sziku69: Most vettem hozzá egy 3A-es asztali tápot, mert az volt az érzésem, hogy a gyári táp gagyi. Eleve a dugó-tápokat nem szeretem valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz
bghistvan #8376 üzenetére
Nekem med800x3d wifis van. Beépített 4tb- winyóval. Pár hétig ment úgy hogy volt még rákötve egy 2,5 ös 500 Gb- vinyó, és egy dvd-rw usb-s.
Akadásom nem volt sohasem hdd-ről. Képminőség romlás pedig szintén nem. Hálózatról akadozott amíg sambát használtam. Most egy asus rt ac68u router funkcionál "nas"-ként nfs megosztással. A 3d br filmek simán mennek akadozás nélkül.A med800-nak is, és a med600-nak is DC 12volt 2A tápellátása van gyárilag. Lehet hogy egy picit alulméretezett, ha teledugdossuk mindenfélével.
-
bghistvan
senior tag
Sikerült elállnom a vásárlástól.....és vettem helyette egy Toshiba Canvio500Gb-ot.
Hibátlanul futnak a tartalmak, a kábel is rövidebb, azt hiszem ha nagyobb tárhelyet fogok venni, akkor az csakis külső tápos lesz a biztonság kedvéért.
Köszönöm a tanácsokat! -
gyiku
nagyúr
hello, 4.0.2. az utolso stable fw? 2015 novemberi?
-
bghistvan
senior tag
Toshiba canvio-val kapcsolatban esetleg van véleményetek?
Hogy viselkedik a med8er-el? -
bghistvan
senior tag
Az 500Gb-nak kisebb az áramfelvétele?
Y kábel vagy rövidebb kábel javíthat esetleg? -
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8366 üzenetére
Megy mondom, csak be-beszaggat....és a kép minősége is rosszabb.
Ntfs-re van formázva.
Számítógép is egyből felismeri.....[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8362 üzenetére
Na ez már gond, mert annak mennie kell minden lacafasza nélkül. Nálam 2TB-osak mennek egyszerre, hibátlanul.
Megformáztad mondjuk NTFS-re? Bár gondolom eleve úgy van formázva. De a Med tápja is lehet ludas.
2A kell neki, ha mindkét HDD rá van dugva. Ha a tápnak bármi hibája van, akkor nem bírja a terhelést. Nélküle meg alig fogyaszt a Med600.
Számítógép egyből felismeri a HDD-t? Volt egy WD-m, aminek a kábele rossz volt és a laptop nem ismerte fel a vinyót, de a Med600 igen. Ettől még lehet fordítva is..[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8360 üzenetére
2,5" , 5400-as.
A gyári kábel pedig kb 50-60cm hosszú.
Esetleg y-kábel?
Partíció hiba? Tegnap vettem.
Wd Elements 1Tb.
Erősen gondolkodom hogy visszaviszem, és kicseréltetem......elvileg3 napon belül kötelesek visszacserélni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8359 üzenetére
Még nem mondtad, hogy 2,5 vagy 3,5"-osak a HDD-k. 3,5"-nál talán még elindul külső táp nélkül egy 500 GB-os, de annál nagyobb biztos nem, mert sokkal nagyobb az áramfelvétele, hiszen kétszer annyi lemezt kell pörgetnie a motornak. És akkor még nem tértem ki arra, hogy 7400 vagy 5400 RPM-es a fordulata, mert az sem mindegy.
Ha nagyon hosszú a kábel, az nem jó.. de lehet kábelhiba is. Cseréld ki.
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Értem.....De akkor az miért van, hogy ugyanaz a forrásanyag 500Gb külső merevlemezről akadásmentesen fut és szebben is....pendrive-ról szintén.
Nem melegszik se a med8er se a vinyó nem melegszik,gyakorlatilag mindkét eszköz vadonatúj.
Kérdeztétek a kábelt......attól lehet?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8356 üzenetére
Szia!
De ugye 2,5"-os HDD-ket akasztottál rá?
Nekem pl. 2 db 2TB-os USB3.0-ás (1 Toshiba, 1 WD) lóg rajta régóta és tökéletesen, akadás mentesen működik. De korábban az USB 2.0-ás is ugyanígy működött.
A kadenciának semmi köze a HDD-hez. Azt menüben kell beállítanod.
De azt is el tudom képzelni, hogy szar a tápod, mert ha le van terhelve + HDD-vel, akkor megmakkan. Nem melegszik nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Szia!
Igen a saját kábelén keresztül van csatlakoztatva,lejátszás közben még a kadenciahelyesség sem az igazi.....kásás a kép ,nem olyan részletgazdag, és a képfile-ok is szemcsésebbek.
500Gb vinyóval nem volt ez.....csalódott vagyok.Galaxys80: Neked is csak a fentieket tudom írni válasznak.....sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
nemrég kértem tanácsot tőletek azzal kapcsolatban,hogy a med600 az 1Tb-os külső merevlemezeket meg tudja-e hajtani akadás és röccenés mentesen külső táp nélkül.... hát záporoztak a válaszok azt illetően,hogy persze ,nem lesz azzal gond,és többen is ajánlottátok a Wd elements 1Tb típusát.
hát én vettem egy ilyen vinyót,és bárcsak ne tettem volna..........úgy akad és végig röccen mint a pinty...........
eléggé elment a kedvem,remélem cserélik 3 napon belül egy kisebb 500Gb-osra.......... -
dgyuri0123
nagyúr
Srácok !
A tápcsatlakozó ugye 5.5/2.1-es méretű?
Köszi.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Nincs meg valakinek a Yadis2mede8er progi? Mert a linkről törölték... -
sirály69
őstag
Olyan problémába futottam bele amivel eddig még nem is találkoztam...
Blu-ray filmet szerettem volna nézni. elindul a lejátszás és azt írja ki, hogy nem megfelelő a régió és nem tudja lejátszani. PC-n simán lejátszható...
Mit lehet tenni, hogy megnézhessem? -
patow
senior tag
Sziasztok
Az mitől lehet hogy beállítom 60Hz-re a tv rendszernél és bizonyos idő után néha randon átállítja 50Hz-re magát
A választ előre is köszönném[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
válasz
Janó1999 #8340 üzenetére
Kiprobalhatod, aztan meglatod, hogy mukodik. Ertem en hogy van NAS, de legyen egy kicsi kulon torrentre
Nekem is megvolt egy evig az NSA310 a HP Microserver mellett
Viszont a MED se igazan torrentezesre lett kitalalva. Szerintem mindenre erdemes celhardvert hasznalni. A router routeoljon, a NAS torrentezzen, a Med meg medialejatsszon.
-
Janó1999
tag
Van NAS, de teljesen kizárt, hogy torrentezésre használjam. Azon van a lényeg.
Sosem volt olyan problémám, mint amiket írtál. Látja minden gép folyamatosan. Megszakadás az egyedüli problémám. Persze ettől még lehet halott utca.
Közvetlenül a 600-ba dugva a HDD, az nem jó megoldás? -
FeRkE
őstag
válasz
Janó1999 #8338 üzenetére
Hat, tapasztalatom szerint ez elegge szivas ez az ut, korabban nalam is routerre kotott winyora toltott a torrent. Allandoan csak a szivas volt vele, hetente-havonta ujra kellett inditani a routert mert eltunt a megosztas. Ujra is raktam parszor. Aztan vettem egy Zyxel NSA-310-es NAS-t es minden gondom megoldodott, azota atomstabil a rendszer. Szerintem ez a routerre kotott winyo csak kenyszermegoldas. Szerintem vegyel te is egy egylemezes NAS-t ha komolyabb NAS-t nem akarsz torrentre beuzemelni.
-
Janó1999
tag
Nekem is lenne szaggatós problémám, amit szeretnék megoldani.
Én egy Asus N56U routerhez csatlakoztatott HDD-re töltöm a filmeket. Nem szeretném a NAS-t szanaszét tördelni, az nem arra van/való. A routeres fórumon adtak néhány tanácsot, amiket megfogadtam, de sajnos csak részben oldották meg a problémát. Vagyis nem kell fagyás miatt 3-4-szer áramtalanítani a 600-as lejátszómat minden film közben, hanem javarészt 10-20mp múlva folytatja a lejátszást.
Semmi köze nincs a film méretéhez, vagy felbontásához. Minden film megakad párszor. Az elején nem volt ilyen probléma. Újra formáztam a HDD-t EXT3-ra, nem smb-n használom, hanem nfs-en, nézés közben nincs sem letöltés sem pedig feltöltés,....állítottam néhány paramétert amit javasoltak a szakik, de sajnos teljesen nem javult meg.
Azt vettem észre, hogy ha kihúzom a HDD-t és közvetlenül a lejátszóhoz csatlakoztatom, akkor nem fagy. Remélem nem csak véletlen volt.
Esetleg lenne ötletetek, vagy eleve halott utca ez a konfiguráció? Nekem kényelmes, a hibát leszámítva tökéletes. Nincs bekapcsolva semmi, csak a router megy. Időnként újra formázom, és kész. Praktikus lenne.
A lejátszóba épített letöltőt használja valaki? Jól működik? Folyamatosan bekapcsolva kell lennie a lejátszónak fel/letöltés alatt, vagy a háttérben oldja meg, akár készenlétben is? Végső esetben ez a megoldás is szóba jöhet, de nem szeretném folyamatosan izzítani a lejátszót.
Köszönöm az ötleteket. -
Gawamatsu
senior tag
Tegnap megint sikerült nézni elvileg 1080p-s filmet (persze csak 808p volt...) akadás nélkül powerline-nal.
Nem tudom mitől függ már, hogy akad e.Olyat is lejátszott, ami eddig már az elejétől szaggatott. Mind1, ha lesz időm, ot ta 15m Cat5e kábel és megnézem azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Próbáld ki a legutolsó bétát. Nálam azzal nincs gond.
-
Gawamatsu
senior tag
Nálam 4.0.2 vagy 4.2, a legújabb, nem beta.
Már újra tettem egyszer, háta.Ma mondjuk megnéztem az Arrival-t 1080p-ben powerline-ról ami 11Mbps-es volt és nem akadozott, egyszer sem.
A végén (10p volt hátra) kerestem hátha van media info a med-en (hogy milyen a bitrate), na akkor az F4es gomb nyomásakor beállt és csak a táp kihúzás tette rendbe.
Ilyen beállás az utóbbi időben már 2x előfordult, tekerés után. -
FrezeR
senior tag
válasz
Gawamatsu #8322 üzenetére
Nekem ugyan ez a gondom. Játszom le a filmet 720p-ben mondjuk és egy idő után 1-2 mp-re megáll a kép és aztán megy tovább. A kábeleim és a routerem is tudják a sebességet ami a zökkenőmentes működéshez kell, és mégis akadozik. Egy WD My Cloud-ról játszom le őket amúgy.
-
vieri2000
tag
A Med600 nem lehet formázni a winchestert. Nekem van 600 mb winyom de 3 partició van rajta. mivel tudnám formázni 1 particióra, hogy mind a 600 mb -ot lássa a Med600?
-
Fifi
őstag
Szerintem is a powerline a hunyó, hacsak a medben nem tört el valami neki.
Gigabites normál kábeles hálózaton nem lehet gond a med lejátszásában.
Mindenképpen ki kell próbálni a Cat5e kábeles összeköttetést, ha ott is elhasal, akkor a meden fw frissítés/újrarakás, ha ez sem oldja meg, akkor lehet tesztelni a garanciális szolgáltatást.
-
bbmt
senior tag
válasz
Gawamatsu #8322 üzenetére
Évek óta üzemel nálam a Med, NAS-ról nfs megosztással, vígan szalad a 3D Blu-Ray iso is Cat5e kábelen,pedig egy switch-is közbe van iktatva.
Wi-fin kíváncsiságból próbáltam, egyszerűen hiába vannak ráírva a power line-okra is hangzatos szövegek, nem tudják normálisan átvinni az adatfolyamot filmeknél. -
-
FeRkE
őstag
válasz
Gawamatsu #8318 üzenetére
Szerintem valami gond a te halozatoddal lehet, en meg nem talalkoztam olyan 720p-s filmmel ami megakadt volna NASrol nezve. 1080p-sbe is nagyon ritkan futok bele, jellemzoen a nagyobb 18Gbyte feletti kolcsonzott anyagnal lehet ilyen, ahol mar az SMB keves, de NFS-el mentek azok is rendesen. NFS-t nem is hasznalok jo ideje, mert nincs ra szuksegem. A halozatom: egy 8portos gigabit switchbe van bedugva minden LAN eszkoz, Cat5E vagy Cat6 kabelekkel osszekotve. A NASom egy HP Microserver, de 3 evig elotte egy Zyxel NSA310-et hasznaltam, azzal se volt semmi gondom.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
Gawamatsu #8318 üzenetére
Még egy teszt powerlina-nal, notiról, egy konnektorral arrébb, ugyanabban a szobában, ahol a másik is van.
Write Time = 335.9141356 Seconds
Write Speed = 214.3404880 Mbps
Read Time = 304.7244068 Seconds
Read Speed = 236.2790720 MbpsDupla a másikhoz képest a sebesség, de még így is messze sima kábeles LAN-hoz képest. Kb az ötöde.
Na de kérdés még mindig, hogy tényleg ilyen vacak e a hálózatkezelése a med-nek vagy de. -
Gawamatsu
senior tag
válasz
#54715584 #8317 üzenetére
Eleinte SMB megosztással ment a med-del a lejátszás, majd próbát tettem at NFS-sel.
5mbps-cel nőtt a tesztfájlok lejátszása. 40mbps-ről 45mbps-re.Valóban nem stream, hanem hálózati forrásból lejátszás.
Ha tudna plex-et a med, jó lenne, mert az megy szépen iPad-ra wifin, eredeti minőségben transzkódolás nélkül.UPC Connect box a hálózati eszköz, az is Gigabit-es portokkal van szerelve, abba van a NAS, a powerline és a PC is kötve.
A NAS-ról és a NAS-ra PC-ről és PC-re 30-110MB/s-cel jönnek-mennek a másolások, tehát az bírja.
Néztem a NAS teljesítményét is.
CPU 30-40%on, memória stabilan 550-600Mb foglalással, LAN azt írja, amit a Windows copy is.
Nem ő a szűk keresztmetszet.Sajna a NAS-os, modemes szobában nincs TV, ezért macera tesztelni.
-
törölt tag
válasz
Gawamatsu #8316 üzenetére
De akkor nem streamelsz, hanem csak simán lejátszod, ugye?
Nálam is NAS-ról mennek a filmek. PC-ről SMB megosztás alatt baj van, de NAS-ról NFS megosztás alatt semmi gond nincsen.
Nálam a 120 mbites Jellyfish akad, de a 60 mbitet meg killa samplet viszi vígan.
Egy bluray egyébként is 30megabit körül van, szóval nem aggódnék.
Illetve lehet még a NAS-ban a HDD a szűk keresztmetszet. Ne csak a hálózat sebességét teszteld, hanem a HDD-k írási és olvasási sebességét. Ha ez megtörtént már, akkor bocsi, nem olvastam vissza.
15m kábel nem tudom mennyit ronthat az átviteli sebességen, de én megpróbálnék minél rövidebb kábelt használni.
A türelemhez meg sok türelmet kívánok. -
Gawamatsu
senior tag
válasz
#54715584 #8315 üzenetére
NAS-ról mennek a filmek.
A gépről semmi baja a lejátszásnak.
Med600-on nézve a 1080p-k beszaggatnak, nagyon. A 720p-sek 30 perc után állnak meg 1mp-re.Med-en usb-n a 90Mbps-os film sem probléma, de fene se akar NAS mellett usb-n vacakolni, rámásolgatni.
Azon a okból a tesztelgetás, hogy tényleg megeszi e a processzort a hálózatkezelés (legyen az Wifi vagy LAN) és ezért nem marad neki a videólejátszásra vagy a powerline (is) szar.
Ha lesz időm, kap közvetlen LAN kapcsolatot, akkor lesz érdekes még a teszt.
Csak ahhoz kell 15 méter kábel és türelmes házastárs
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
senior tag
Megint játszottam a med600-zal.
Közvetlen usb3-as vinyóról a Jellifish teszteket 90mbps-ig lejátsza folyamatosan.
A 100mbps-os már szaggat kicsit.Emlékeztetőül, Wifi-n 35mbps-ot, LAN-on 40mbps-ot tolt NAS-ról, szaggatás nélkül
Tehát tuti, hogy a hálózatkezelés miatt szaggatnak a filmek, ha streamelve vannak.
1080p mindig megfexi a gyomrát, 720p-nél kb fél óra után fut ki a pufferből, ha van neki és megakad egy másodpercre.A LAN Gigabites powerline adapteren megy neki (med-nek), majd azt is megpróbálom áthelyezni, hátha a másik aljzat nem megy át a konyhagépeken.
LAN Speedtest PC-ről NAS felé és vissza Giga LAN-on 9Gb-os fájllal:
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz
Write Time = 97.6542143 Seconds
Write Speed = 737.2953680 Mbps
Read Time = 82.0406125 Seconds
Read Speed = 877.6141200 MbpsLAN Speedtest notebook-ról NAS felé és vissza Giga powerline LAN-on 9Gb-os fájllal:
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 520 @ 2.40GHz
Write Time = 551.4829213 Seconds
Write Speed = 130.5570800 Mbps
Read Time = 674.1578051 Seconds
Read Speed = 106.7999200 MbpsA gépekben SSD (PC-ben Sata3, notebookban Sata2), a NAS-ban RAID5 Sata3-as lemezekkel.
Folyt.köv.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok.
Van egy 3d videó ami side by side aminél megpróbálva a lejátszását azt írja ki, hogy nem támogatott videó. Mi lehet az oka, hogy nem játssza le? A tv-m természetesen tudja a 3d-t.
-
törölt tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Médialejátszó vásárláson gondolkodom. A célom a nagyfelbontású hang, illetve kép lejátszása. DTS HD MA, 1080p. Szerintetek milyen lenne a legideálisabb? Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Azt teszem.
De a hd sentinel nem tudja kiolvasni az összes adatot. Pl, azt se tudja mi a hdd típusa. A nagyságát látja, a szabad helyet is látja, felületet is lehet vele így ellenőrizni. Viszont én figyelni szoktam a hőmérsékleteket is. A laptopnál sokszor jól jön, mert ha már emelkedik a hőmérséklete a hdd-nek, akkor valószínűleg megérett a cucc egy portalanításra, vagy újrapasztázásra. Amd vga van a laposomban, és hajlamos a melegedésre.
A hd sentinel, egyébként azt írja ki a hdd típusa helyett, hogy: "Linux File-stor Gatget (3726 GB)"
-
sziku69
őstag
Akkor be kell szereznem egy ilyen kábelt. Van egy, de az nem biztos hogy jó hozzá. Egy kiszerelt dvd íróhoz használom. Ja egyébként ezzel a megoldással a med is használja a dvd meghajtót. A kábel egyik oldalán sata csatoló van, a másikon usb. Csak az a baj, hogy 2.0. A 4tb-os vinyó pedig 3.0.
Van egy 3,5"-ös külső házam is, usb-s. De az is 2.0-ás. Hiába kötöttem rá a gépre, nem látta a 4 terrát, csak valami 1700 gigát. Bár a laposomon is csak usb 2.0 van. -
Met
nagyúr
válasz
sziku69 #8303 üzenetére
Így sehogy, kiveszed a medből és sata kábelen rádugod a pc-re.
Nekem lóg ilyen célból egy sata és tápkábel a gépben. Évente egyszer (jellemzően év elején amikor törlöm a megnézett filmeket) kiveszem a lejátszóból és rádugom a pc-re ellenőrzés céljából.HD Sentinel-el konzultáltam ez ügyben és mintha azt mondta volna hogy sata kábelen keresztül hatékonyabban tudja ellenőrizni, valósabb eredményt ad.
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Végre a helyére került a med800 végleges belső "lakója", egy 4 terrás wd red. A Med formázta le, mert még szűz volt. Az lenne a kérdésem: Hogyan lehet a hdd állapotát megnézni? A HD Sentinel, csak felület ellenőrzést tud rajta végezni egy laptopra kötött usb kapcsolaton keresztül.
Hogy lehetne leellenőrizni, hogy milyen a hdd kondíciója, hőmérséklete, stb? -