Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabro
tag
válasz
bigdady #2198 üzenetére
Nekem még ilyesmivel nem volt gondom sorozatnál, de szerintem ugyanúgy van, mint a filmeknél.
Vagyis: a sorozat mappájára rámész, menü gombbal kiválasztod a szerkesztést. Újra szkenneled és így már tudsz lapozni majd a találatok között, mert szerintem pl. a Dallas esetében az első oldal lesz a régi, a második pedig az új. Kiválasztod az újat, és ezután így mented el.
-
dgabro
tag
válasz
bigdady #2196 üzenetére
sorozat cím / season 01 / s01e01, s01e02...
Ha csak egy évad van , akkor is kell a season 01 mappa, és értelem szerűen, évadonként csinálsz season mappát, és abba pedig az adott epizódok menjenek.
Én így csinalom, és hibátlanul működik a beépített jukebox-al. Nem kell yaDis és semmi féle egyéb mókulás utánna, csak egy mappa szkennelés a sorozat mappára
Az adott epizódokhoz még az aktuális tartalmat is letölti, nagyon profi. -
bigdady
nagyúr
Sorozatokat hogyan érdemes mappázni, hogy felismerje? Mert ömlesztve látja a mede8er.
-
tomic
addikt
Legújabb béta firemwareban az xvYCC mód mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
addikt
válasz
bigdady #2189 üzenetére
Én sem használom, nekem elég az amit a med megtalál és generál a filmekről. Ez is ugyanazt tudja csak a megtalált szöveget/infokat lehet vele átírogatni manuálisan. De javítsatok ki a tévedek. Ha valamit nem talál meg a beépített kereső a med-en akkor átírom manuálisan a távirányítóval a film címét és aztán scannelés és kész.
-
bigdady
nagyúr
Ez a Yidis vagy micsoda miert jo amugy? En csak bekapcsoltm a jukeboxot. Vagy az uez?
-
Kabel15
aktív tag
válasz
TazLeacher #2185 üzenetére
De ugyan ezt meg tudom tenni ha mappába rendszerezem.
Bár én magamból indulok ki és az 1tB HDD-m en van 20 film meg 2 évad sorozat.
Arról a 20 filmről meg csak tudom hoy mik azok és miért vannak HDD-n.
De mind1 Csak kíváncsi voltam hogy miért használjátok. Mondjuk én egyenlőre csak a tévém belső lejátszóját használtam. De tervezek egy MED600 at. Bár az enyém nem sűrűn fog internetet látni. -
mikoljan
tag
válasz
Kabel15 #2184 üzenetére
Szerintem van értelme. Pl. egy könyvnek a borítóján is van egy lélegzetvételnyi összefoglaló.
Egyrészt nem egy puritán file-ikon-t bámulok, másrészt ha jönnek haverok, családtagok és filmet akarunk nézni, akkor egyszerűbb a választás, ha látják nagyjából miről szól és mennyi pontra (csillagra) értékelték.#2185: Így van.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kabel15 #2184 üzenetére
Értem én, hogy mire jó a cipős szekrény, de minek? A gardrób aljába beszóróm az összes cipőmet, akkor minden egy helyen van, nem kell keresgélni. Minek rendszerezni, meg külön polcokra rakni. Tudom, hogy milyen cipőim vannak.
Ez egy dizájn funkció, azoknak akik kicsit igényesebbé szeretnék tenni a gyűjteményüket. Ebben az esetben a külcsín a lényeg. Hozzáteszem, funkcionalitásában sem rossz, mert van, hogy címről nem ugrik be egy 3 hónapja beszerzett film, de a borítót látva már tudom hova tenni.
-
Kabel15
aktív tag
Nem értem ezt a YaDis os meg hasonló dolgokat. Ezek mire jók? Mármint értem én, hogy rendel egy leírást a filmekhez. De ezt minek? Olvassam el hogy miről szól a film aztán nézzem meg? Inkább bele nézek és eldöntöm, hogy tetszik e. AZ összes filmnek van IMDB je ahol el tudom olvasni kik szerepelnek benne miről szól, milyen pontozása van. Így látatlanba leírtak alapján egyáltalán nem hoz lázba ez az egész. Értem én hogy ez egy funkció, de van itt olyan aki ezen olvassa el hogy miről szól az a film ami a HDD jén van?
-
Eliot99
csendes tag
válasz
rappit4 #2182 üzenetére
Köszi a reagálást rappit, de ha megnézed a hozzászólásom (#2176), éppen ezzel a most általad ajánlott Tvrename-el próbálkoztam eddig is, és ez az amivel azokat, amiket fentebb írtam (leírás rész növelése, média technikai infók mutatása, stb.) nem tudtam sehogy sem megoldani. De ha szerinted ezek megoldhatóak ezzel a Tvrename-el, akkor segíts légyszi, hogy hogyan, mert én nem jöttem rá...
-
kene84
aktív tag
válasz
rizsa7777777 #2178 üzenetére
Menni fog külső vinyóról szaggatás nélkül, menü viszont nem lesz.
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy Mede8er MED600X3D és kíváncsi lennék arra hogy 3D BD50-es iso-kat viszi-e a lejátszó ,és menüvel együtt-e ? Meg még annyi hogy külső merevlemezről szeretnék főleg ahogy írtam 3D BD50-es iso-kat nézni és hogy nem szaggatnak-e külső winyóról játszva?
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Milyen NAS megoldast javasoltok a med melle? Rakjak ossze egy mini itx-es pct nas-nak vagy vegyek egy synology nast?
-
Eliot99
csendes tag
A yaDIS-t mostanra jól kitapasztaltam és elégedett is vagyok vele (egyedül ez az ékezetes kezdőbetűs filmcím nem ABC sorrendbe rakása rossz), és ez a különálló filmekhez nekem nagyon jó. Ellenben most a sorozatok Jukeboxos megjelenítésénél tartok, és szomorúan konstatáltam, hogy sajnos erre nem tudom használni a yaDIS-t.
A kezdő hozzászólás leírásában is szereplő TVRename-s megoldást nézegetem most, de azt látom, hogy ennek a testreszabhatósága meg sem közelíti a yaDIS adta lehetőségeket. Ami nekem zavaróak azok a következők:
- csak négy sor van alul a sorozat (rész) leírásának, és ez a hely szinte mindegyiknek kevés, levágva, megszakítva vannak csak a leírások
- nincs lehetőség a yaDIS-hoz hasonlatos média infó (formátum, felbontás, nyelv, felírat, stb.) megjelenítésére
Ugye jól gondolom, hogy ezt ezzel a TVRename-es megoldással nem is tudom megváltoztatni a sorozat könyvtárnál?
Illetve a kérdésem még, hogy van valami más használható megoldás, alternatíva a sorozatok megjelenítésére a TVRename-s megoldáson kívül? Esetleg valami olyan, ami a yaDIS-hoz hasonlóan lehetőséget ad az általam hiányolt dolgok megjelenítésére?
[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
A 600-ast hogyan veszem rá, hogy kiadja a hangot az optikai kimeneten?
-
Tanczi01
tag
up!
-
TazLeacher
nagyúr
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
TazLeacher #2171 üzenetére
Minden filmnek külön mappában kell lennie és a mappanév számít a kereséskor, nem a filenév (az lehet bármi).
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Ha a lejátszóval szeretném elkészíttetni a Jukebox-ot, akkor is külön mappába kell tenni minden egyes filmet? Vagy ott működik úgy is, ha ömlesztve vannak mondjuk a Movies mappában a filmek?
-
melan
senior tag
Sziasztok! Most akadtam rá erre a fórumra, és lenne két kérdésem. Az első hsz-t elolvasva, jól gondolom, hogy a yadissal médiainfokat lehet gyűjteni a filmekhez, és azt dlna-n keresztül megjeleníthetem tv-n, tallózva a fájlok között?
Zyxel 320-as NAS-om van, és épp ilyen kinézetű médiatárat szeretnék magamnak. A Plex hasonló, de a TV-m darabosan jeleníti meg, elég lassúcska.
Nem tudom számít e, de a Samu tv mellett elérem a NAS-t egy Asus O'Play-ről is... -
Eliot99
csendes tag
válasz
Eliot99 #2167 üzenetére
Amúgy megnéztem közben. A yaDIS még jól illeszti be az É-vel kezdődő filmcímet az ABC sorba, ott minden rendben, le is jönnek az infók, és ABC sorrendben is jeleníti meg a filmfelsorolásnál.
Ellenben amikor utána futtatom a yaDIS2mede8er progit, hogy az elkészítse a mede8ernek az XML file-t, akkor a yaDIS2mede8er ott már a végére rakja az É betűvel kezdődőt, és nem a helyére az E utánra...
Ötlet?
-
Eliot99
csendes tag
Tényleg! A kedvenceknél ABC sorrendben rakja ki a filmeket a jukebox, de lehetséges, hogy az ékezetes kezdőbetűket a végére rakja? Csak azért, mert eddig szépen beillesztette az ABC-s sorrendbe a felkerülő filmeket, de most raktam be egy É-vel kezdődőt, és azt a végére pakolta. Van erre megoldás, hogy az É-vel kezdődő bekerüljön az E után?
-
Eliot99
csendes tag
Köszi a választ. Mondjuk esetemben azért nem valószínű, hogy a kábel a problémás, mert mivel az erősítőm régebbi, és nincs rajta hdmi csatlakozó, így úgy van összekábelezve a dolog, hogy a med8er-ből hdmi-n megy a tv-be a jel, míg az erősítőm pedig a koaxiális kimenettel van összekötve a med8errel, és mivel a sercegés mind az erősítőn keresztül a hangfalakon, mind pedig a tv hangszóróján is lehetett hallani, így valamiért már kimenettől függetlenül, eleve így jött ki a hang a med8erből.
Ellenben mivel csak egy lemez flac-jeinél lehetett ezt hallani, a többinél nem, így azt leszedtem egy másik flac-es verzióban, és ott már nem volt ez a sercegés. Úgyhogy remélem nem fog ismétlődni, de azért érdekes, hogy vajon miért csinálta.
-
bigdady
nagyúr
Nfs hasznalata eseten mindig ujra kell szkeneltetni a mappakat. Nincs valami auto funkcio?
-
Eliot99
csendes tag
Van viszont egy sokkal kellemetlenebb problémám is. Az előbb raktam fel flac zenéket még a med8er belső vinyójára, és egy nagyon furcsa dolgot tapasztaltam. Vannak olyan flac-ek amelyeket hiba nélkül játszik, de van egy album amelynek a flacjeit úgy játssza le a med8er, hogy közben (azt hiszem ez a legjobb szó erre) serceg a hang néha.
Direkt meghallgattam, az asztali PC-n tökéletesen szólnak ezek a flac-ek, ott nincs a hangban ez a sercegés szerűség, de amint a med8er-el játszom le, akkor hallani. Teljesen mindegy, hogy az erősítőn keresztül hallgatom, a hangfalakon, vagy ha a tv hangszóróján, mindkét esetben ott van a sercegés. Na, ez mitől lehet vajon?
Megnéztem a kérdéses flac fileok infóját, és azok a következők: Bit rate: 891 Kbps, Sampling rate: 44.1 KHz, Bit mélység: 16 bits
A Med8er hivatalos oldala azt írja, hogy FLAC-et 24bit-ig, 192Khz-ig játszik le. Ebbe beleférek, de mégis itt van ez az idegesítő sercegés, amit visszatérően pár másodpercenként csinál lejátszás közben.Szerintetek valami beállítási probléma lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Eliot99
csendes tag
válasz
Zsmester89 #2157 üzenetére
Igen, végülis így működik, csak gondoltam azért ha már több filmet teszek fel a belső vinyójára, akkor hosszabb lesz és ráadásul teljesen felesleges, hogy pl. egy új film mappa miatt, az összeset megint átnézze. Egyelőre nem tudok rájönni, hogy miért csak egyben tudja megcsinálni az összes mappával...
-
Eliot99
csendes tag
válasz
B@ldrick #2155 üzenetére
" Nekem így van beállítva: yaDIS-ba mede8er profil, yaDIS2mede8er-be pedig use dune profil, yadis defined pipa. "
Az a helyzet, hogy végigolvastam az itteni leírást, és hozzászólásokat, és ebből fakadóan már alapban én is így állítottam be, ahogyan azt te felsorolod, és ennek ellenére áll fent ez a probléma.
Halvány lila gőzöm sincs, hogy mi a rák lehet a hiba, és hogy min kéne módosítani a beállításoknál, hogy jó legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Eliot99
csendes tag
Srácok! YaDIS kapcsán egy kérdés.
Mi lehet annak az oka, hogy a Yadis2mede8er a végén, amikor ráklikkelek (az itt található leírás szerint is) a Mede8erize gombra, akkor nem csinálja meg az XML file-t? Csak úgy működiki, ha a "Send all" be van pipálva, de így mindig az összes mappán végigmegy. Tehát ha van egy új film, és csak annak az egynek akarnám kiválasztva megcsinálni a Yadis2mede8er-el az XML-t, az nem megy, csak egyben az összes. Ez miért lehet?[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan BP boltot ahol ki lehet próbálni a MEd600x3D-t?
Most néztem a lejátszó.hu-t de ők nincsenek nyitva hétvégén. Én pedig csak hétvégén tudok feljutni pestre. -
Loboda
senior tag
Valaki aki ért hozzá!
Szeretném ezt az oldalt felvenni IPTV alá!
Lehet e, és ha igen, hogyan?
[link] -
snemeth
aktív tag
válasz
gabrielarky #2144 üzenetére
Újraformázás nem lehetséges, örülök hogy végre rákerült a másfél terrányi cucc nem tudom már visszapakolni őket.
Csak nem tudom, hogy 3 hétig hogy működött minden gond és állítgatás nélkül, 10+ gigás fájlokkal is.
Én még megpróbálkoznék egy defraggal. Nem tudom, mennyit töltöttél le eddig, de az ntfs-3g - ami az ntfs-t írja/olvassa - széttöredezett filerendszernél nagyon le tud terhelni bármilyen gépet. Mi van akkor, ha maga a 4 terra (ami ugye nem kevés
) kezelése + a bizonyos mértékűnél széttöredezettebb file rendszer anyira megfogja, hogy lefagy az egész?
-
snemeth
aktív tag
válasz
gabrielarky #2147 üzenetére
A gyári fórumban azt írták, hogy azért nem tesznek bele újabb verziót, mert az újabbak nagyon leterhelik az ilyen és hasonló masinákat.
-
spider80
őstag
válasz
gabrielarky #2144 üzenetére
Én a gyári beépítettet használom. Letöltést 750-re korlátoztam,feltöltéshez nem nyúltam (10 Mbit). Így leszedtem a napokban egy 6,egy 7, egy 29 gigás torrentet,és nemsokára végez egy 57 gigással. Nem fagyott bele. Előtte 2 megára volt korlátozva a letöltés,azt hosszú távon nem bírta.
-
rappit4
őstag
válasz
gabrielarky #2145 üzenetére
Próbálkoztam a free-vel. 54gb-os BD50 be med 5 perc múlva lefagy.
-
gabrielarky
tag
válasz
snemeth #2143 üzenetére
Nah, beállítások gyárira vissza a kütyüben. Felemeltem a memóriát a gyári 4MByte-ról 64Mbyte-ra. Sebesség lekorlátozva 500 KBYTE / sec-re. Új torrent, 20%-ot eléri (1 gigás .mkv) hirtelen eltűnik a torrent lista, "connection timed out" reconnectolni próbál de nem sikerül többet, csak ha kihúzom a Mede8erből az áramot és visszadugom.
Újraformázás nem lehetséges, örülök hogy végre rákerült a másfél terrányi cucc nem tudom már visszapakolni őket.
Csak nem tudom, hogy 3 hétig hogy működött minden gond és állítgatás nélkül, 10+ gigás fájlokkal is.
-
snemeth
aktív tag
válasz
gabrielarky #2140 üzenetére
10/10 = 10 megabit fel és le is. Megabyte kicsit sok lenne.
Mit érdemes még a Transmission GUI-ban állítani?
Szerintem semmit.
Igazából nincs ötletem, mi lehet a baj. Még azt próbálnám ki, hogy újból megformáznám a vinyót a lejátszóval. Ha megoldható.
-
rappit4
őstag
válasz
gabrielarky #2140 üzenetére
Te megvetted a transmisson guit? A próbában nem lehet 50kb/s limit fölé menni. Neten nem találom sehol a pro-s apk.t androidra. Neked esetleg nincs meg? Mindenképp ki akarom próbálni teljesbe mielőtt megveszem.
-
gabrielarky
tag
válasz
snemeth #2135 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat. A Transmission GUI-ban 4megabyte van gyárilag. Egyébként egy 7.5 gigás MKV-t próbáltam tölteni, amikor először belefagyott a gép, de előtte leszedtem már 2db 12-15 gigásat is és azokkal nem volt gondja.
10/10 alatt mit értesz? 10 MBYTE / 10 MBYTE ?
az durva, mert nekem ugyebár még a 5-700Kbyte-ba is belefagy
Tehát elkezdi szépen tölteni, általában kb. pont 4-5 perc és nyekk.
Azt nem tudom milyen fájlrendszer van rajta, viszont a boltban azt mondták, hogy a gyári beépített formázást futtatták le a winyón.
Én is volt hogy több fájlt szedtem és azzal sem volt gondja, tényleg 2-3 hétig csont nélkül ment egyszerre a torrentezés és a filmnézés. Amikor fagy, akkor olyan szinten fagy, hogy vége. Nincs olyan, hogy egyszer befejezi (mikor létrehozta a fájlt) mert volt hogy éjjel elindítottam és reggel több óra múlva is ott állt csontra fagyva.
Az a gondom, hogy nem nagyon állítottam semmit a Mede8er-en, csak bekapcsoltam a Samba-t meg a Torrent klienst engedélyeztem, illetve az alapértelmezett felirat / nyelv dolgot állítottam, de azért megpróbálom resetelni a beállításokat...
Mit érdemes még a Transmission GUI-ban állítani?
Köszönöm előre is.
-
tl-x
addikt
válasz
supertrezi #2138 üzenetére
En nem hasznalom a yadist teljesen jo a beepitett ugy hogy csak a film cime a konyvtarnev evszam nelkul. De ha ragaszkodsz a yadishoz ebben az esetben futtasd le scannelest a meden az megcsinalja az xml fajlt is aztan yadisban nyomj rajta egy Reload informationt.
-
supertrezi
aktív tag
Üdv!
Van jó pár filmem, amit a yaDIS nem talált meg, így én töltögettem ki az adatokat s tettem be borítóképet. Viszont a yaDIS2med egyszerűen nem akarja hozzájuk elkészíteni az XML-fájlt. Filmfájl, about.jpg, folder.jpg a mappában, mégse készíti el az XML-t... Mit csináljak?
-
tl-x
addikt
Nekem volt egy het amikor nem volt itthon szamitogepem es akkor jol jott a mede8er-be epitett torrent kliens. Androidos teloval letoltottem majd hozzadtam a fajlt. Atmeneti megoldasnak jo, de allandora nem javaslom. Neha nagyon belassult a letoltes es ha a fajlok be voltak csomagolva akkor meg voltam love.
-
snemeth
aktív tag
válasz
gabrielarky #2133 üzenetére
Állítsd vissza alapállapotra a beállításokat, hátha utána megjavul. Nem kellene ennek ilyennek lennie, mert nekem pl. 10/10-re van állítva a fel/le sebesség és gond nélkül megy. Igaz, ntfs-en eltart egy ideig, amíg létrehozza a letöltendő fileokat és ilyenkor egy ideig nekem sem reagál semmilyen GUI, de ezt ki kell várni és kész. Ráadásul 64 mega cache-t szoktam használni a Transmissionhöz az alapértelmezett 4 mega helyett.
Tudom, ezzel az egész nálam hibátlanul megy dologgal nem érsz semmit, de hátha. Annyi kettőnk között a különbség, hogy én csak 1 terrás vinyóval használom. Töltöttem le már egyszerre 30 fölötti számú torrentet is, nem volt vele gond.
Mekkora fileok letöltésével próbálkozol? Mert egy állati nagy méretű létrehozásához állati sok idő kell ntfs alatt. Pár percig letölt, majd elkezdi létrehozni a file-t. Van egy 120 gigás vinyóm, ami ext4-re van formázva. Na, ott egy pillanat alatt létrejön a file és nincs olyan, hogy egy ideig a GUI sem frissít (connection failed is szokott lenni ntfs alatt file létrehozás közben).
Gondolom, a file rendszer nincs széttöredezve, mint az állat, mert 3 hét azért ahhoz (remélhetőleg) kevés.
-
FeRkE
őstag
válasz
gabrielarky #2133 üzenetére
Na igen, erre szoktam azt mondani, hogy mindenre megfelelő célhardvert kell használni. Én korábban routerre kötött winyoval torrenteztem, azzal is ment a szívás folyamatosan. Vettem egy legolcsóbb NAS-t egy éve (Zyxel NSA-310). Azóta megoldódott minden problémám, fut a torrent hibátlanul, semmi gond a NAS-sal, az elérése is jóval gyorsabb, mint a routerre kötött winyoval. A médialejátszó is jól használható vele, faszán lejátszik róla akár BD50et is (NFS-en). A médialejátszót se arra találták ki, hogy torrentezzen. Sajnos a fejlesztők beleteszik a funkciót, mert nagy a verseny, lehet működik is úgy-ahogy, de aki nyugodt életet szeretne, az mindenre olyan hardvert használ, amit arra találtak ki.
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Nagyjából 3 hete vásároltam egy Med1000X3D -t egy 4 terrás Segate HDD-vel. Az első 2 hétben semmi gondom nem volt vele. Sikerült hamar találnom egy - a webes torrent kliensnél sokkal használhatóbb megoldást - a Transmission GUI-t, ami ráadásul van Androidra is, tehát nem is kell hozzá a gépemet bekapcsolni, ha ki / be akarom kapcsolni a letöltést (wifis a Med1000X3D) Nagyon szuperül működött egészen pár nappal ezelőttig.
Elkezdtem leszedni egy torrentet, kb. 5 perc múlv azt látom, hogy pirossá vált a letöltés és Samba-n keresztül be sem tudtam lépni a készülékben levő HDD-re (előtte ez ment hetekig szintén). Átmentem a nappaliba a tévéhez, source átkapcsol a Mede8er-re, semmire nem reagált a távirányítón, még a kikapcsra sem, gyakorlatilag csontra fagyott. Csak az segített, hogy táp kihúz majd vissza. Töröltem a félbehagyott torrentet, majd újra lehúztam, pár perc múlva ismét fagyi. Ezt eljátszottam még 3-4x, kikapcsolva pihentettem a gépet egy óráig (kihűlt
) de utána sem javult meg. A PC-re gond nélkül lejött ugyanaz a torrent.
Tegnap bepróbálkoztam újabb torrentekkel de ismét csontra fagyott.
A Firmware 3.0.3. A torrent listában kb. 25 torrent van, de direkt mindegyik le van állítva (nincs már visszaosztás mert elég ideig visszaosztottam már előtte) tehát ezek elviekben nem produkálnak terhelést mert nincsenek megosztva.
Külföldi fórumokon másnál is láttam ilyet, de ott arra jutottak, hogy a webes transmission kliens helyett arra váltottak át amit én is használok (GUI) és attól megoldódott. Hát nekem meg pont, hogy ezzel sem megy már 1 új fájl letöltése sem. A kérdésem az, hogy ha az a 25db leállított állapotú torrent a listában van (nem akarom törölni őket) azok is ugyanúgy terhelik a kütyüt, zabálják a ramot?
Olvastam olyat is, hogy NFS okozza a fagyást, de a winchestert már a boltban leformattálták nekem a belső formattáló eszközzel, nem tudom milyen fájlrendszer.
Valaki találkozott már ezzel a hibával?
Itt az angol fórum linkje amit találtam, teljesen ugyanez a tünet:
http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=9263.0köszi előre is, remélem nem kell garoztatni mert amúgy a filmeket csont nélkül viszi órákon át.
UPDATE:
Azt a tanácsot kaptam a hivatalos magyar Mede8er fórumon, hogy korlátozzam a sebességet 2 MBYTE / sec-re. (nem mbit) és vegyek NAS-t ha torrentezni akarok. Mivel eleve nincs ennyi max speedem, ezért csak 700 KBYTE -secre lőttem be. Ugyanúgy csontra fagy. Viszont ha legalább 2 hétig gond nélkül ment, töltöttem le gond nélkül bármit bármeddig (volt hogy több napig be volt kapcsolva megosztások miatt) és semmi gondja nem volt, akkor nem értem, hogy miért az lenne a megoldás, hogy sávszélt korlátozok? Megerőltette magát?
Közben jött egy kósza 5letem, hogy fogom, rádugom USB3-al a PC-re, áttolok mindent amit letöltöttem a Mede8errel majd törlöm a torrenteket és tiszta lappal kezdek újra szedni egyet. Az eredmény ugyanaz, 5 perc múlva csontra fagyás.
Amennyiben kikapcsolom a torrent klienst a Mede8er setupban, nincs fagyás.
Ha valaki erre tud megoldást, azt nagyon megköszönöm
-
kenny123
addikt
válasz
andrew-msi #2131 üzenetére
Így néz ki most is.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
kenny123 #2130 üzenetére
Csak egy tipp.
Nekem az i.e.10000 volt olyan amit nem játszott.
Amikor leszedtem így nézett ki:
i.e.10000 könyvtár és abban az alábbi könyvtárak: BACKUP, CLIPINF,... meg a többi.
Amint beraktam ezeket BDMV könyvtárba minden ok lett. Vagyis ilyen lett: \i.e.10000\BDMV\BACKUP stb.
Remélem érthető és segít. -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy watchmen ultimate cut-ot, bd50ben, majd 42gb. Rámásoltam a külső vinyóra, de azt írja a meder hogy nem támogatott formátum. Mást mindent megeszik, mi lehet a gáz?
-
e90lci
senior tag
válasz
MerLinh #2126 üzenetére
Nekem sajnos nem a Med 600-on.
Ezért mostanában nyomni szoktam a bekapcsoló gombot és úgy frissítek.Lehet hibás darab az enyém mert frissítés után ha a beállításokba csinálom még azt is megjegyzi melyik filmet néztem meg,de már az újj firmware van rajta.
Több hibát nem vettem észre a meden ezzel meg elélek.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Zsmester89 #2123 üzenetére
Az a helyzet, hogy én is ezt gondoltam, de ez nem feltétlenül elég.
Ezt a Mede8er hivatalos fórumáról idézem:
"Win7, 8, 8.1 users - Safe Removal is incompatible with the linux NTFS code. Instead use Utility to Eject the Mede8er (or shared external USB drive) - USB Disk Ejector http://quickandeasysoftware.net/software/usb-disk-ejector"
Nagyon érzékeny a kicsike. -
mikoljan
tag
válasz
Perillustris #2121 üzenetére
Be kell kapcsolni a watched indicator-t. (Setup - Misc)
Ha jól rémlik az adott film 10%-nak megnézése után jelöli meg a kütyü ezzel a jellel. Ja, és létre fog hozni egy filmnév.t file-t.
[link] -
Perillustris
senior tag
-
karmaresz
senior tag
Lenne egy kérdésem is:
Movies könyvtárban tárolom a filmeket, alkönyvtárakban, de ömlesztve az összeset. Lehet-e valamilyen úton-módon olyan custom jukeboxokat létrehozni a kedvenceken belül, hogy pl.: magyar szinkronos filmek, vagy kalandfilmek, ázsiai filmek?
Legjobb persze az lenne, ha a műfaj szerinti szűrés eredményét el tudnám tárolni valahogy és a kedvencekből elérni, de nem tudom, hogy van-e erre bármi megoldás. Amire nincs szűrés, ott magam is bedobálgatnám manuálisan a szükséges, vagy releváns filmeket, de egyelőre azt sem tudom, hogy ez működik-e valahogy. -
karmaresz
senior tag
Korábbi hozzászólásomban jelzett hiba, vagyis hogy a Med nem olvasta a HDD-t megszűnt. Ehhez mindent le kellett mentenem, majd formatálnom a HDD-t. Úgy tűnik nagyon érzékeny a FAT táblára és hiába látja még a notebook, illetve a TV beépített lejátszója, ő már nem találja a könyvtárakat. Annak aki külső HDD-vel használja, nagyon ajánlom, hogy csak kikapcsolt állapotban húzza ki a HDD-t a Med-ből, tévéből, illetve használja az USB Disk Ejector programot windows alatt a HDD leválasztására.
-
tl-x
addikt
A lejátszómnak az előbb okozott problémát egy mkv (X264) és egy mp4 (azt írta ki rá, hogy nem támogatott formátum) lejátszása. Az mkv-nál kb 5 perc lejátszás után kilépett a menübe. Az mp4-et fejlécét avic-el átírtam ezt követően már játszotta. Először azt hittem a 3.0.4-es firmware a hibás vissza is tettem a 3.0.2-t de nem ez volt a gond "szerencsére".
[ Szerkesztve ]
-
206 cc
senior tag
válasz
Kabel15 #2107 üzenetére
Én is nagyon ajánlom.Már kicsit több mint egy éve nyúzom és bizony kategóriájában a legjobb gép.
A Divx kodek- licenc hiány az egyetlen hátrány ,de ez kis mókolással megoldható az esetek 90%-a esetén.
Firmware-ben nem hinném hogy van jobb támogatottságú gép,szinte negyedévi rendszerességgel van javítás! -
Perillustris
senior tag
válasz
Kabel15 #2107 üzenetére
Én itt vettem két hete, ki is próbálhatod.
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Perillustris #2106 üzenetére
Lelkiismeretesen elkezdtem olvasni a fórumot. Csak minden frissítéssel változik ami lejött nekem. És pont arról volt kevés az info amire én voltam kíváncsi. Itt mindenki borítót akar hozzá rendelni a filmekhez, meg házi szerverről akar lejátszani mindent, vagy úgy akar zenét hallgatni hogy ne mennyen a tévé.
De köszönöm akkor minden rendben lesz. Esetleg Pesten van olyan hely ahol ki is lehet próbálni? Viszek egy HDD-t aztán megnézzük hogy szuperál? Megrendelném netről de ha mégsem olyan mint gondoltam akkor vissza kéne küldeni. Inkább megnézném személyesen. -
Kabel15
aktív tag
Az jó. Köszönöm. Van valami amit még érdemes tudni a frissítésről?
A filmek tényleg szaggatás akadás nélkül folyamatosan mennek? Nem döcög a háttér nincs szaggatás ugye?
Nem kevés pénz az a 40.000ft és ha már rászánom magam, hogy kiadok érte ennyi pénzt akkor egy időtálló és jól működő dolgot szeretnék venni.
A feliratokkal hogy ál a gép? Teljesen ki szeretném váltani a tévé belső lejátszóját ezzel a 24p és 3D érdekében. Semmi extra dologra nincs szükségem, nem kellenek film borítok meg hasonlók, bőven elég ha látom a mappa nevét és lejátssza a filmet. Volt már olyan, hogy valakinek nem játszott le valamit vagy szaggatott bizonyos jeleneteknél? -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy Med600x3D vásárlásán. Elkezdtem itt olvasgatni a topicot még csak 2013 feb nél járok
De lenne egy kérdésem. Folyamatosan jönnek ugye frissítések hozzá. Amiért én jelenleg vásárolnám az BD50 ISO 3D lejátszása. M2TS lejátszása és 24P-s MKV.
Ezeket mindet tudja igaz?
Eddig LAPTOP al játszottam le de macerás és nem is valami erős a gép sajnos.
Ami fontos még vásárlás előtt, hogy ezek a frissítések, hogy működnek? Nekem nincs szükségem wifis re se alkalmazások nem érdekelne filmekhez sincs szükségem leírásra. Egyszerűen amit rádugok 1tb winyót arról vigyen minden filmet. Szóval frissíteni tudom Pendrive ról is? Nem lesz netre kötve és nem is tudom megoldani hogy lan is meg kép is legyen egyszerre.Köszönöm.
-
Tido
aktív tag
Könnyen lehet orvosolni, de pl még mindig van fennt a neten olyan teszt, ahol úgy szerepel a 800as, hogy DivXet is lejátszik. Semmi speciális anyag nincs, de tegnap pl a Március 15-ikei havazásról néztem volna anyagot, mert nincs Ozone csatornánk.
Menet: mobilról elinditottam, hogy NAS lekapja, elinditottam Mede8ert amikor lejött, és kaptam az üzenetet, hogy hát bizony ez nem támogatott.. Oké, hogy 2 perc alatt át lehetett állítani, de olyan jól meglettem volna anélkül, hogy megvárjam míg gép bekapcs, program megkeres, átállít...
Nem értem miért csinálnak egy olyan firmwaret, ahol ha DivXet érzékel automatikusan mint Xvid játszaná le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED91 MiniLED 4K 120 Hz , 3ms Gaming TV / Play Station & XBox Támogatás!
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG 75" Qned813RE 4K UHD Qned SMART 120HZ Gaming TV PS/Xbox Támogatás!
- SPC SM900 mikrofon
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig