- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HcK
csendes tag
Tovább szopogattam a témát... Erre akadtam: http://bvg-group.ru/ Van fennt egy csomo progi, csak szerintem ez is a spéci ruszki kártyához van, na meg password protected a cucc. Wiszont van egy win98 free verzió. Kitesztelem jo-e kártya nélkül
A maxtoros javítótool kamu. Még válaszra sem méltattak.
Irtam a salvationdatának, az sem válaszol. Nem írom le mit gondolok erröl az egészről... -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #45 üzenetére
''a rohadt maxtora szándékosan tette be a hibát a vinyójiba, és szándékosan nem ad ki frimwarejavítót, mert a javítás jobban megéri neki, mint egy free kis update programocska.''
Gari idő alatt a Maxtor nem javít, hanem cserél, utána pedig egyáltalán nem foglalkozik a vinyóval.
És a neten külföldi fórumokon többen is írták, hogy kaptak javítóprogit a Maxtortól. -
hErroR
csendes tag
válasz
Basmacskin #45 üzenetére
En nem mertem a 20 as firmwaret beleirni, nehogy kihaljon a vinyo... De ugy nez ki megtalaltam a firmware repairert...
ha a kezem kozott lesz, majd adok belole. A ruszki emulatort hogy a nyivekbe akarod kiprobalni? Ugy neztem, h kell hozza egy szpeci kartya....
ja es nem csodalom h kattogott... eleg brutalisan bantal vele a forum kezdese elott -
Attesz
aktív tag
válasz
Basmacskin #45 üzenetére
Szia!
Kiprobáltad a ruszki progit???
Várom a fejleményeket!
Attesz
[Szerkesztve] -
Basmacskin
aktív tag
egy kis
összeesküvés-elmélet-gyártás on
a rohadt maxtora szándékosan tette be a hibát a vinyójiba, és szándékosan nem ad ki frimwarejavítót, mert a javítás jobban megéri neki, mint egy free kis update programocska. Biztos a visszaállítóprogramot is egy kis leányvállalat készíthette. Ha ez így van, remélem szarráperelik őket, és megveszi őket a Segate
összeesküvés-elmélet-gyártás off -
Basmacskin
aktív tag
persze. Driver is failing. Vagy egyszerűen lefagy low level formatnál. Rohadjon el a maxtor.
De sikerült a frimware frissítés. Egy 20.as frimware bele is ment a 40-esbe annak rendje és módja szerint. Persze mielőtt még belement volna, jól kattogott kettőt, hármat, szal ki kéne még próbálnom azt a spéci ruszki vinyóemulátort is -
HcK
csendes tag
A salvationdata féle HDD firmware repairernek van egy demo verziója ami upgradelhetö 29 dolcsiért fullosra. Nézzétek csak meg.Apró gond, nem tudok paypallal fizetni...
Ha valaki meg tudja oldani, kifizetem neki a szoftvert... kell,kell,kell...!
Utána jöhet a free sector repair... -
mr_ricsi
veterán
Szóval: a neten külföldi fórumokon olvastam, hogy ha valakinél firmware hiba van, akkor a Maxtor küld új firmwaret és a beégetőprogit.
Szerintem akinek konkrétan van ilyen ''mitológiai'' problémája, az egy mail-lel próbálkozzon be a Maxtornál.
Egyébként pl. a Powermax mit szól a ''görög nevű'' vinyókhoz? Ír ki valamilyen hibakódot? -
Rover623
félisten
Látom nem vágod....
Persze hogy nincs...ez komoly biznisz...senki nem fogja odaadni a két szép szemedért, amikor pénzt is lehet vele termelni...
P.S.:
Az aláírásod egyébként milyen élő vagy holt nyelven jelenetené azt hogy ''Borban az igazság''...?
bor = vinum, de a ragozás után helyesen: borban = in vino... -
vtechun
veterán
2 db maxtorom van, miondketőt hűti 1-1 8 centis venti 5V-on, és nemtom, hogy emiatt-e vagy nem, de még egyiklle sem volt semmi probléma sem.. Szóval lehet, csak nem volna szabad hagyni megfőni ezeket a winyókat, és akkor nem lenne semmi gond sem velük, ill sokkal kevesebb probléma lenne...
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
A Maxtor mailben küld firmware-t és beégetőprogit.
Csak azt nem tudom, mivel lehet indokolni, ha kérek tőlük egyet a vinyómhoz. -
ReJim
őstag
-
hErroR
csendes tag
Hát erre én is rájöttem, és arra is, hogy nemigen fogom a salvation full progiját ingyen megkapni... Sajnálom, hogy nem 20 as a vinyóm
Kérdés. Hogy kell a vinyót szervízmódba jumperelni? Milyen progival lehet a firmwaret átírni?
Az biztos, hogy nagy üzlet... De hogy meddig...
Én csak tiszta passzióból nyomozgatok. Nincs semmi menteni való adatom, csak jó lenne, ha menne ez a csincseszter. -
Rover623
félisten
Akkor eljött az ideje hogy én is hozzászóljak a témához...
A tiszta víznek az pohárba való öntése:
A probléma csakis firmware frissítéssel oldható meg (természetesen előbb service módba kell jumperelni a vinyót)...semmiféle varázslat, voodoo, forgatás, ráolvasás, stb. nem segít...
Ingyenes eszköz nincs...!!!!
A Salvation Data ingyenes progija beetetés: csak és kizárólag a slim 20GB-os Maxtorokat állítja helyre!!!
Az ok: az adathelyreállítás bazi nagy üzlet, nézze csak meg mindenki a Kürt fejlődését... -
hErroR
csendes tag
Hát eljött az ideje, h én is hozzászóljak a témához.
Van egy maxtor fireball 3 40gb os merevlemezem, melyet a bios Maxtor Ares nek ismer fel. Gondolom most meglepődtetek. Nekiveselkedtem a problémának. Az első megoldást egy német nyelvű forumon olvastam és mivel ötletesnek talaltam, megfogadtam. Betettem a vinyót a hűtőbe hüsülni.Persze, hogy nem volt eredménye, akárcsak a powermax + kopogtatás módszernek sem. A második megoldás az orosz oldal. Letőltöttem a firmware-t és a loadert is. Igenám de a loaderben semmi használhatót nem találtam
tehát megvan minden ami kell csak progi nincs amivel a firmware-t átírni. Ekkor nekifogtam a http://www.salvationdata.com/ nak, pontosabban a hdd firmware repairernek. A demó nem jó az én vinyómhoz. Kellene a full verzió, de az 300 dolcsi...
Tehát én itt tartok...
Szóval ha valaki tudja hogy honnan lehet leszerválni a hdd firmware repairert és el is mondja nekem megmondom cserébe, hogy hol lehet egy üveg bort szerezni ingyen -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #27 üzenetére
És mivel lehet ezeket a firmwareeket a vinyóba beégetni?
-
Basmacskin
aktív tag
ha jum,pert is kell dugdosni, az benn ledsz a readme-ben.. amúgy van egy hely, ahová a leírás szerint soha nem is kell jumpert tenni... sztem ott lesz a flash-hely
na ez lesz vmelyik az enyém:
6E040LO.ZIP Maxtor Poker 6E040L0 N40P E10S4RPE NAR61590 40 Gb
vagy
6E040L1.ZIP Maxtor (ldr+mods+ram) Poker 6E040L0 N40P E1F5594E NAR61590 40 Gb
[Szerkesztve] -
Basmacskin
aktív tag
meglehet hogy igazad van, bár az én véleményem az, hogy a maxtor lazán ráírja a korongra, azért döglenek oly lelkesen be a maxtor cuccok. Amúgy a végkifejlet szempontjából szerencsésebb, hogyha nem a korongon van
Mondjuk sztem egy része a korongon van, a másik része meg fix lehet a nyákon, egy kis chipben. Bár ez csak elképzelés.... Mondjuk ezért is láthatja pl Romulusnak, mert félig leolvassa, a maradékát eg nemlátja, csak a gyári kódnevet, amit az ic tárol, pl romulus. De ez is csak feltevés.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #22 üzenetére
''rossz szektoros pont ott, ahol a frimware tanyázik''
A firmware nem a lemezen van, hanem egy flash memóriában.
(A Maxtor hivatalosan azért nem adja ki a frissítés módját, nehogy a vírusírók kihasználják a technológiát. Bár, amennyire tudom: jumpert is kell dugdosni, hogy működjön az átírás.)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''a csapágy előfeszítése szűnik meg,és tengelyirányban ''lötyög'' a lemez''
Ilyenkor hallani, hogy klattyog a fejtartó, ahogy próbál a lemezfelületre rámászni, vagy ha azon van, akkor pedig a fej súrlódása hallható a lemezen.
''az általad említett proram nem szünteti meg a hibát csak feloldja azt a hibakódot ami miatt eérhetelen a lemez viszont azt pont a mechanikai hiba generálta.''
Ha a mechanikai hiba marad, akkor mi értelme van a feloldásnak: ugyanúgy nem tud a fej felmászni a lemezre, vagy ugyanúgy végigszántja a lemezt, és 1 perc alatt maradandóan alakváltozik-> esély sincs az adatmentésre.
''abban is javíthatatlan mechanikai hiba szerepelt''
Ha a topic indítójánál is ez lenne a gond, akkor hogyan sikerült neki lementeni az adatait? -
Basmacskin
aktív tag
szóval összefoglalva:
a.) nem pörög fel a vinyó és mitologizál. Megoldás: #1 2. fele
b.) felpörög a vinyó, de nem tölt be rendesen, és mitologizál: #1 első fele és firmware neki
c.) felpörög a vinyó, de rossz szektoros pont ott, ahol a frimware tanyázik, és mitologizál: #1 2. fele és firmware frissítés -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #20 üzenetére
''A firmware és a feltöltőprogi innen beszerezhető: ''
Látom, Te jobb hatásfokkal keresel a neten, mint én.
Olyan progit nem tudsz, amivel a jó maxtornak lehet a firmware-ét lementeni? -
Basmacskin
aktív tag
a redvás maxtornak mlg a honlapjáról sem lehet a firmwareket leszedni, mert a maxtor egy kalap szar. A firmware és a feltöltőprogi innen beszerezhető:
www.maxtor-hdd.narod.ru
Lassú, de rajta van egy tonna cucc. De csak a lényeg. -
Basmacskin
aktív tag
na a verzió amit lekaptam sajnos csak 20 gigájig tud javítani, ma utánnanézek valami frissebbnek.
-
Den
veterán
egyrészt nem hallatszik mert nem olyan jellegű a hiba (a csapágy előfeszítése szűnik meg,és tengelyirányban ''lötyög'' a lemez.)
az általad említett proram nem szünteti meg a hibát csak feloldja azt a hibakódot ami miatt eérhetelen a lemez viszont azt pont a mechanikai hiba generálta.
volt itt már ilyen átnevezős topic, ott vki elküldte a vinyót adtmentésre (vagy a maxtorhoz nem emléxem már, és beidézte a válaszlevelet, és abban is javíthatatlan mechanikai hiba szerepelt -
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Basmacskin #1 üzenetére
Tippnek jó, kössz szépen, de azért ne általánositsunk, nem minden maxtor szar..
Igaz a slimmek nem a legjobb konsturkciók, ''nekem'' is behalt 1 ilyen N40P-vel,
(mert valami okos felváltva nyomott rá resetet meg power on/offot) 2x-3x, de szétszedték aztán kiderült hogy a fej beakadt a tányérba,kicsit lekonyult és szép barázdákat szántott rá...
Bővebben: link
Bővebben: link
Na, itt már rázogadhatod ahova tetszik, ugyanakkor nekem már x éve csak maxtor van otthon, itt még sose halt meg semmi, sőt még olyanokat is kibirt hogy 3-4 másodpercenként hol kapott áramot hol nem, mert szar volt a tápkábel, csak a windows pusztult re róla, de egy format után vigan dalolt tovább
Szal lehet A vagy B az eredmény...
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''csapágyhiba, ezért segíthet a forgatás''
Egyrészt azt hallani lehet.
Másrészt a forgatás ha működik, akkor mindig működik. Miért kell a powermaxszal bohóckodni közben?
''HDD Firmware Repairer PRO is A newly released product Aiming at solution for firmware malfunction of Maxtor HDDs, which may manifest itself as follows: 1. HDD is not identified or identified by its factory alias (Maxtor N40P, Maxtor Romulus, Maxtor Athena, Maxtor Ares64, Maxtor Calypso, Maxtor Proxima, Maxtor Rigel...); 2. HDD starts the motor and then hangs.''
[Szerkesztve] -
vegyetek maxtort mert az gyors és jóóóóóóóóóóóóó...
-
mr_ricsi
veterán
És ezt a módszert Te találtad ki, vagy láttad valahol a neten?
Én nem hiszek benne, mert ha Romulus és társaiként jelentkezik a vinyó, az firmware hibára utal.
Van egy cég, aki ~25$ körüli lóvéért árul olyan progit, ami az összes ilyen Maxtort javítja.
Viszont firmware hibánál mit számít, hogy fejjel lefele van a vinyó, vagy jobbról balra? -
Basmacskin
aktív tag
o.k.
Szóval mielőtt a procdúrát megkezditek, legyen benne egy másik vinyó is (másik kábelen) amin a windows tud bootolni, mert ezzel tudjuk majd lehúzni az adatokat.
De figyelem! Eszetekbe ne jusson hogy chkdskval majd jól megcsináljátok, mert akkor agyő!
A hirtelen oldalra fordítást annak a procedúrának a végén kell megcsinálni, amikor a vinyó éppen kiolvassa magából a frimware-t. Nagyon erősen kell megcsinálni, és lehet, hogy a végén olyan hangot fog kiadni, hogy csipp csipp csipp - mint mikor beakad a fej. Ha a csipogást abbahagyja, akokr már lehet kezdeni a mosolygást. Bár mondanom sem kell, hogy ez a művelet csökkenti az ép zektorok számát ;) -
Den
veterán
kiemelté tettem a témát mert ilyennel már sokan szívtak
-
Basmacskin
aktív tag
így javíthatók ezek is: Cheyenne Vilcan
-
Basmacskin
aktív tag
További okádékok:
Maxtor Ares64
Maxtor Athena
Maxtor Calypso
Maxtor Falcon
Maxtor Gala
Maxtor N40P
Maxtor Nike
Maxtor Proxima
Maxtor Rigel
Maxtor Romulus -
Basmacskin
aktív tag
én egy 40-es N40P-vel (6H040J0 vagy miazanyám lkínja) szívtam... Egyszer működött egy nap kínlódás után, a leírt lépések következtében. Viszont midnenkit óvva intek az erős földhözvágástól. Jó tipp közbe a hasán az áramkör enyhe megnyomkodás is.
-
Attesz
aktív tag
Na erre kiváncsi vagyok!
Asszem nekem is van 1 ilyen vinyóm ami ezt csinálja!
Üdv
Attesz -
Basmacskin
aktív tag
A Maxtor mindeíg is minőségi vinyókkal halmozott el minket. Nagyon jól működtek (akár 2 hónapig is húzták, aztán széttsültek, szektorhibássak lettek, stb) mostanában már pedig egyzerűen áttneveződnek, és nem szolgáltatnak adatot. Ilyet ír ki a biosz, hogy Maxtor N40P, vagy ROMULUS, esetleg ATHENA. Az is előfordul, hogy egyáltalán nem ismeri fel. A hiba nem javítható. De van egy módszer a mentésre házilag.
Rakjum masterre a vinyót.
1. El kell indítanunk a powermaxot. Diagnosztizálni kell, nem bajj, ha failozni fog. 2. Ezután crtlaltde powermaxdiagnosztizálőás!!! közben, mikor keresgél, és fel fogja ismerni a biosz is, job esetbe. Ha nem, kikapcs, bekapcs, jumpert szedjük le. Ezután biosz kiírja majd, hogy Maxtor N40P, halleluja. Perze így nem olbvasható a vinyó.
3. Mikor bekefagy a bootolásba, emeljük fel gyengéden a vinyót, és egy hirtelen csuklómozdulattal állítsuk fejtetőre, reset gomb, majd gyorsan fordítsuk vissza. A vinyó nyekkenni fog kettőt, de odase neki.
4. Ezután be bioszba, hdd autodetect. Mentsük el az adatokat.
5. A vinyó a következü újraindításig 0FXX0J0 alakban jelenik majd meg, az adatok lementhetők. Ezután viszont ugyanúgy N40P marad.
Figyelem, ez nem átverés, nem flame, nekem így műáködött. Viszont ha rossz területre keveredik a vinyó mentés közben, akkor megintcsak nem fogja felismerni a biosz, ezért a mentét a legfontosabb cucokkal kezdjük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- BestBuy ruhás topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest