- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
estikornel
tag
Sziasztok, az ef-s topikból küldtek:
Manuális objektívet keresek Canon 40D-re, de nem volt még ilyenem ezért tanácsot szeretnék kérni.
Szempont hogy olcsó legyen fix, és nagy fényerejű legyen. Amit néztem eddig az a Helios 44-2 58mm F2. Kb 4-6 ezer forint maga a holmi, ehhez milyen átalakítót kell vegyek? Evidens hogy Canon ef végűt, de vannak chipesek meg fene tudja milyenek amiket még nem használtam.Milyen alternatívák vannak ebben az árkategóriában? Nem szeretnék rá sokat költeni de ez a Canon 50 1.8 II nem jött be, ráadásul már meg se mozdul a blendéje, fix 1.8, ha túl sok fény megy át a lencsén akkor 01-es hibával megáll a gép.
Összességében, milyen régi lencsét milyen adapterrel, mennyiért és honnan érdemes venni?
Edt: Milyen jelentősége van, hogy aps-c a gép és nem ff?
-
estikornel
tag
Találtam egy aukciós v-betűs portálon af visszajelzős, chipes átalakítót 2300-ért, viszont 8ezret sokallok egy Helios 44m-4 f2/58-ért, vagy csak én látom így? Ebayen amúgy nézegettem egy csomót, ott is kb 8 ezerre jön ki, de nem tudok azok közül dönteni, mert rengeteg van, hol fekete hol ezüstös, többféle blende elrendezésűt láttam már ott.
Milyen kulcsszavakkal keressek rá a nevén kívül?
Összefoglalóban ez a sor mit jelent? "Canon - Valamelyik Helios, talán a 3-as, problémás néhány vázon. Beleér a tükörbe? Vagy valami ilyesmi..."
-
estikornel
tag
Sziasztok, megint én. Találtam 3 lencsét, melyiket érdemes választani? Mindegyik szép állapotban van képekből ítélve.
Helios 58mm F2 (44M) M/A
Helios 58mm F2 (44M-4)
Helios 58mm F2 (44-2)Ezek már csökkenő sorrendben vannak ár szerint, az M/A kapcsoló mit jelent? Peremes adatper nem kell hozzá az összefoglaló szerint, honnan tudom hogy egy adapter peremes, vagy sem? A 44 utáni szám (2 vagy 4) az a revíziót jelenti mint pl a Canon mk1 vagy 2?
-
estikornel
tag
A felsoroltjaim közül akkor ha jók az információim a 44-2 és a 44M (-4 nélkül) a 8 lamellásak? Bátyám 1.4-es Canonján nagyon szerettem a bokeht, jó lenne azt megközelíteni. Találtam mindkettőt másik aprón, a 44-2 az 4ezer, a 44M majdnem 6, viszont az jobb állapotúnak tűnik, vegyem inkább azt?
-
estikornel
tag
Még valami nekem nem tiszta, utánaolvastam a témának, de ez a beugrasztós blende egy káosz. A 44-2 az preset blendés, így a blendegyűrűt tekerve a vázon is megtalálható értékekre kattan be a blendegyűrű tekerésénél. A 44M pedig automatára tekerve beugrasztja a váz a betekert értékre, viszont ezt digitális géppel nem lehet elvileg mert csak a pöcök benyomása után fordul, és ezért kell hozzá a peremes adapter.
Helyes ez a meghatározás amit fentebb összeraktam? Már kissé el vagyok tévedve a témában..
-
estikornel
tag
Sziasztok,
Nemrég kérdeztem, hogy mivel lehetne bekenni a régi objektíveket hogy a fókusz finomabban járjon és azt a választ kaptam, hogy szilikonzsírral. Ilyet hol lehet kapni, milyen jellegű boltban? Obi pl, vagy zárszaküzlet?
Aki esetleg mostanában tervezné esetleg a Zenit szériával való megbarátkozást, szerintem a 44M-el kezdje ha tud hasonló áron beszerezni mint a 2-es verzió. Az adapter is jobban megy hozzá, nem lesz egy kis hézag gép és a lencse közt, a fókusz gyűrű is kényelmesebb szerintem a túlsó részen, és szerintem a blende is jó, hogy fix értékű nem preset. Csak ugye ehhez kell fixen a peremes adapter. Illetve ez 52-es szűrőmenetű, és szerintem erre még inkább lehet jó áron kapni filtert.
-
estikornel
tag
Üdv,
Erről a fókuszcsapdáról érdeklődnék, Canon vázon miként tudom beállítani, vagy milyen néven járjak utána? 40D-ről van szó.
Előre is köszi
-
estikornel
tag
válasz raczger #8315 üzenetére
Nekem van 44-2 és 44M is, a 44-2t jobban szeretem mert tényleg kerek a bokeh viszont meg kéne zsíroznom hogy frankón lehessen állítani a fókuszt mert baromira szorul. A 44M más elrendezésű és kapcsolós, azt jobban szeretem használni de szebb képe részemről a 44-2-nek van. Olcsóbb is, bár én utóbbit 3500ért vettem vázzal együtt, a másikat pedig 4ezerért.
-
estikornel
tag
Sziasztok,
Lehet rossz topikban járok, de valaki nem tudja hol tudok venni olcsón 1mm-es acélgolyót? Helios 44M-ből elveszett a 2 darab ami a blende kattanásért felelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs