Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
0xmilan #1349 üzenetére
Alapvetően a KDE connectet szoktam ilyesmire használni, de most azt sincs telepítve.
Ez a Pythonos megoldás is működik, jó tudni hogy ez is ilyen egyszerű! Arra is volt már példa, hogy netcattel (nc) küldtem fájlt egy Hyper-V-ben futó Debianról egy fizikai Ubuntura. Egyik gépen elindítok egy nc-t listen módban, másik gépen mehet a küldés, általában működik, de ez kb. a legprimitívebb megoldás.
Az scp-t inkább hagyjuk
Mindig elcseszem a szintaktikáját. Ha terminálból kell gépek között másolgatni, akkor CurlFtpFS-t szoktam telepíteni, csinálok egy akarmi.ssh nevű fájlt, ami ennyiből áll:
user@host:/ -p 2024
Vifm nevű fájlkezelőt szoktam használni, ez egy kétpaneles fájlkezelő, képes értelmezni az ilyen ssh kiterjesztésű fájlokat. Megnyitja a host-ot a megadott userrel, bekéri a jelszót, egyik panelon ott a távoli fájlrendszer, másikon pedig a lokális...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest