- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Méret alapján igen, könnyebb makrózni.
Egyébként (konyhanyelven) minél hosszabb a kihuzatod, annál közelebb tudsz menni, nagyobb nagyítást elérni. Túl nagy kihuzatnál megjelenik egy világosabb folt a kép közepén, így érdemes kerülni ezt (extrém esetekre kell itt gondolni, nekem a Jupiternél akkor jön elő, ha a teljes M39 közgyűrűsorhoz még hozzáteszek átalakítózva még két M42-es darabot is).
Próbáld ki a 135-tel, ha az van kéznél, de olcsó egy M42-es ötvenes is, a közgyűrű sem drága, el lehet ezekkel szórakozni és nem százezreket kockáztatsz, ha nem jön be a dolog. Kontrasztra, rajzra, kényelemre nem hozzák egy jobb mai makróobi tudását, de mondom, a tizedéből megveszed.
-
madgie
titán
Ezt és ezt Pentacon 135/2.8-vel, meg M42 közgyűrűsorral lőttem, igaz, még a végére odaakasztottam egy Raynox DCR-250 előtétet. Ilyen extrém összeállításnál már a kép közepe kivilágosodik, érdemesebb alább adni, ennél és ennél M39-es Jupiter 50/1.5-öt használtam, szintén azonos méretű, de M39-es közgyűrűsorral. Sokkal kezelhetőbb méretre ez a cucc, a Pentacon közgyűrűkkel állványért kiáltott, a Jupit már kézből használom.
-
macskajancsi
aktív tag
na és ha dslr-je van az ember fiának, akkor mi a legolcsóbb módszer ekkora nagyítás eléréséhez? mondjuk ilyen minőségben?
van 2 közgyűrűm, meg már egy nem makróobi elé (fix 50) is próbáltam rakni fordítva egy másik 50mm-est (tudom, egy pl. 28mm-essel körülivel jobban járnék), de a nagyítás meg sem közelítette ezeket.
mondjuk a közgyűrű + fordított obi _együtt_ még nem néztem meg.
-
Darkness1
aktív tag
-
Darkness1
aktív tag
A reggeli/esti időpont a legjobb. Én inkább este szoktam, a reggel nekem a meló miatt nem jó. A lényeg, hogy oldalfény legyen + helyi derítés szükség szerint, az jól kiemeli a szárnyuk kontúrját.
Virágok nedveivel táplálkoznak, ezért értelemszerűen nyíló virágok körül van a legtöbb. A sakktáblalepke pl. az aszatféléket kedveli.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP szerverek áron alul
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest