Hirdetés
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP Envy 14-es gépem.
Gondoltam feltenném rá az OSX-et.
Csak nem tul sok jót hallottam az ATi Mobility 5650 támogatottságáról
No, de van benn a gyári prociba épített Intel, csak azzal megoldható lenne szerintetek?
Spec: [link]Üdv
-
chege
aktív tag
abban tudnátok segiteni hogy a safari cache-jét hogy tudom áthelyezni másik helyre?
elvileg valami ln -s parancsal kell symlinket létrehozni, de nem értem hogy most mi hova mutasson.
egy vinyóra szeretném tenni az SSDről, gondom igy kéne, de nem megy
/users/chege/library/caches/com.apple.safari mappát áthelyezem a vinyóra és erre irok egy symlinket. /volumes/SAM_200GB/System/com.apple.safariba helyeztem át.megnyitom a parancssort:
ln -s /volumes/SAM_200GB/System/com.apple.safari /users/chege/library/caches/com.apple.safariennek igy működnie kéne?
-
chege
aktív tag
hurra
sikerult feltennem a retail 10.6.3-t teljesen boldog vagyok
egy kerdesem lenne, feltettem a sleep enablert, de ha bealtatom akkor el is alszik, de ha ebresztem akkor, felebred, de a monitor nem kapcsol be es az eger es a bill sem vilagit, ez orvosolhato? -
chege
aktív tag
ismét kérdezek, hátha most kapok valami választ
vágyam egy retail OSX 10.6 lenne.
Sajnos OSX-em nincs ezért a Chameleon-t nem tudom telepíteni.
Találtam egy leírást[link], leszedtem az NV-s iBootot kiírtam Cd-re.
Van nekem egy Hazardos telepítőm, azzal restoreoltam a .dmg ből egy usbpenre egy 10.6.3t.
Beteszem az iBoot-os CD-t akkor bejön a Chameleon, be van dugva a pen akkor rányomok, bejön az Alma de csak pörög alatta a kis jel.
Ha verboseba indítom akkor azt látom hogy a VGA után áll meg. Mit tudnék tenni, hogy mennyen tovább a telepítő? -
chege
aktív tag
tudnátok nekem segíteni hogy tudnám orvosolni azt a problémát, hogy....
mint korábban írtam feltettem a hazard féle osx-t és mostmár megy a Boot, mármint tudok váltani OSX és Win között Chameleon RC3al.
De az a gondom, hogy az OSX nem tölt be, megjelenik az Alma utánna elszürkül és kiírja hogy nyomjam addig a bekapcsológombot mig ki nem kapcsol és utána kapcsoljam be, no ha ezt megteszem akkor kapok egy CMOS Checksum error-t. Kiválasztom hogy az utolsó helyes Bios beállítást töltse be, de akkor megint ugyan ez történik ha indítom a Leo-t.
Vissza olvastam, és esetleg valami DSDT-n kéne modosítani, de azt nem tudom hogy hogyan kéne.
Tudnátok segíteni nekem? Köszönöm! -
chege
aktív tag
Na, hála Isten sikerrült orvosolni a problémát, a Win elindult.
3x-i próbálozásraHogy miért nem ment elsőre a fixboot nem értem. Na de mostmár megy
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálkoztam én is OSX telepítéssel, csak most problémában vagy, mert se az OSX se a Win7 nem indul
Egy Hazard féle verziót tettem 10.6.1-10.6.2 volt a neve.
Intel SSD-n volt egy 55GB-s partición eredetileg az Win7-em, és csináltam egy 20GB-osat amire tettem az OSX-et.
A telepítés szépen ment, de amikor befejeztem és restartoltam akkor kaptam egy olyan üzit hogy "Missing Operation System". Mivel Win volt ezért MBR volt az első sector.
Ez lehetett az oka, gondolom.
Dual bootot szeretnék ezét fogtam a Win7 telepítőt activvá tettem a particióját. És azóta egy olyan üzi fogad hogy MISSINGMGR amit nem tudok sehogy sem orvoloni a netes leírások alapján.Tudtok nekem segíeni?
Az eredeti MBR-em megvan .bin fáljban.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest