Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

Topikgazda

válasz kushwavez #36714 üzenetére

mi a gond a 4k-val?
    meg milyen gpu?

amúgy nem hiszem, hogy az edid lenne a megoldás, ha a macos rendesen ki tudja olvasni a valódit és az nem hibás
    régen edidet hackeltem már, hogy berakjak extra frekvenciatámogatást filmek miatt, aztán ezt a profilt használtam win, macos meg linux alatt is

egyébként most én is játszok azzal, hogy a haswell HD4600-ból kierőltessem a 4K-t macos-en (de amúgy nem azon a monitoron "használnom", meg általában a gép sincs bekapcsolva soha :D)
    a 4k@60Hz meg van DP-n, 2 dolog kellett eddig hozzá, de így sem tökéletes:
    -framebuffer ramokat növelni (enélkül sehogy sem volt meg a 4k felbontás), bios-ban hiába vannak max-on ezek a beállítások, a weg nem nyúlik ki addig, hanem csak a platform ID szerintiig
    -igfxmpc boot argumentum, hogy meglegyen a 60Hz is

és akkor a problémák:
    -skálázást nem tudom rendesen beállítani, nincs 150%-os nagyítás, vagy minden hatalmas a 200% miatt vagy minden kicsi a 100% miatt
    -az igfxmpc-vel eleresztem a sávszélességet, megszűnnek a korlátok, ami a valódi hdmi kimenetre is hat, de az meg nem tudja a 2.0-t, így ott meg no singal lesz a monitoron ha véletlen 4k 60Hz-et próbálnék beállítani (ez normális, mert a régi hdmi a lapon nem tudja)
    -hang nem működik se DP-n, se HMDI-n, fogalmam sincs, hogy miért, egyelőre sokat nem foglalkoztam még vele

Új hozzászólás Aktív témák