Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz rii #36239 üzenetére

ez pld. "csak" 70E ft... a chipset nem gond? C236

Nem gond a chipset.
    Viszont ezek a supermicro lapok ugye inkább workstation alaplapok, ECC támogatással, sok beállítási lehetőséggel és jó anyaghasználattal és tömérdek I/O-val. Ezért is ilyen drága, ha nem használnád ki akkor szerintem felesleges csak a kinézetéért annyit kiadni érte.

a Z lapok elég jók, nem csak az OC miatt hanem itt is sokkal több lehetőséged van a beállításokkal játszani, illetve több I/O port is van, elég sokon van Thunderbolt 3 header is az esetleges bővítéshez. Elég drága úgyhogy itt is szintén ha nem kell, felesleges kiadni annyit érte.

Van még a B lap, azok szerintem olyan aranyközéputat képeznek, van elég IO, RAM slot és nagyobb RAM sebesség támogatás, viszont nincs TB3 és egyéb "pro" header. Szerintem az áruk is "normális" (a mai árakat nézve, brutális egyébként mindennek az ára). Ezek az amolyan "gamer" lapok.... sajnos elég sokon már alap az rgb.

a H az egy egyszerű irodai lap, nincs húzás, nincs semmi extra, csak az alap szükséges dolgok vannak rajta, elég sokon csak 2 db DIMM slot van, és nem nagyon támogatnak magas frekvenciás RAMokat. Ezek ugye a legolcsóbbak.

Nézz szét esetleg az Asrock vagy Gigabyte lapok közt, a Gigabyte-től (nem Aorus) láttam régebben több igen alap kinézetű lapot rgb és egyéb flancos cucc nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák