Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

Topikgazda

válasz hadam98 #32892 üzenetére

szerintem mielőtt belevágsz ebbe, valahol, valahogy próbáld ki

hackintosh telepítése azért nem olyan egyszerű, egy linux-hoz képest is bonyolultabb

ha a win-en kívül sose használtál még mást, és nincs komoly szakértelmed, türelmed, kitartásod hozzá, akkor inkább javasolnék egy használt mac-et

• kushwavez

senior tag

válasz hadam98 #32892 üzenetére

Amit használtan nagyon ajánlani tudok:

GIGABYTE Z77-DS3H, vagy Z77P-D3 lap (2nd, 3rd generációs lap Intel 7 Series chipsettel, UEFI, húzható is akár)
    -> ~15-20.000.- :olcsó és kb semmit sem kellett tennem a feltelepítésnél, csak a BIOS konfigot kellett kicsit állítanom
    Procinak mondjuk egy i5-3330: ~10.000.-
    RAM: 8 GB DDR3 : ~ 12.000 (bár ezt mondjuk újonnan venném hozzá)
    PSU: 450-500 W: Ha nem zavar, hogy zajos akkor LC power ~ 6.000.-
    Ha meg halkabb akkor Chieftec ECO: ~ 10-15.000.-
    Vidikarinak tudod használni a CPU integrált grafikáját (Intel HD 3000), beállítása egyszerű, nem kell sokat küszködni vele.
    De ha azt is akarsz hozzá akkor : AMD Radeon RX 460 2 GB: + ~ 20-25.000.- (Kb beteszed azt működik, XFX gyártót hanyagolni kell)
    HDD: (ezt is újonnan venném) Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB : ~ 15.000.-
    SSD (ha akarsz, csak a rendszernek, ez is újonnan) mSATA csatlakozós: ~ 10.000.-

Összesen LC-Power-es táppal és vidikarival, SSD-vel: 86.000.-

Összesen Chieftec ECO-val, vidikari nélkül, SSD nélkül: 42.000.-
    Persze ezekhez még hozzájönne a ház ára stb stb. ezeket nem kalkuláltam bele.
    Hozzátenném, hogy ha vidikarival nézzük, akkor meg kell nézni, hogy az adott táp elbírja-e. De szerintem simán.
    Megj.: SSD-vel TRIM bekapcsolása után villámgyors. Pár sec a Mac asztalig jutás.

Ha érdekel kérdezhetsz róla, ilyesmi gépem van összerakva csak erősebb cuccokkal.

Új hozzászólás Aktív témák