- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #1265 üzenetére
A hardverkompatibilitást illetően az 1.hsz olvasását javaslom még mindig
Tudnak magyarul, ugyanúgy ahogy az OSX tud. Mivel az operációs rendszer ugyanaz ugyi... -
Nyugdíjas
nagyúr
Hát sajnos nekem elfogyott a kicsike tudományom... Sajnálom, hogy ezt kell irnom,de nincsen több ötletem
Én amilyen fanatik vagyok tuti vennék egy másik notitPersze ez nem mindenkinek az első ötlete ami megfordul a fejében
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eszement24 #1197 üzenetére
Jó lenne tudni mit csinálsz vele. Mert a hibajelenségek magukban nem sokat érnek
Tehát mondjuk FAT-ra meg van-e formázva a vinyó előtte?
Miket teszel fel az installnál, melyik kernelt? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eszement24 #1189 üzenetére
Zephy-t próbáltl mr? AMD-seknek az szokott jobban bejönni. Vagy Leo4All...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eszement24 #1187 üzenetére
Felteheted ide is. Több szem, többet lát.
Csak ne bazinagy képekkel töltsd teli a topicot,hanem linkesitsd őket -
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a lényeg, hogy megyen. Amúgy én az elmúlt időben kénytelen voltam visszaszokni a CS2 PS-re, mert bugzott de nagyon gusztustalanul és állandóan a CS3. Elvileg ebben az update-ben valami ilyet is helyreraktak. És valóban
Ma már a CS3-al ügyködök, és eddig no problem, pedig reggel óta benne turkálok -
Nyugdíjas
nagyúr
10.5.4-es update-hez hogy viszonyulunk?
Nagyon kiváncsi vagyok,mert lehet jól jönne, hátha elkezdené normálisan kezelni a procimat...Úgy látom elég jól
Bepróbálom... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergobaby #1171 üzenetére
A ctrl-alma gombok felcserélhetőek, én ctrl+c-vel copyzok igy is
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eszement24 #1165 üzenetére
Kalyway, Zephyrot, Leo4All közül valamelyik mindenkinek szokott menni. Próbálkozni kell,ha tényleg mindent úgy csinálsz, mint a guide-okban van, akkor mennie kell. (Nézz szét az 1.hsz-ben, ott van egy kis infohalmaz.)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eszement24 #1161 üzenetére
Milyen release-el próbálkozol, és hogyan?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
lackoka #1150 üzenetére
Pedig ezt az opciót választva simán tovább kellene lépnie.
1.hsz-be épp tegnap kreáltam egy kis infohalmazt. Nézz rá a telepitési útmutatókra, hogy jól csináltál-é mindent,ha igen akkor lehet egy másik release-t kellene megprószálni. Milyen konfigon próbálod egyébként? -
Nyugdíjas
nagyúr
Elkövettem a már régóta emlegetett 1.hsz-t a topichoz. Csekkoljátok, bármi ötlet gyöhet, aztán kiegészittetem, azért van, hogy együtt gyarapitsuk, hogy mindenki könnyen megtalálja amit keres a témban. A "kezdőket" ezentúl lehet oda irányitani
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jesz, ez azt jelenti, hogy 45nm-t nem szereti. Most még munkálkodom,de utána megnézem mit szól a no tuninghoz, bár erősen kétlem, hogy attól elkezdené "látni" a procit
Vadászok közben ötleteket,de nem sok mindent találok, hogy lehetne fullos működésre birni a procimat....Nemhiába volt nekem gyanúsan lassú...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Itt az enyémnek a resultja:
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha jól sejtem itt az unknown sem túl sok jót jelent
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
További kérdéseim,mert mindenttudniakarokk
És akkor ez most hogyis van ez? Csak mert annyira nem régi a hir.
-
Nyugdíjas
nagyúr
És a FAT pendriveodat sem látja? Asszem ez meghaladja a képességeimet ebben az esetben
Más USB eszközt kezel? Tehát mittomén egeret, bill-t?MÁS: Ati VGA-kal hogy áll az OSx? Azért kérdezem,mert ha kell azokkal is bűvészkedni, akkor túrok valami útmutatót hozzá,mert be szeretném tenni azt is a készülő 1.hsz-be.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jujj, annyi kérdés jutott hirtelen az eszembe
Szóval tuninghoz progik vannak amik normálisan működnek? Hőfok monitorozó meg valami CPU stress-tester kellene főképpen
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új projectem:
Van valami buktató abban ha utólag akarom feltuszkolni az XP-t a Leo mellé? Már ideje lenne,mert lenne pr csak win-en intézhető dolgom,de halogattam eddig a melót,de mostmár meg kellene csinálni, csak kicsit tartok attól is, hogy behal az OSX is, aztán nem sok humorom van ujratelepiteni...PH 5.5: Lesem, köszi...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, fent van a GFX String. Hol tudom esetleg csekkolni biztosan, hogy jól-é ismeri mostmár a VGA-mat? System Profiler aszongya
Meg QE supported, miegyéb...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Meg lehet azt késleltetni/siettetni is. Nekem is volt, hogy sietett, és szépen hozzá tudtam igazitani...
Amúgy én komolyan mondom megcsókolom a kezsit-lábát
annak az embernek aki végre portolna valami jó front-end-el MPLayert OSX alá(SMPlayerre gondolok főképpen). Sokkal jobban szeretem. nem beszélve, hogy normálisabban kezeli a HD dolgokat.
Nade csak bekövetkezik azért ez előbb-utóbb...MÁS: Jah, meg még az jutott az eszembe, hogy tényleg összerittyenthetnénk valami jó kis 1.hsz-t...
Lehet megpróbálkozok vele ma-holnap... Godfather meg majd jóváhagyjaSegithet is akár
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új remek kérdésem
:
Van valami jó kis disk-utility a beépitetten kivül? mert az is bőségesen elég volna nekem,de valamiért nem tudok vele olyat csinálni, hogy hozzácsapok egy particionálatlan területet egy particióhoz. Gondolom nem lehet ilyet vele... Mivel lehetne ezt megvalósitani?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Gdfath3r #1067 üzenetére
Ha nem próbálja ki, sosem tudja meg ...
Nem kezdem el sorolni,mert unalomig van ismételve. Csak fel kell adni a kis berögzött szokásait az embernek, kicsit nyitottabbá válni, és kikászálódni a kényelmes Win-es posványból,amibe már az iskolában belenevelték. Persze, hogy "könnyű" a winfost használni, ha msra sem tanitottak -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új probléma:
HD-videók szaggatnak. Mint az állat
Namost egy 4,2GHz-es Wolfdale-el,meg egy 88GTS-el ez kizárt. Tehát valamelyiket nem jól ismeri fel/kezeli az OS.Tipp, megoldás? Esetleg tapasztalat?
-
Nyugdíjas
nagyúr
AZ jutott eszembe, hogy honnan tudok megbizinyosodni, hogy jól ismeri-é az OSx a VGA-mat? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy tudja, hogy ez egy 512-es GTS
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TheGerike #1040 üzenetére
pü..
Hardware compatibility list - itt csekkolhatod a noti hardvereit, vagy lehet fent van a komplett gépről is tapasztalat. Ha nincs, egy próbát akkor megér. Telepitési útmutatót találsz,ha visszaolvasol egy cseppett
Egyébként elég nagy valószinüséggel működni fog, mostanság már egyre kevesebb gond van a hardver-inkompatibilitással.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mi a teendő, ha NTFS-es meghajtókról néha nem tudok másolni,de csak bizonyos file-okat? Pl. van egy video, amit nézni tudok az USB-s MyBook-ról,de pl. áttenni a rendszer-meghajtóra már nem. WTF ez?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Számomra sem volt ebben logika. Akkor csak simán megadta magát a rohadék
Heartka: És milyen magyarul? Én ugy hallottam, hogy kerülendő
Én si inkább megmaradtam az inglis változatnál...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez most hülye kérdés lesz,de lehet, hogy valamiért OSX-el hangosabbak/jobban pörögnek a HDD-im? Legjobb tudomásom szerint kizárt,de az utóbbi időben eléggé felhangosodtak,pedig pár hónaposnál egyik sem régebbi. Teljesen tanácstalanul állok az eset előtt. Nagyon zavar
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valakinek van valami remek ötlete, hogy milyen progival lehetne 30gigányi .mp3-at normálisan tag-elgetni? Nem akarnám a fél életemet ezzel tölteni
Linuxos, win-es programjaimhoz hasonlót nem leltem ezidáig, agyamat szétgugliztam és nem találtam semmi jót. Ha szongyátok iTunes, akkor viszont lemegyek hidba,mert azon még mindig nem igazodok ki...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Kavinton75 #1010 üzenetére
Utóbbi kérdésedre sajnos nem tudom a választ. Vannak itt nálam okosabbak, csak azért én írok mindig,mert grafomán vagyok
Egy telepitő nem telepitő. próbálgasd őket, addig semmiképp' ne keseredj el, mig mindet meg nem nézted,amiket irtam anno.
Ráadásul iAtkos nem is a legjobb sokak szerint. Kalyway-t,Leo4All-t nézd még meg mindenképpen... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Kavinton75 #1008 üzenetére
Ez most melyik telepítő? Próbáltad másikkal?
Nekem azt csinálta, hogy nem leállt, hanem eccercsak megállt, és setovább... -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Kavinton75 #1001 üzenetére
Oks, ha nézted compatibility list-ben akkor csak másik release-t kell próbálni szerintem. Vagy többször megpróbálni, nekem is valamiért csak 2.alkalommal ment fel a Kalyway...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Kavinton75 #999 üzenetére
Amiket mondtam, azokat kipróbáltad?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ámátőr kérdés lesz,de láttam olyan screen-eket, hogy a maghajtók neve alatt látszik, mennyi a szabad hely rajtuk. Kerestem az opciót, de nem lelem. Hol lehet ezt beállitani?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kezd nagyon korrektre összeállni a cucc.
Jelenlegi következő munkafolyamat:win-es vegyes hlózat... Látom a hálózatban az adott gépet,de csatlkozni nem tudok. "Failed to connect"-el köszön el minduntalan.
Ötlet? -
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem gyorsabb, sokkal biztonságosabb, és bár hasonlóan "eye-candy", de nekem mérföldekkel jobban bejön a vizuális világa, mint a vistáé
Másik, hogy azok a fícsörök,amiknek egy részével próbálkoznak a Pistában,de csak azt érik el, hogy idegesitő, itt remekül működnek. Meghát Spaces, ésExposé nélkül sezrintem itt senkinek nem élet az élet. Ajánlom, hogy az apple.com-on nézd meg a Leopard Guided Tour-t. Elég szépen bemutatja ezeket a hasznos funkciókat. persze márketing,de még ezer videot lehet találni a neten az OS-ről működés közben.
Nekem régebben is volt PC-n OSX, most megint belevágtam, és újra nem bántam meg. Igazából taln azt mondanám, hogy leginkábbe gy próbát megér. Kipróbálod, és te magad eldöntöd, hogy bejön-e...
Windows-t fel tudod melléje dobni, szóval nem kell véglegesen lemondanod a játékról sem -
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, kis esti rágódnivaló a szakiknak:
Mégsem oly' felhőtlen a boldogság,mert ajszem a VGA-mat nem jól kezeli a cucc(jelenleg egy 8400GS-el helyettesitem a 88GTS-t). Spaces is "szaggat", iMovie is nyafog a Quartz Extreme-ért, és ami a leggázosabb, hogy se VLC, se QuickTime, se MPlayer nem játszik le videót. VLC quited unexpectedly-ve elszáll, MPLayernek csak nincsen képe ugy simánRemélem orvosolható. Leo4All alatt nem volt ilyen problem...
-
Nyugdíjas
nagyúr
El sem hiszem,de működik a 10.5.3
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #972 üzenetére
Nah, gondoltam akkor már frissitsünk csúnyán agyon mindent
Hiba volt..
Sebaj! Legalább feldobtam a Kalyway-t, és már most jobb ,mint a Leo4AllViszont a 10.5.3-at is megprószálom már akkor. Hogy is volt az?
Olvasom vissza a topicot közbe,de ez a restart, meg update -v, ez hogy is va'?PH5.5: Neked ment fel gond nélkül a combo update, ha jól rémlik... Hogy csináltad?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, én is nézgelődtem
Hanyagolom is a fordirás felrakását.
Más gondom van: iLife szoftverek közül több is(Garage, iMovie pl.) quited unexpectedly-vel köszön el. Remélem valami tipikus,amit csak én lámáztam el. Nem nagyon szeretnék iLife nélkül élni
szerk.: Másik release, GarageBand elindul,de a legfontosabb, az iMovie még mindig nem
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #944 üzenetére
Régóta buzgerálja a csőrömet, hogy lehet egy msik release-el kellene megkinálni a vasat. Asszem rá si szánom magam egy Kalyway-re...
Hátha...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jövök én is panaszkodni
Nekem meg a VLC megy mostmár tényleg az agyamra. Használ valaki mást?
Megpróbálom újra feltenni,de nagyon nem jó jel,ha ilyen problémák vannak -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #940 üzenetére
Mi a "másik kacsa" az Adium mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 10
- LEGO klub
- SONY LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest