Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
No. Én is frissítettem a 10.11-et és nekem nem úgy jött be mint többeknek a topityba. Hanem simán. Nem kellett újra beállítani ezt-azt.
A másik kérdésem.
Melyik az a legjobb progi amivel Windows futtatható OS X alatt? Én a Parallels Desktop-ot találtam eddig ami jónak tűnik. Szerintetek van nála jobb? Kíváncsi vagyok hogy OS X alatt ha emulálok egy Win-t és az alól futtatom a játékokat mennyivel kevesebb az FPS mint ha csak simán Win alól futtatnám.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Itt olvastam valamelyik HSZ-be hogy úgy kezdjem csak el a terminálba a parancssort beírva a pendrive-ra a telepítő elkezdését hogy előtte a letöltött El Capitan-t megnyitom de nem megyek a tovább gombra hanem akkor megnyitom a terminált és a parancssort beírom és úgy. De akkor nem kell hozzá. Én meg azt hittem kell. Furcsálltam is de mivel az volt írva ezt csináltam.
Kíváncsi leszek milyen lesz a végleges összefoglaló ha elkészül.
Gondolom eléggé hosszú lesz. De legalább minden ami olyan benne lesz.
Szerk.: Na megvan az a HSZ!
"töltsd le a store-ból az El Capitant, majd amikor elindul a telepítő, ne nyomj neki semmit."
Na én emiatt indítottam el.
-
Wiz Khalifa
veterán
Annyi kivetni valóm lenne vele ha nem baj hogy beleszólok hogy a 4-ik pont lehetne az (mert aki először csinálja mint én is csináltam akkor nem tudja majd hogy hogy kell) hogy indítsa el az El Capitan telepítőt de ne menjen a továbbra. Hanem akkor nyissa meg a terminált és írja be a parancssort hogy elkezdje a pendrive-ra elkészíteni a telepítőt.
Illetve még egy olyan kérdésem lenne hogy az összefoglaló idővel ki lesz bővítve pl a bootflag-ekkel meg hogy melyik mire van meg a többi dologgal (hardverkompatibilitás, pl dual/triple boot, stb...) amit te írtál a #26251-es hsz-edben?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
func93 #26513 üzenetére
Na basszus...
Elfelejtettem írni hogy az írt sudo-s rész nem jó.
Ez van írva:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /volume/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
De ez nem helyes. Köszönhető Az Apple pajtiknak.
Ez a helyes:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
Illetve még így rakd fel a Clover-t. [link]
Ami a képen van kipipálva az legyen neked is. És ugye a pendrive-ra rakd.
Bocsi hogy elbasztam. De most már így jónak kell lennie.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
func93 #26482 üzenetére
FakeSMC
Itt van a leírás hogy hogyan tudod a Clover-be beletenni meg miegymás. Én is meg Mary Jane is így telepítettük a rendszert és patent. Szóval Smiley kolléga leírását kövesd.
-
Wiz Khalifa
veterán
Kérdésem lenne!
Megoldható az hogy csak egy-két HDD ikon legyen az asztalon? Mert pl a Windows-os HDD ikon nem kell. De az adat kell.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Én frissen formázott HDD-re raktam és nekem nem dobott ilyen üzit fel.
MÁS:
Ha pl a Cloveres bootloaderrel indítom a Windows-om akkor a Win-es SSD-n tehet valami olyat (pl belepiszkál a boot-ba) hogy utána a Clover nélkül ne tudjon betölteni a Win? Mert régen Chamelion-al volt ilyen hogy a BOOT MRG-t vagy milyen fájt (amitől bebootol a Win) letörölte. És nem tudtam bebootolni. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26417 üzenetére
Ha így kezded akkor gondolom sok olyan dolgot kell tenni amit nem tudok sajna. Gondolom Terminál is van benne eléggé.
Próbáltam Clover Configurator-t megnézni de ott csak az alap állapotot lehet átírni (iMac, Mac, Mac Pro, Macbook) de a VGA-t nem tudtam átírni.
Szek.: Amúgy még az Auchanos gagyi multimédiás billzet multis gombjait is felismerte. Szóval a Play, paus, némítás, fel-le hangerő, mail, stb...
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi! Nélkületek nem ment volna.
Köszi a JPG-s linket is. A progis rész kicsit furi így de végül is megszokható.
(#26406) Smiley:
Kikapcsoltam az alvást. Nem is szeretem ha alszik a gép szóval csak kérdeztem hogy bele rakható-e valahogy. De akkor nem gányolom szét.Amúgy lenne egy olyan kérdésem hogy valahogy az SMBios-t egydileg oly módon át lehet írni hogy mongjuk a VGA-nak az legyen kiírva amit akarok? Pl.: "Az enyém vazze!"
Vagy ne turkáljak ennyire a dolgokba és ne háborgassam inkább? Mert ha macerás és lehet elcseszem a rendszert akkor nem bolygatom.
-
Wiz Khalifa
veterán
Clover-nél a hibernálást hogy tudom megoldani? A Clover Configurator-ba benne van valahol? Mert a Chamelion Wizard-ba benne volt.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nos...
Nagyon örülök neki hogy végre egy teljes értékű nem szanaszét gányolt tele idegen kextek-el lévő OS X-et tudhatok a gépemen hanem egy tiszta csak is a legfontosabb kexteket tartalmazó és méghozzá legújabb El Capitan-t.
Mostmár teljes értékűvé válhatott bekapcsolom és megy típusú gépezet lett nektek köszönhetően. A Clover Configurator-al bele integráltam azt az egy boot flag-et és így mostmár csak bekapcsolom, megvárom míg betölt és élvezem a rendszert.
Köszönöm mindenkinek a segítésget és türelmét ezerszer és még többször leírva hogy mit hogyan kell csinálni a hibátlan működéshez.
Köszönöm nektek főként a segítséget: Smiley, tlac és mindenkinek aki akár egy kis morzsával is hozzájárúlt ahoz hogy tökéletesen működjön minden.
Már csak pár amatőr kérdésem maradt hozzátok. Első körben az hogy hogyan lehet megoldani azt hogy ha egy alkalmazást (pl Safari, iTunes, stb...) kilépés gombbal zárok be akkor be is zárúljon ne legen úgy mond még háttérben. Ez megoldható-e egy ilyen beállítás vagy sem? Remélem érthetően tudtam leírni.
Illetve hogy ha csinálok egy ScreenShot-ot akkor azt mondjuk hogyan tudom JPEG-be átkonvertálni? Gyárilag van valami erre vagy külső app kell? Mert a gyári fényképnézegető szerkesztő részébe ezt a funkciót nem találtam.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26393 üzenetére
Amúgy az előző telepítésbe szerintem a Clover-nek az volt a baja hogy a HDD nem volt teljesen megformázva teljesen. És ebbe zavarodhatott bele.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26392 üzenetére
Így csináltam ahogy írtad. Kitapasztaltam hogyna megy. És mikor megvolt a működés jött a szűz OS X. De én sose VM-ben csináltam mert ott nekem az OS X sose akart működni.
Amúgy a multkor nem volt ilyan lassú a lan (még két telepítéssel ezelőtt) de most is ugyan úgy raktam fel. Lehet amúgy én csesztem el valamit. A lényeg a lényeg hogy most minden működik aminek örülök.
Csak a Clover-t kéne még akkor beállítani.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na fejlemény.
Újraraktam az egész rendszert. Mostmár megy a boot HDD-ről is faintosan. Illetve a hang és a lan is megy Kext Wizard-nak köszönhetően és a FakeSMC-t is fele raktam be. Így bootoláskor csak egy boot flag kell pluszba a beírtakhoz (kext-dev-mode=1 rootless=0) méghozzá egy "PCIRootUID=1".
Viszont mivel EFI-s a gépem nem az OS X partíción van a Clover. Vagyis a plist fájl nem ott van. Így nem tudom abba beleírni ezt a plusz boot flag-et. Hol találom azt az EFI partíciót? Rejtve van és még annyira nem vágom az OS X-et hogy tudjam.
Meg ha az is megoldott akkor egy olyat hogy tudok beállítani hogy mondjuk 5mp-et visszaszámoljon és utána automatice indúljon az OS X?
Szerk.: Amúgy olyan mint ha a netem eléggé lassú lenne. Szóval olyan mint ha nem használná ki a teljes netem amit a Win használt. Ezen lehet valahogy javítani?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26388 üzenetére
GDrive-ra jó lesz? Amúgy először újrarakom és megpróbálom úgy. Mert hogy a lan se megy meg stb... így arra gondoltam nem-e a telepítés ment végbe rosszul. Megpróbálom még azt előtte.
Amúgy amikor te írtad a szájbarágós segítséget te Clover_v2.3k_r3265-t linkeltél. Rakjam az újabbat újrarakáskor? Clover_v2.3k_r3280
-
Wiz Khalifa
veterán
Bármit mókolok, állítgatok nem hajlandó bebootolni a HDD-ről. A Clover lényegében be se jön csak az apple logó meg a töltőcsík. És a töltőcsík elmegy a feléig olyan fél perc alatt (penyón is ennyi) utána elkezdi lassan a töltőcsíkot kitölteni. Penyón itt megszakadt és gyorsan egy másik töltőcsíkot alma logó nélkül berak ezzel az állással, végigtölti és már jelentkezhetek be. HDD-ről nem hajlandó ezt megtenni...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26370 üzenetére
Hát nem tudom mit tudnák tenni vele hogy működjön.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26367 üzenetére
Na. Be se tölt a rendszer. A töltéscsík végigmegy ( 18:26-tól, 18:45-ig töltött) és itt megállt a tudomány.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na így elkezdett bebootolni. Azt tettem fel amit te írták a ketteset. Viszont még mindig a betöltőcsíknál vagyok és nagyon lassan tölt. Szóval valami mem kerek. Meg a Clover se jött be lényegébe csak az alma logó és a töltőcsík. Szóval a bootflag-et se tudtam beírkálni.
Szerk.: 15perce tölt és most ért olyan 85%-ra a betöltőcsík.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na úgy néz ki nem nekem találták ki az El Capitan-t...
Újraraktam a rendszert. Felraktam a Clovert úgy hogy a HDD-re települjön és a két felső opció volt csak belőve meg egy BootCamp-es téma.
És akármit állítgatok az UEFI-be (UEFI only, Legacy only, UEFI and Legacy, stb...) nem jön be a Clover. Már úgy felcsesz agyilag hogy nem emberi...
Ha P0-ba bootlom a HDD-t (Sata első portja a lapon) akkor egy alsó vonás villog csak de nem lép tovább. Ha UEFI OS-be bootolom a HDD-t akkor meg képet se ad és a billzetről a Num lock visszajelző se világít. Úgy se tölt be...
Illetve most Kext Wizard-al a hangot és lant is feltettem megint. Hang van. Lan most nincs. Nem emberi hogy van mikor megy van mikor nem... Nem hiszem el az egészet...
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Na.
Az UEFI-be ezeket állítottam át:
Boot Mode Selection: UEFI and Legacy
Storage Boot Option Control: UEFI OnlyÉs a bootoló eszköz ha P0-ás (Satákból a port 1) akkor egy fekete kép jön be meg egy indexjelző. Azaz alsóvonás és vár valamire.
Ha a bootoló eszköz (ami a HDD) UEFI OS opcióba rakom akkor csak fekete kép van.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26348 üzenetére
A Clover bejön. Beállítom ugyan azt rajta mint a penyóson szóval ezeket a bootflag-eket.
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Meg átírom a 10.10.10-et 10.11-re (bár már fölösleges mert Kext Wizard-al azt is installáltam az Extension mappába mint a hangot és Lan-t) és rányomok a HDD-re hogy betöltse. Na ekkor feketekép bejön de a logó meg a betöltőcsík nem.
Akkor is ha úgy telepítem mint ahogy te egy képben linkelted meg akkor is így tesz ha csak a két opció van kiválasztva.
Egy Chamelion-al nem lenne nekem egyszerűbb? Hátha csak a Clover szivat. Bár a Chamelion-t is csak a Niresh-es Mavericks-en használtam szóval úgy azt se módoltam még úgy. Ahogy fel volt rakva az úgy volt és kész.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26346 üzenetére
Arra már rájöttem.
ÉS a graphics injfection-t nem érdemes bizgerelnem mert akkor nem volt kép. De amúgy a PCIRootUID=1-el és a kext-dev-mode=1-el jó minden.
Csak a bootloaderrel kéne kezdeni valamit. Mit javasoltok? Jelenleg ott tartok hogy pendrive-ról bootolom a rendszert.
A penyóra így raktam fel a Clover-t és megy vele a rendszer:
"Install boot0af in MBR"
"CloverEFI 64-bits Sata"Meg az apple témát. (bar nem tetszik)
És a rendszer bebootol róla jól. Ha a HDD-re teszem fel ugyan így akkor nem bootol be. Akkor se ha csak a két felső van kijelölve. Nem értem ezt...
-
Wiz Khalifa
veterán
Nos. Ha csak a legfelső opciót választom ki (és akkor az egyel alatta lévő is kiválasztódik) akkor se bootol be. Rányomom a HDD-re az entert és bejön a fekete kép. Nem hajlandó bebootolni.
Ötlet valakinek mi a túró van?
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi. Akkor megpróbálom úgy.
Amúgy a hangot és a lan-t Kext Wizard-al (Yosemite-hez készülttel) beinstalláltam, minden pöpec.
Sőt a hang itt sokkal szebb, tisztább mint a Niresh Mavericks által. Gondolom ott szarrá volt gányolva. Mert itt hangosabb is. Hangosabb mint Win-be.
És a Mavericks-be meg pont halkabb volt.
Amúgy ezek a bootflag-ek vannak bekapcsolva a FakeSMC mellé és így működik tökéletesen:
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Amúgy a rendszer automatikusan iMac-nek ismerte fel és 27-esnek. És érdekes hogy a ramra azt írja hogy 8GB 1866MHz. Ami amúgy valós is csak a lapom nem viszi csak 1600MHz-n max mivel nem tud többet. De ez tetszik hogy kiírja a valós értékét a ramnak.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na még se jó a HDD-re rakott Clpver. Nem akar bebootolni róla, csak ha benne ban a penyó. Ezekkel raktam fel a Clovert a penyóra is meg a gépre is. [link]
Ha penyó nélkül akarom bootolni akkor "boot0af: error"-t kapok. Ha sima Legalicy-be indítom. Ha UEFI ként indítom a HDD-t akkor nem is talál boot eszközt. Akkor ezt írja. "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"
Az UEFI-be a boot mód az UEFI & Legalicy-n van.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26336 üzenetére
Videodriver minek kell? Ha azalatt a VGA driverre gondolsz. Mivel az tökéletesen megy.
Amúgy nemsokára akkor elindítom az írt bootflags-el. Meg a graphics injfect-be bekapcsolom a cuccot és küldöm a képet.
Amúgy azt hogy lehet beállítani hogy ne kelljen indításkor beírni, átírni a dolgokat, meg hogy autómatice bootoljon ne nekem kelljen kiválasztani?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26334 üzenetére
Akkor a Lan-t és a Hangot a System/Library/Extension-be kell bemásolni?
És onnan mit kell kiszedni akkor esetleg?
Illetve a hang amiket leszedtem jó? Szóval a HDEnabler7 meg a másik?
Azaz ezt:
"Hangnál ugye az enyémnek valót szedtem le azaz ezt: AppleHDA-272.18.1-ALC898.zip
Illetve ezt hozzá: HDAEnabler7.kext.zip" -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26333 üzenetére
Na újra raktam.
Most már a HDD-re rakott Clover-el is bebootol. Annyi hogy át kell folyton írni ugye a 10.10.10-et 10.11-re meg be kell írnom nekem a PCIRootuid=1 és graphicsenabler=yes kapcsolót.
Akkor a kextekkel hogy kell mókolni?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26332 üzenetére
Pendrive-ra is meg HDD-re is utána úgy ahogy Mary Jane-nek küldött képen láttam.
Amúgy az egész rendszert a Te írásod alapján csináltam. Most újrarakom akkor és csak a fale SMC lesz benne.
Amúgy az nem gáz hogy ha penyóról indítom akkor ha nem írom be a PCIRootuid=1 és a graphicsenabler=yes-t akkor is felismeri a VGA-m nem úgy mint a Mavericks.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na felment az El Capitan.
Viszont csak pendrive-ról tudom bebootolni...
Hiába tettem fel a Clovert nem hajlandó bebootolni róla illetve amit a Pendrive-ra tettem Clover-t a 10.11-es kext mappába betettem a hangkártyám, lanom, és a FakeSMC-s kextet de a hang és a lan nem ment. Bár lant nem tudom hogy jól tettem-e be mivel kext-et nem találtam így mappástól becsesztem.
Ezeket tettem fel azaz szedtem le.
Hangnál ugye az enyémnek valót szedtem le azaz ezt: AppleHDA-272.18.1-ALC898.zip
Illetve ezt hozzá: HDAEnabler7.kext.zipDe nem működik semmi sem. Csak a Clover de az is csak a penyón.
Valami ötlet?
-
Wiz Khalifa
veterán
El Capitan nem tud települni HDD-re nekem. Azt írja nem megfelelő a GUID partíció, menjek be a lemezkezelőbe, formázzam meg, válasszam a megfelelő partíciót és telepíthetek.
Szerintetek ilyenkor mizu van? OS X (naplózott)-ra formáztam.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26317 üzenetére
Na 08:02-re csak kiírta hogy DONE.
Viszont egy Intall El Capitan fájlnak kell benne lennie? Nem sok apró fájlnak?
-
Wiz Khalifa
veterán
A terminál ha végzett kifogja írni? Jelenleg kb 10perce csak annyit ír ki hogy "Copying installer files to disk..."
-
Wiz Khalifa
veterán
5-6 óra és lent lesz az El Capitan végre.
Remélem le is jön nem fog megszakadozni, stb... Mert az én 10MB-es fos netemmel akkor szopás lesz az egész.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26280 üzenetére
Persze ezzel én is tisztába vagyok.
De addig míg nem vagyok benne biztos hogy tetszeni fog muteromnak az OS X addig nem akarok fölöslegesen venni egy Macbook-ot.
Amúgy ahogy észrevettem Macbook Pro-t érdemes venni ha az is fontos hogy sokáig legyen OS frissítés. Mivel ha jól vettem észre a 2007-es is megkapta pl az El Capitan-t. De a Yosemite-t tuti.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26278 üzenetére
Az a baj hogy nem tudom hogy ez az Intel Celeron 1000M mit tartalmaz. Mivel csak annyit ír az oldal hogy "Intel HD Graphics".
Amúgy a procit egy Core 2 Duo-nak ismeri fel. És eléggé fürge csak érezhető hogy a 2GB ram kevés. Szóval 4GB-al meg egy olyan WiFi-vel amit támogat tökéletes lenne.
Esetleg még ha a touch pad is 100%-os lenne (Synaptics van benne) oly értelembe hogy pl a görgő is működne az jó lenne. De nem tudom hogy az megoldható-e egyáltalán.
-
Wiz Khalifa
veterán
No.
HP 250 G1 lapos fejlemény.
Niresh Mavericks 10.9.0-át feltettem, ezeket a bootflag-eket beállítva ami a VGA-t illeti.
PCIRootUID=1
IGPEnabler=YesA lapos felbontásán jött be. Viszont nem volt 100-as és azt írta hogy 64MB van osztottan. Szóval nem tudom mit kéne mókolni hogy jó legyen.
Ezt leszedtem, a zip-ben található összes fájlt a Kext Wizard-ba bemásoltam és telepítettem de nem tűnt fel hogy szép lenne az animáció illetve normális legyen az egész.
Hogy kellene ezt telepíteni?
Hang és Lan automatice volt a Niresh gyárilag belerakott kexteinek köszönhetően. WiFi kártyába gondolom ha a VGA megoldódik és jól muzsikál akkor Atheros-t érdemes nézni mi?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26269 üzenetére
Találtam egy leírást de olyan bonyolult nekem...
[link]
-
Wiz Khalifa
veterán
Egyébként egy kérdés.
HP 250 G1 noti van a családba.
Adatai:
Intel Celeron 1000M
Hynix 2GB 1600MHz DDR3
Intel HD Graphics
Ralink RT3290 WiFi + BT 4.0 combo
Realtek Ethernet (10/100/1000 NIC) lanEzek vannak benne kb.
Felraktam rá hülyeségből meg inkább kíváncsiságból egy Niresh Mavericks-et. (ez volt kéznél)
Bebootolt de se WiFi, se lan, se normális grafika nem volt. Hang volt. A WiFi tudtommal nem támogatott. Szerintetek a VGA-t mivel tudnám beállítani jól? Mert így valami 3MB-os volt és 1024x768-ba volt.
Ezek a bootflag-ek voltak beadagolva:
- GraphicsEnabler=Yes
- IGPEnabler=YesSzerintetek valahogy megoldható egy működő OS X erre a notira amúgy vagy ne is szórakozzak vele? Mutert akarnám áttéríteni OS X-re.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintem lehetne egy olyan rész is benne hogy mondjuk pár hasznos app pl. Hátha valaki keres egy olyasmit de itt egyből megleli. Bár nem létfontosságú de hátha ez jó ötlet.
Amúgy szerintem a topikgazda rész bővülhetne azokkal a tagokkal akik szintén úgy vágják a Hackintost mint te.
-
Wiz Khalifa
veterán
De jó látni hogy ilyen segítőkész és összetartó emberek vannak ebbe a topikba.
Sajna ritkul az ilyen topik szerintem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Én is úgy terveztem hogy egy szűz oprendszer + a fakesmc ami ugye az alap és ennyi. Utána ha valami nem megy kextelés de akkor ahogy írtad elvileg DSDT nélkül is megy a lapom. Ami egy jó hír.
Eredetileg ezt a konfigot Hackintosh miatt vettem mert volt egy érzetem meg nézelődés, kutakodás miatt hogy nagyrészt működni fog a legtöbb cucc mókolás nélkül. De akkor úgy néz ki jól választottam.
És amúgy az a boot cd amit fentebb linkeltem (azaz ez) nem jó kezdésnek? Vagy ebbe nem fogom tudni szabályozni mi kell mi nem? Mert akkor ezt kiírnám egy CD-re meg az OS X El Capitan-t 8GB-os penyóra és akkor így kezdhetném. Régen AMD-n a Mavericks-et is ilyesmi (ahoz készített) boot cd-vel kezdtem és addig azt használtam míg a felrakott OS X-ben nem raktam fel a MultiBeast-el egy bootloadert.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Illetve melyik Clovert kéne leszedni hogy jó legyen szerintetek? Én ezt találtam ami jónak tűnhet elsőre. [link]
Amúgy találtam egy ilyet is. [link]
Leszedtem most kíváncsiságból és úgy látom hogy ezek bele vannak integrálva.
Clover_v2.3k_r3270
AHCIPortInjector.kext
AppleNForceATA.kext
ApplePCIIDE.kext
ATAPortInjector.kext
FakeSMC.kext
IOAHCIBlockStorageInjector.kext
NullCPUPowerManagement.kext
SuperVIAATA.kextSzóval benne van a két lényeges amit mondtatok a fakesmc meg a nullcpupowermanagment is.
-
Wiz Khalifa
veterán
És amúgy ha már van egy rendszerem ami bebootol, faszán működik de mondjuk se hang se lan akkor azokat honnan tudok leszedni olyat ami tuti működik és jó is? Illetve mivel tudom beintegrálni a rendszerbe? Mert a Kext Wizard-ot halottam hogy jó.
Amúgy nem is tudom hogy milyen lan kártyám van...
Mert a Gigabyte oldala nem írja. Csak a hangkártyám. Az meg egy Realtek ALC898.
Szerk.: A Win7 eszközkezelője és az Aida64 szerint ez van: Intel Ethernet Connection I217-V
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
HDD-re azért nem akarom mert általában mindig megformázom mikor telepítek rá.
Gondoltam hogy a Terminálba kell az a sor de mivel nem volt tiszta ezért írtam. De így akkor már jó. Akkor veszek egy "játszós" HDD-t és akkor szórakozni fogok egy darabig. De először kiderítem van-e kext a hangkártyámhoz meg a Lan-hoz.
Mert nem biztos hogy a Mavericks-es menni fog-e. De lehet hogy igen. Köszönöm a sok segítséget ha valami van úgyis beírom és hátha tudtok segíteni.
Amúgy nekem a Niresh-es Mavericks-en egy bajom volt végig. Az Audio hogy nagyon halk volt a gyári Voodoo-val amit feltett. Ennyi. Nagyon nagy kakaó kellett a hangcuccon Windows-hoz képest hogy olyan hangerőn legyen OS X-en is.
-
Wiz Khalifa
veterán
De nekem a fő gond az hogy annyira sose használtam még se linuxot se OS X-et hogy pl értsem az olyan parancsokat vagy miket mint amit a linkelt oldalon látok. Nem tudom azok mit takarnak. Illetve angolba se vagyok egy géniusz.
A DSDT-t már rájöttem mit takar. Vagyis sejtem hogy azt takarja ami egységesen a beállított cucc nem? Pl bootloader, audio kext stb... nem?
Illetve a clover-t azt a pendrive-ra kell installálni valahogy vagy külön penyóra vagy CD-re kiírni és úgy bootolni?
-
Wiz Khalifa
veterán
No de akkor segíts.
Mondjuk felteszem a Niresh Mavericks-ot és leszedem az El Capitan-t. Onnan tovább hogyan is? Unibeast-el gondolom felteszem pendrive-ra.
De a fakesmc meg a dsdt micsoda is meg stb? Mert én sose raktam még fel "egyedi" rendszert csak ilyen előre megmókoltat.
-
Wiz Khalifa
veterán
A HDSentinel szerint az SSD az 100/100-as. SSDLife-al is meg néztem az is okésnak írta. Szóval nem tudom. Én arra gondoltam nem-e valami olyan driver vagy progi a ludas amit Windows-on felszoktam tenni de ugye OS X-re nem kell.
Valaki tudna abban segíteni hogy egy Yosemite-t hogyan tudnék feltenni hogy jó legyen? Mert ahogy fentebb írtam csak a Niresh Mavericks-et tudom feltenni. Legalábbis eddig azt sikerült.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26121 üzenetére
A gond nálam az hogy:
Ha fel van téve egy Windows ami tökéletesen megy akkor az egy jó dolog. De utána felteszem a Niresh Mavericks-et és a bootloader amit használok (Chameleon) úgy megmókolja a Win-t hogy ha netán valamitől az OS X betojik (azaz a bootloader pontosabban) akkor a Win nem bootol be. Kiírja hogy nincs bootolható fájl. Fordítva telepítve meg szintén hasonló a gondom...
És a gond az hogy én a Niresh Mavericks-en kívül nem tudok semmit se feltenni. De tuti azért mert balfék vagyok.
Leszedtem pl a Yosemite-Zone-os Yosemite-t de azt meg még bebootolni sem tudtam...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26115 üzenetére
Hetente rakok újra Win-t... Mindig valamitől megdöglik. A múltkor a komplett partíciót semmisítette meg a Win...
Dual-boot-al meg az a bajom hogy sose tudtam normálisan megoldani hogy menjen. Mindig valamelyik összegabalyodott.
Amúgy az adatlapomon olvasható alaplaphoz tartozó hangkártyához nem tudtok normális kext-et mondani? A gyári amit feltesz a Niresh Mavericks az eléggé halk...
-
Wiz Khalifa
veterán
Értem.
A Winfosból elegem van már nagyon... Régóta az OS X jobban bejön nekem. Még hekkelve is stabilabb mint a Win...
De nem tudok elszakadni ettől a foscsomótol a játékok miatt... És a konzol se nyert mert ott pl WoT nincs (csak is PS4-et vennék) meg pl a PC-s ismerőseimmel a multi is kuka lenne...
Lehet jobban járok ha veszek egy Mac Mini-t és akkor ezt a szarkupacot csak akkor kapcsolom be ha játszani szeretnék.
Szerk.: A WoT jobban futott amúgy mint Windows-on!
Wine-ból. Csak ugye kifagyott... De a GTA V lenne még a legnagyobb kérdés nekem...
-
Wiz Khalifa
veterán
Melyik progival lehet a legjobban EXE-s cuccot futtatni? Pl egy már Windows-on feltelepített GTA V-t vagy egy WoT-ot mivel tudom elindítani? Wine-al próbálkoztam sikertelenül és pár anyázással...
A WoT-ot nagy nehezen el tudtam indítani de mindig kb 2-5perc idő után kifagyott.
-
Wiz Khalifa
veterán
GraphicsEnabler=Yes
PCIRootUIDEzekkel sikeresen és tökéletesen felismeri a VGA-t a Niresh Mavericks.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26101 üzenetére
Értem. Mert nekem az R9 280X-el a Mavericks csak úgy volt hajlandó elindulni ha semmit sem szóval a GraphicsEnabler=Yes-t sem írtam bele. És olyankor bejött a rendszer és valami 3MB-osnak ismerte fel. 1024x768-ba. Mikor MultiBeast-el az 1920x1080-at ráeresztettem akkor meg 7MB-osnak ismerte fel.
De nem tudtam a PCIRootUID mire kell. De akkor majd azokat is megpróbálom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26088 üzenetére
Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest