Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
-
Dave46
tag
Lenne egy hülye kérdésem, nekem nem evidens a dolog sajnos. (Logitech X-530) Szóval szeretnék hosszabbító kábeleket venni a két hátsó hangfalnak, mert sajna rövidek és nem érnek el a szoba végéhez. Egyszerűen csak vegyek egy 1 RCA Male / 1 RCA Female hosszabbító kábelt és szereljem be, vagy igényel más átalakítást is a dolog? Úgy értem a hosszabb kábelnek elvileg magasabb az ellenállása stb. Sajna nem értek hozzá, de nem akarom szétbarmolni a cuccot.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
HellGreg
őstag
sziasztok,
szeretnék összeállítani egy lcd tv + bd-lejátszós rendszert. szerintetek rá tudom kötni az asztali bd-lejátszóra a logitech x-530-at úgy, hogy 5.1-ben szóljon? ha igen akkor hogyan? merthogy a csatlakozók két külön kategóriát képeznek.
köszi előre is -
arboczd
tag
Azt úgy értettem, hogy ha kihúzom a jack-eket, akkor nem puffog egyfolytában. De persze úgy próbáltam, hogy mindig kikapcsoltam előtte. Most még a hozzá adott RCA jack átalakítóval használom, ha ott vannak bedügva a jack-ek akkor se csinálja, csak ha rá van kötve az RCA to jack kábel, ami meg a gépbe, ha meg bedugom a gépbe akkor minden hangerőn csinálja!
A kábel vagy a gép nem tetszhet neki?
-
Möhe
addikt
Ha pukkan akkor a villanyos áramingadozás a bibis. Nekem több éve megvan,pukkan,de nem rádiózik,pedig nekem is rálátásom van egy helyi átjátszó állomásra (~1km). Ne aggódj,nem lesz baja.A jack-et meg ne huzigáld ha be van kapcsolva,ha ki van, akkor se,minek?
Ha folyamatos a pattogás,pukkanás,akkor irány vissza a boltba,ott is próba ,majd kérj újat vagy vásárold le az árát. -
arboczd
tag
Kicsit módosítanék, az előző napok után!
Most már akárhova is hangosítom, apró pukkanások vannak állandóan! Ez is a rádiózásnak tudható be, vagy a rádiózásnál hang is van? Félreértések elkerülése végett ez nem "villanykapcsolós pukkanás"?
Ha kihúzom a jack-et akkor halkul, de a leghangosabb a minimum állásban! Eddig a negyedénél már abbahagyta, de most még a felénél is pattog folyamatosan! Na ez mitől lehet? Előzőekben ilyen nem volt másnál! Igaz kb légvonalban 2-300méter a pécsi tv-torony. De ennyire nem zavarhatja:S
Segítsen valaki!!!
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Ma én is tulajdonosa lettem egy x-530-nak! Rádiózás nálam abban áll, hogy pattog serceg kicsit. Meg ahogy írták előzőekben is villanykapcsoáskor, hűtő motor kapcsoláskor pattanik kicst. Amúgy a pattogástól baja nem lehet nem, vagy elszakadhat a "papír"? De a sercegés lehalkul ha hangosítom a hangfalat! ha teljesen lehalkítom akkor jó hangos, de csak ha be van dugva a jack. Érdekes egy masina, de amúgy szuper így elsőre!
Örül a kollégiumban minden kedves vizsgára tanuló orvostanhallgató, hogy próbálgatom
Szép napot!
-
Bib
őstag
Én is sokat vaciláltam a kettő között de én az x-540-et választottam. Egyszerűen tökéletes,erre a hangzásra vágytam audigy 2 zs-sel küldöm.
X-540 mellett szólt hogy a center monitorra is tehető és nincs rádiózás effekt,valamit a külön szabályzó egység.Ez a három dolog megéri a + 1000Ft-ot. -
arboczd
tag
bocs nem rca, jack-et akartam írni!
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Azt mondjátok h ha nem 5.1es a hangkari s simán 1 3,5-ös rca-val kötöm rá, akkor nem fog szólni némely hangszóró? Vagy mindegyik fog szólni csak nem 5.1-be! Ezt mindenképp szeretném megtudni vásárlás előtt! Amúgy egy Dell mini 10v-m van (szappantartó).
Előre is kösz a válaszokat!
-
Bdanyy
addikt
válasz
Marcyka16 #584 üzenetére
Igen, tudom, hogy arra írtad a pukkanást
Csak a rádiót azért írtam, mert azt említettem meg korábban, és ha előjön ezzel ki lehet kísérletezni, hogy pont hogy jó, de néha naponként állítani kell
Pukkanásra viszont nem sok megoldást olvastam eddig amihez nem kéne szétszedni.
-
Marcyka16
csendes tag
Félreértettél. A rádiózás nem zavar, mert azt már beállítottam.
Engem az zavar, amikor egy fogyasztót be, -ki kapcsolsz a házban, (pl: villany,hűtő) ez miatt egy pillanatra meginog a feszültség a hálózatba és ezt az ingadozást a rendszer egy pukkanással reagálja le.
Még azt kell kisakkoznom hogy hogyan helyezzem el a szateliteket hogy szépen betöltse a szobát -
Marcyka16
csendes tag
Na hát megvettem.
10-ért sikerült elhoznom + adott a srác 2 rca hosszabbítót! Összességében tetszik!
Sokkal jobb mint az előző, szerintem szépen szól (legalábbis nekem tökéletesen megfelel), a basszus az vmi eszméletlen durva rajta!
Külsőre valóban teljesen hibátlan. Ami a legjobban idegesít az a pukkanások
De elviselhető. Ja meg az h a centert nem lehet felrakni a falra
Most egy szép nagy lyuk tátong a falon velem szembe, ahol a másik center volt!
Na de majd vmit kitalálunk!
-
Puby25
csendes tag
Sziasztok! Én már tegnap óta egy x530-as tulajdonosa vok, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Viszont lenne egy kérdésem:Van nekem egy Hp pavilion dv5 1160eh /3D Sound Blaster Pro-kompatibilis 16 bites/ típusú notim, és azt szeretném tudni, h milyen módon tudnám megoldani,h ezt összekötve az X-530-al hibátlanul működjön az 5.1-es hangzással
Megoldható e ez vagy felejtsem el?
-
Marcyka16
csendes tag
Ahoj!
Én is 530-at szándékozom venni, mert a mostani kis Fujitsu-siemens [link]
már haldoklik ugyanis csak 4.1
. Na szóval ráakadtam egy használtra itt a szomszéd városban, aki szó nélkül odaadná 11-ér!
Csak annyi bajom van vele h 2 éves
de azt írta nem használta, karcmentes, stb.... meg persze mindenképp megnézném/meghallgatnám. Szerintetek? Ja és egy 15 4zetméteres szobába elég lesz? Főleg a Fudzsi után!?
Köszi előre is!
-
dave93
őstag
Na gyerekek x-530 lett a vége.
Kis segítség azoknak akik x-530 vagy x-540 vásárlását tervezik:
Végigolvastam a topicot, x-530 és x-540 között gondolkoztam. Az x-530 mindenkinek nagyon tetszik, nagyon jókat írnak róla a tulajok, annak ellenére, hogy ismert típushibái a rádiózás illetve a "pukkanás".
Az x-540 tulajok véleménye számomra nem volt elég meggyőző: Még itt, az x-530 topicban olyanokat olvastam, hogy "brutális, szétesik a ház, eszméletlen jó, ennyi pénzért hihetetlen jó" addig az x-540-nél: "Hát mit mondjak nem rossz, nagyon jól szól, tetszik". Lehet csak én fogom fel így, de számomra az X-530 tulajok írásai meggyőzőbbek voltak.
Ebben a topicban olvastam egy olyan véleményt is aki mind a kettőt kipróbálta és minőségre az x-530 volt a meggyőzőbb.
Összegezve én x-530at vettem, nem bántam meg, én is csak annyit tudok mondani hogy iszonyat jó, a mélynyomó brutális, a hangok gyönyörűek. A típushibák nálam eddig nem jelentkeztek igaz 2 napja van még csak meg. Számomra ez a típus formatervezettebbnek is tűnt, én mellette döntöttem, de biztos vagyok benne, hogy aki x-540et vesz se jár rosszul. -
Ati3120
tag
Sziasztok !
Ha van valakinek egy x-530 v. x-230 as hangszóró védő selyme feleslegesen az írjon nekem privit ,megegyezünk .Az enyém egy baleset folyamán sajnos megsérült
-
djalczo
csendes tag
Sziasztok,ma szereltem be én is ezt a tipust,és nagyon erös a mély,teljsen csutra levan tekerve hátul de akkor is mély mint a fene,probáltam hangkari progimmal,de ott is teljsen letekrtem de még piszok sok a mély,ezt hogyan tudom megoldani hogy ne dübörgöjn ennyire?
-
kmisi99
addikt
Én az x540 ajánlom de ma felment szinte mindenhol az ára mert eddig volt 17 000 ami nagyon jó most meg ilyen 26 000 meg máshol meg nincs készleten. Amúgy engem is érdekelne hogy mennyivel rosszabb az x530 az x540 től?
-
dave93
őstag
Sziasztok!
Az X-530 és az X-540 között vacilálok, hol lehetne ezeket meghallgatni, kipróbálni, megnézni? Mindenki csak úgy megvette? A MM-ban láttam kiállítva, de a hangját nem hallottam. XVI kerületben vagyok, valami közeli javaslat? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Ti mit ajánlotok? X530 vagy Z640?
-
DonRoland
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #567 üzenetére
Köszi szépen! Probléma megoldva.Nem kell gariztatni
. A mikrofon zavarta...
Mégegyszer KÖSZI! -
DonRoland
csendes tag
Sziasztok!
Nos én is nemrég vettem egy x-530-ast és kb 3 hét után olyan problémám lenne h ha átlépek egy bizonyos hangerőhatárt akkor a mélynyomó veszettül elkezd búgni, akkor is ha nem szól éppen semmi. Ha a windózban,vagy a satelliten lévő tekerőn , vagy akár a mélynyomó hátán lévőt állítom akkor előjön az említett búgás, és ez eléggé zavaró ugyanis nem lehet teljes hangerőn élvezni. És ahogy láttam előttem eddig nem nagyon volt ilyen baj. Lehet h hibás a cucc? Erre ugye kiterjed a garancia? -
LiteCross91
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #564 üzenetére
Nagyon, nagyon szépen köszönöm. Bárcsak mindenki ilyen segítőkész lenne. Köszönöm, köszönöm, köszönöm .......
.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91 #563 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem!
Kérdésedre a válaszom pedig az, hogy neked egy ilyen kábelre van szükséged (Laptop illetve csak sztereó kimenettel rendelkező hangkártyák esetében.) A csati egyik vége megy a laptopod analóg sztereó kimenetébe, a másik vége pedig a hangrendszer zöld színű bemenetébe. Az X-540-es szett esetében a vezetékes távirányítón található egy úgynevezett Matrix gomb. Ha ezt bekapcsolod akkor a hangrendszer a sztereó jelből kever egy 5.1-es surround-ot. Ezért mondtam, hogy ez nem egy valódi 5.1.
Az asztali PC esetében viszont valódi 5.1-et kapnál, mivel ott 3db teljesen színkódolt kábel segítségével kötnéd össze a hangrendszerrel. Ez 3 külön csatornát jelent, tehát: első jobb és bal, hátsó jobb és bal valamint a Center és Subwoofer csatornái. Így néz ki a hozzá adott kábel (X-530-as rendszerhez). -
LiteCross91
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #562 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az információkat. Ilyen világosan még senki nem tudta leírni, se elmondani. Tényleg hálás vagyok. Sajnos nem rendelkezek digitális erősítővel pedig ezen a fórumon sok-sok mindent olvastam és láttam, hogy megérné, de sajna a sufniban nincs
, venni pedig nem nagyon van min.80k-m. Még csak annyit, hogy akkor a laptophoz az analóg jackes átjátszó kábel, hogy néz ki. Gondolom az egyik vége sima jack (ami a laptop kimenetébe megy), a másik pedig szintén és csak a zöldbe kell bedugni és mátrix módban szólni is fog? A sz.gépnél pedig akkor valódi 5.1-es hang jönne létre (tudom, hogy vannak 5.1-es kártyák, amik tényleg válódi többszólamúságot hoznak létre [link]), inkább úgy fogalmazok, hogy valódibb, mint a laptopnál.
Szóval tényleg köszönök mindent.Üdv.: LiteCross
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91 #561 üzenetére
Úgy nézem, hogy a mikrofon bemeneted egyben optikai, tehát (digitális) kimenet is. Tehát ha esetleg van a közeledben valami olyan hangrendszer ami rendelkezik digitális bemenettel, akkor azt a rendszert összekötve a laptopoddal, tudnál valódi 5.1-et elérni (DD5.1 vagy esetleg DTS 5.1-ben, valami szoftveres körítéssel.)
Viszont ha nincs, akkor mindenképpen az X-540-es rendszert tudnám ajánlani, mivel ott egy sima (analóg) sztereó 3,5-es jack átjátszó kábel, na és persze a bűvös Matrix mód bekapcsolásával tudnál 5.1-et létrehozni. De kihangsúlyoznám, hogy ez nem lenne valódi 5.1, mindösszesen egy 6 csatornás surround, mint azt tudjuk nem ugyan az a 2 dolog, de azért talán egy kis érzéki csalódásnak megfelel.
Az asztali PC esetében, valószínű, hogy egy integrált 5.1-ed van. Ebben az esetben a hangrendszerhez kapott zöld, fekete, sárga csatlakozók segítségével tudnád összehozni az esetedben említett zöld, kék, és rózsaszínű csatlakozókkal. Majd az alaplapi hangodat át kell állítani 5.1-re. Az, hogy melyik kábelt, melyik csatiba kell dugni azt az alap típusai válogatják. Általában a zöldet mindig a zöldbe (első csatorna), a feketét a kékbe (hátsó csatorna), sárgát pedig a rózsaszínbe (center/sub). De ez sok dologtól függ.
A nem integrált hangkártyák esetében általában megegyeznek a szín jelölések, feltéve ha nem aranyozottak a csatik. -
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, elolvasva az előző hozzászólást lehet inkább az X-540 mellé állok. Van egy Laptopom, leginkább ezzel szeretném használni a hangfalszettet leginkább film nézésre. Ugye laptopokban általában integrált hangkártya van így az enyémben is. Az Everest így nevezi
: "Realtek ALC883 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller" .
A laptopon két kimenet (jack lukvan. Le is fényképeztem :
A X-540 hátulja pedig így néz ki:
Csináltam még egy screenshotot a hangkezelőről is:
Nem szeretnék fölöslegesen 5.1 venni, hogyha nem működne. Csak annyit szeretnék kérni, hogy valaki aki ért az ilyen dolgokhoz segítsen abban, hogy hogy lehetne rákötni a laptopot az hangfalszettre úgy hogy 5.1-ben nézhessek filmeket ill. laptopoknál ez külső hangkártya nélkül egyáltalán megoldható-e. A laptopom amúgy 2008-as Fujitsu, ha ez számít.
Van amúgy egy számítógépem is, ami szintén integrált hangkártyával van ellátva, annak a hátulján három "luk" vanpiros,kék,zöld. Azzal működne rendesen?
Kérem aki tud segítsen. Előre is köszönöm. -
Kis zöld izé
senior tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Logi_x530 #558 üzenetére
5.1-es kimenetre lenne szükség. 3db 3,5-es jack kimenetre. Kell neked egy ilyen átalakító, feltéve, hogy a laptopodban van PCMCIA bővítőhely. Ebben az esetben viszont valódi 5.1-ed lehet!
Ez esetben lehet, hogy jobban jártál volna az X-540-es szettel, ott ugyanis van egy Matrix kapcsoló, ami a sztereó jelből csinál egy 6 csatornás surround-ot, ugyanakkor ez sem valódi 5.1, de legalább nem kellene még plusz x ezreket ráköltened, hogy szóljon 5.1-ben a szett. Szóval rossz szettet választottál a laptopodhoz, vagy pedig a fentebb linkelt átalakító. Sok választásod nincs.
-
Logi_x530
csendes tag
Hellotok!én most vettem Logitech X530-as hangszorokat a gépemhez(laptopomhoz)!Nem tudom mi lehet a baj,de ha rákotom mondjuk az ipodomat vagy akár a laptopom nem szol mind az 5 hangszoro
Mi lehet a probléma??
Kérli segitsetek!Koszi!
-
akyyy
senior tag
Mi kell ahoz hogy ezt a hangfalszettet xboxra tudjam kötni, és az akkor 2.1, vagy 5.1 lesz???
-
woodbear
addikt
Hello! lenne egy olyan problémám, hogy az X-530-as logitech cumóm centerje úgy érzem haldoklik. Sokszor van, hogy gondol egyet és nem szól, aztán visszajön/elmegy ismét, tekergetem a kábelét a csatlakozásnál akkor egy darabig jó, aztán megint nem szól...A csatlakozóval lehet a baj, mert ha átdugom bele pl.: a bal elsőt akkor az is ugyan ezt csinálja. Az a kérdésem, hogy mi a teendő? cserélni kell rca csatit a mélynyomóban vagy mit lehet tenni? Köszi a választ! üdv!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nálam se pattog a Z2300as.Valóban érdekes hiba ez az X530asnál..Pedig ilyet szeretnék venni -
Milan86
tag
válasz
Kis zöld izé #552 üzenetére
Tesómnál meg hibátlan a cucc nem értem komolyan mondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest