Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Túlmerült akkut először kímélő árammal (0,1C alatt) ajánlatos felhúzni 3 V-ig. Utána lenne 1C a normál áram.
Általában 2,5 V alatt tiltanak a védelmek, de a túlmerülés okozhat olyan kárt is, amitől éles kristályok keletkeznek az elektrolitban és átszúrja a szigetelést, amitől a feltöltött akku később lefüstölhet. Ez lehet ritka eset, de azért megemlítem, a felelősség kizárása végett.
Tölteni lehetne egy TP4056 modullal is, de felesleges ere várni, ha van labortápegység.
A töltés is CC/CV elven megy (plusz néhány kiegészítő feltétel). Labortáp is CC/CV (ahol az ember a kiegészítő felügyelő).
-
PHM
addikt
Akár labortápppal is töltheted őket, figyelve az esetleges melegedésre.
Ez utóbbi a töltési végfeszültség közelében (4,2V) jelentkezhet.
Eleinte adj nekik 100-200 mA-t/cella, s ha elérték a 3V-ot, mehetsz feljebb is.
3,5V-nál próbálkozhatsz az eredeti töltőjével.
De ez is jó lehet:[link] -
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Van egy mélymerült Li-Ion pakkom, ahol 4db 3500mAh LG cella van párhuzamosan (nem sorba!
) kapcsolva.
Az eredeti töltőjével nem tudom tölteni, mert kommunikációs vonal is van a töltő és az akku között, és csak akkor indul meg a töltés, ha az akkutöltő tud kommunikálni az akkuval. Mivel az akkuk mélymerültek a pakkban, ezért az akku oldali kommunikáció "nem szólal meg" a töltő felé, nincs töltés.
Az akkupakkot szétszedném, hogy hozzáférjek a párhuzamosan kötött akkublokkhoz.Jelenleg még semmilyen Li-Ion akkutöltőm nincs még itthon. Ha vennék egy Liitokala Lii500-at, az alkalmas lehet a 4 párhuzamosan kötött cella felélesztésének megpróbálásához?
Tudom, hogy nagyon kevés sikerem lehet, de legalább megpróbálnám. Alkalmas lehet erre az a Liitokala töltő, vagy próbáljak meg egy butább töltőt keresni? Akár labortápról is tudom indítani a töltést, van itthon áramkorlátos labortápom, de Li-Ion akkukkal eddig még nem foglalkoztam soha.
Köszi!
-
szunyika
tag
Sziasztok!
Van egy több éves Electrolux Ergorapido porszívónk (adattábla kép), aminek az akksija az utóbbi időben néha csak pár percet bír.
Mivel az eredeti akksi 35000 forintba kerül (LINK) és az utángyártottat is 20-25ezer körül láttam - inkább megpróbálom magam "felújítani" az akksit.
A hivatalos oldalon a képre nagyítva látszik hogy "icr18650hb6" akksikból áll.
Szerintetek ha rendelek megbízható helyről ilyeneket és a régieket az újra cserélem, akkor működhet a felújítási projektem?
(Kértem árajánlatot egy ilyen akksi felújítással is foglalkozó cégtól, akik azt mondták br 20.000 forintért csinálják meg - amit szintén sokallok)Valaki csinált már ilyet? Forrasztani tudok, bütykölni szeretek
Köszönettel,
Dávid -
Truman
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #345 üzenetére
Rendben akkor megnyugodtam. És valóban 8 óra körül volt. Elvileg az rendben vannak hozzák nagyjából a gyári kapacitást. Most jön a következő 4 db.
-
Dr. Szilikát
őstag
A töltő védett ilyenek ellen, viszont találkoztam olyan laptopakkuval, aminek az elektronikája tiltott le. Semmi egyéb hibát nem találtam, a processzor akadékoskodott csak szerintem. Hozzáteszem, hogy ebben az esetben a cellák cseréje sem segített (melyek amúgy is jók voltak), sehogy nem tudtam működésre bírni, rátöltéssel sem.
Ha jól emlékszem, legalább 1 A kisütőáram szükséges a gyenge akku kimutatásához, tehát amelyiknek megnőtt a belső ellenállása és ezért nem bírja a terhelést.
Ugyanaz a cella 200 mA kisütőárammal nagyobb Ah-kapacitást produkál, ezáltal megtéveszt, jónak hiszed. Közben nagyobb terhelésen hamarabb leesik a feszültség, így ilyen célra már nem jó.
-
PHM
addikt
Ez függ a töltő/kisütő áramtól és a cellák állapotától és kapacitásától is.
Ha például 2000 mAh a cella kapacitása és 500 mA-es tesztet választottál,
a feltöltés után a lemerítés kb 8 óráig fog tartani. (Ilyenkor 250 mA a kisütő áram.)
Bontott celláknál kell figyelni, hogy a feltöltés vége felé nem melegszik-e a cella.
Ilyenkor előfordul, hogy nem tud lecsökkenni a töltőáram a határértékig,
és csak melegszik a cella, amíg esetleg tönkremegy.
Bár az ilyen akku amúgy is már csak a szelektív gyűjtőbe való. -
Truman
senior tag
Sziasztok!
LiitoKala Lii-500 -as töltővel meddig tart egy kapacitás teszt (NOR TEST)?
Laptop akksiból bontott 18650 -es cellákról van szó, már félnapja kínlódik vele. -
ratkaics
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #339 üzenetére
Szupi!
Javasolt típus van esetleg?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ratkaics #338 üzenetére
Épp tegnap került szóba:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_88314-88314.html
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A gyermekeimnek vagy egy elektromos játék kistraktoruk, aminek az akkumulátora tönkre ment. Ilyen az eredeti akksija.
Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy LiFePo akksit tennék a helyére.
Tudnátok esetleg javasolni konkrét típust?
Van valami buktatója a dolognak? (Mármint azt tudom, hogy nem jó hozzá az eredeti töltő, illetve a túlmerítés ellen is védeni kell majd valahogy, ha nincs az akkupakkban beépített védelem) -
Krgab
kezdő
Sziasztok! Tervezek venni egy új mobiltelefont (újonnan, nem használt). Az a baj, hogy 2 éves konstrukció. Vajon lehet baj az akumlátorával? A max 2 éves állás okozhatott már károkat, kapacitáscsökkenést benne?
-
törölt tag
Sziasztok ! Hibás akkupakkokat keresek nagy tételben. Ha esetleg van valakinek kérem jelezze privátban ;)
-
pube111
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #333 üzenetére
Ez kimerítő válasz volt. Köszi.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #333 üzenetére
Hogy teljes legyen a kép, még olyan is van, amikor csak 1 db nagyobb MOSFET-et látunk, a másik pedig csak egy apróság, mert az viszi át a töltést, ezért lehet kisebb is.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ha biztosan meggyőződtél róla, hogy a gyári töltés a T és +, akkor minden esetben azt kell betartani.
Noha a T pont más esetben a termisztor, de elképzelhető olyan egyedi megoldás, amikor a gyártó töltésre használja. Ennek oka, hogy a BMS védelmek jellemzően 2 db MOSFET-et alkalmaznak sorosan (vagy páros többszöröst), mert egy MOSFET csak egy irányban képes megszakítani az áramot. Másik irányban dióda-átmenet van (mármint nyitó).
Így elérik, hogy egyik töltésirányban képes megszakítani, másik terhelés irányában. Csakhogy ez sajnos dupla veszteség és melegedés.
Ezért nagyobb áramra kitalálták, hogy a terhelés csak egyik MOSFET-en halad át, míg a töltés (ami kisebb áram) mindkettőn. Meg olyan is van, hogy nem páros többszörös, hanem töltésirányban kevesebb, így spórolnak.
Ha ilyenkor a terhelési pontra kötöd a töltést is, a védelem nem fog tudni leválasztani, ha elromlana a töltő és túl akarná nyomni az akkut, illetve a soros körben elbillenne az egyensúly és ez ellen próbálna védekezni a BMS, de nem tud.
https://www.youtube.com/watch?v=1fvP6dWJ61g
Nem bogarásztam most a videót, hogy azon keresztül kövessek le dolgokat. Egyszerűbb, ha alaposan bevizsgálod a sajátod, mi a pontos ábra.
-
pube111
senior tag
-
schottgun
tag
válasz
farkas-j #327 üzenetére
Köszi a tippet. Levettem az akksiról az elektronikát. Működhet ha a régi két lábához csak simán ráforrasztom a piros és a fekete kábelt és a régi elektronika 3 vezetékét visszaforrasztom a helyére vagy az új akksi elektronikája helyére kell forrasztani a régi akksi elektronikáját?
-
farkas-j
őstag
válasz
schottgun #325 üzenetére
A fehér valószínűleg a hőmérséklet érzékelő kivezetése. Van olyan töltési megoldás, ami ennek a hiányában nem indítja el a töltést. Sok esetben egy egyszerű NTK vagy PTK ellenállás van bekötve pl a föld és a harmadik kivezetés közé. Mérj rá a régi aksidnál Ohm mérővel a föld és a fehér, vagy esetleg a piros és a fehér kivezetés közé. Ekkor kapsz egy valószínűleg néhány kOhm-os értéket. Ha egy hajszárítóval óvatosan megmelegíted az akkut, látod a változás irányát. Esetleg ha lehetséges operáld ki a régiből az érzékelőt, vagy a mérés alapján keress megfelelő értékű hőérzékelőt.
-
And
veterán
válasz
schottgun #325 üzenetére
Könnyen elképzelhető, hogy az a harmadik, fehér vezeték egy hőszenzorhoz kapcsolódik az akkun belül, és annak hiányában a célkészülék megtagadja a töltését. Ha van kéznél, egy multiméterrel ellenállásmérés állásban mérj rá a fehér és a fekete kivezetésre az eredeti akkun. Ha ott néhányszor 10 kΩ-ot mérsz, ami kézzel történő melegítésre változik egy kissé (leginkább csökken, mivel általában NTC-szenzor szokott lenni), akkor ez a helyzet.
-
schottgun
tag
Sziasztok, Wayteq GPS akku felpúposodott, 3 eres fekete fehér piros akksi cserélve 3,7v 5000mah, a fehér kábelt leragasztottam mert az uj akku fekete piros kábeles. régi akku: [kép]
bekapcsol de nem tölt.
Bármi ötlet?
Feltételezem a fehér kábel hiánya irreleváns vagy mégse?
Köszönöm. -
And
veterán
válasz
prime_adam #318 üzenetére
Emiatt tényleg kár aggódnod. Egy csomó, háztartásban is előforduló eszköz tartalmaz - általában gondozásmentes, zárt - ólomakkut, mivel meglehetősen igénytelen, és fajlagos energiatartalomra vetítve a legolcsóbb típus. Szokásosan ólomakku van pl. a szünetmentes tápokban / UPS-ekben, otthoni riasztóközpontokban, meg autóba is elég gyakran ülnek az emberek. Amíg a gőze nem szabadul fel - pl. régebbi ólomtartalmú forraszanyag melegítésekor -, vagy az akkut nem bontod szét, addig házi körülmények között nem okozhat bajt. A tágabb környezetből származó ólomszennyezés ennél sokkal nagyobb probléma (régi, ólomtartalmú festék, a vízből vagy a talajból a szervezetbe jutó ólomtartalom).
-
Nekton
aktív tag
válasz
prime_adam #318 üzenetére
Szia!
Kételkedem, hogy ólom tartalmú akku lenne háztartási cikkben. Szerinem NiMh lesz az.
Egyébként az ólom nem radioaktív anyag.
Hacsak nem otthon olvasztod és öntöd az elöltöltős puskához a golyókat, vagy nem abból vannak az ivóvízcsövek, akkor nem érhet semmi baj. Megjegyzem, még rengeteg házban vannak ólom vízcsövek. Lehet, hogy nálatok is.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ami csak részben tartozik a topikhoz, de nem találtam jobb helyet: Azt vettem észre, hogy néhány termékbe a mai napig ólom akkut pakolnak. Ez nem veszélyes?
Az otthon levő cuccok mind lítium-ionosak és éppen ajándékba készültem vásárolni hordozható hangfalat, amikor megláttam, hogy ólmos. Azonnal kerestem másikat, de kiderült, hogy szinte mindegyik ólom akkus. Ahova kerülne, ott kicsi a hely, rossz a szellőzés és élelmiszer is van a közelben... eléggé parázok.
-
Sziasztok,
Vettem cirka 20 ezer forintért egy 6600 mah-s laptop akkumulátort. A laptop azt írja ki, hogy teljesen fel van töltve, kihúzom a töltőkábelt, majd a töltöttség visszaugrik 60%-ra.
Ez cellahiba lesz? Garanciális, 3 napja vettem. -
eoj
csendes tag
Sziasztok. Adot egy VHBW pedelec típusú kerékpár akkumulátor. Németből rendeltem,elvileg a Panasonic aksit válltaná le. Volt vele egy pici bibi. A kerékpárba be helyezve úgy tett mintha nem lenne vele kompatibilis. A bicaj nem ismerte fel sem a töltője. Na néztem egy szakít Pesten ugyan vizsgálja már meg. Elvileg semmit nem csinált vele csak valami trükköt reset vagy valami hasonló felperces dolgot ezért elkért 30 ropit. Na mind egy mondom de legalább működik. És valóban a töltő és a bringa is tökéletesen fel ismerte eddig. Most megint csinálja hogy a töltő nem tölti nem ismeri fel. Most megint adják ki érte 30 ezret azért a bizonyos trükkért? Volt valakinek ilyen jellegű problémája és sikerült megoldani kérem jelezze. Köszönöm. Üdv
-
yabba
aktív tag
Sziasztok,
Elnézést kérek, ha a kérdésem nem pont ideillik, vagy butaság van benne...
Vettem egy elemes szakállnyírót, amit kb. egy-két hetente fogok használni és két darab AAA-s elemmel működik. Azon gondolkodom, hogy AAA-s aksikkal használnám inkább. A kérdés, hogy régi (hagyományos?) aksit vegyek-e, vagy Li-Ion-t? Jobb-e az utóbbi, ha igen miért? Megéri-e az esetemben olyat venni? Ahhoz másmilyen töltő kell?Köszönöm.
-
Nekton
aktív tag
válasz
gendyke1 #311 üzenetére
Szia!
A lítiumos akkuk elektrolitja lítium-tetrafluoroborát (LiBF4), melyből hő hatására bór-trifluorid szabadul fel fehér füst formájában. Mérgező, maró hatású gáz, úgyhogy nem kéne nagyon szagolgatni. Szellőztessetek ki.
A hibás akkut be lehet dobni elemgyűjtőkbe, vagy leadni bármely elektronikai áruházban. Elemgyűjtők szoktak lenni mindenhol, ahol elemet lehet kapni. Kötelező elszállításra szerződni minden ilyen boltnak.
-
gendyke1
csendes tag
Sziasztok!
SegÍtségeteket szeretném kérni egy kis egészségügyi problémával
.
Munkahelyen az li-po akksis telefonon átment a targonca, nyilván teljesen széttörött és rendkÍvül kellemetlen szag áradt (valószÍnűleg az akksi).
Lehet bármiféle bajunk attól, hogy ezt belélegeztük? Utána olvastam , hogy van pár mérgező anyag benne.
A másik kérdésem, hogy van-e olyan hely ahova letudom adni, mert a kommuniális hulladékba nem akarom kidobni!
Bocsánat, hogy nem teljesen vág ide a téma, de szerintem itt többen vannak hozzáértők !
Köszönöm a segÍtő válaszokat! -
Keem1
veterán
Srácok, nem replyolok direktben senkinek, hanem ide írom: mindenkinek, aki foglalkozott velem.
Nos úgy döntöttem, hogy veszek 4 db akkut meg egy töltőt (meg még kitalálom, hány NiMH-t), de pl órába, távirányítóba hagyom a szárazelemeket.
Itt a topikban, meg úgy általában is utánaolvastam ennek a 3,7V -> 1,5V Li-ion akkuknak, és igazatok van.
Egy helyen viszont teljesen tutira jól fog jönni, az időjárás állomásba. Annak sajnos merüléssel arányosan csökken a fényereje (a kijelzőé), itt pont jól fog jönni hogy az utolsó pillanatig teljes feszültséggel üzemel. A sima elem szinte konstans ideig bírja, így valójában egyszer kell kipróbálnom az akksival hogy meddig bírja, utána 1-2 héttel előtte kiveszem, feltöltöm.
Mindenesetre első gondolatnak jó volt, hogy máshol bevált a Li akksi, akkor itt is be fog, de most tévedtem, amire jó a sima elem, arra nem teljesen biztos hogy az akku is.Köszi srácok, megint tanultam valamit, de úgy érzem, fontos annyira a téma, hogy kicsit kísérletezgessek is vele (mit bír, hogy bír, mire jó, stb).
-
And
veterán
Ez a valóságban műszakilag annyira nem túl jó érv. Mint azt Dr. Szilikát kolléga is említette, egy belső lítium cellát tartalmazó "1,5V-os" akku minden esetben belső DC-konvertert tartalmaz. A konverzió iránya nem csak egyirányú lehet, bár egy Li-xx forráscella esetén nyilván feszültségcsökkentésről (step-down avagy buck-konverterről) van szó. Az meg ugyan nagyon jól hangzik, hogy másfél volt, de ez a fajta megvalósítás hátrányokkal is jár. Például:
- magasabb ár,
- a belső konverter helyfoglalása és nem tökéletes konverziós hatásfoka révén az eredetileg fajlagosan jobb energiatároló képességgel rendelkező technológia ezen előnye nem használható ki (vagyis ugyan 1,2 helyett 1,5 voltos kimenete van, ez éppúgy 2 Ah-s, mintha NiMH lenne, holott a Li-ion / polimer akku energiasűrűsége a duplája is lehet a NiMH-énak),
- nem tud akkora áramokat leadni, mint egy nyers (konverter nélküli) cella, 2 A-nél ott a limit,
- a konstans, stabilizált kimeneti feszültség azzal jár, hogy a készülék (amelybe betesszük) elemmerülést jelző funkciója nem működik, mert a konverteres akku a kisütés végén nagyon hirtelen 'lemerül',
- viszonylag nagy önkisülés a konverter saját áramfogyasztása miatt.
Ezek némelyikét maga az Xtar sem titkolja, lásd plömplöm linkjét, másokat azonban jótékony homályban hagy, vagy kifejezetten előnyként említ (az alacsony önkisülés az aktív konverter mellett tuti nem olyan szép, mint nélküle lenne). A fenti tényezők persze nem minden esetben jelentenek problémát, de ez visszafelé is igaz: nagyon sok fogyasztó jól megvan minőségi (!) NiMH-akkukkal is. Mellesleg - erről a NiMH-s és akkutöltős topikokban már sok szó esett - némely készülékbe egyszerűen nem valók akkumulátorok, mert sosem termelik ki az árukat, illetve a készülék alacsony alapfogyasztása miatt sokkal hamarabb végez az akkukkal az önkisülés, mintha tartós elemet tennénk bele. Legyen bármilyen alacsony az önkisülés, LSD NiMH vagy lítium, a fasorban sincs a szárazelemekéhez képest, főleg ha DC-konverter is kerül a körbe. A falióra meg a távkapcsoló tipikusan ilyen készülékek, illetve minden, amibe amúgy tartós elemeket teszel aztán akár évekig felé se nézel. -
xmad
őstag
szerintem jobb a lithium ebben biztos vagyok. viszont drágább is.csak azt mondom, hogy tegnap feltöltöttem a NIMH akkukat a xtar VC4-el ami mutatja a feszültséget is az elembe és 1,45 volt feltöltve. ezt neked kell tudni mennyit szánsz rá. én most a faliórákba próbaképpen NiMH akkukat raktam, Varta 1000 FT volt 2 darab. kiváncsi leszek.
-
Keem1
veterán
Srácok, eljutottam arra a pontra, hogy ami most AA illetve AAA elemeket használ (órától kezdve a távirányítón át a lakásban fellelhető random bármiig bezárólag), lecserélem tölthető akkura. Ilyenben úgy 10 éve használtam utoljára NiMH akkukat.
A bajom: szinte mindenütt NiMH akku kapható, én a technológiája (bármikor akarom tölteni, értsd: bármikor) és az 1,2V-os cellafeszültsége miatt nem akarom. Nekem Li-ion vagy Li-Po kell. 1,5 volt, AA illetve AAA méretben mindenbe, ami ma nem tölthető elemmel működik.
Plusz, nyilván ehhez töltőre is szükségem lenne.Itthonról szeretném beszerezni, egyrészt ez nem lesz olcsó és kell a gari, másrészt kétes forrásból kicsit félteném a lakásomat az esetleges elektromos problémákat megelőzve.
Kerestem Varta Energizer, GP, Panasonic kínálatot, de amit a Google Li-ionnak dobott ki, végül kiderült hogy NiMH.
Itt a topikban találtam egy Xtar 2000 MAh 1,5V akkut, darabja kb 2000 forint. Ez jelentené a kínálatot?
Vagy eddig rosszul kerestem, vagy nem tűnik túl elterjedtnek. Bár ez utóbbi megint érthetetlen. Ma már mindenütt lítium akkukat használok, még a szakállvágómban és az elektromos fogkefémben is ez van, érthetetlen hogy miért nincs bőséges választék ceruzaakku méretben. 🤷♂️Ja, és mivel a töltő is különböző, töltőt is tudnátok ajánlani? Ja, majd elfelejtettem... A töltő minimum USB-s, de inkább USB-C-s legyen. Itthon, kocsiban kb mindenütt van USB-C táp. elterjedtebb a fejtetveknél is
Előre is köszönöm -
xmad
őstag
válasz
Dr. Szilikát #301 üzenetére
Na ezt jó tudni. Köszi
-
Dr. Szilikát
őstag
Ki kell próbálni, ha egy elemmel sokáig elmegy, akkor nem feltétlenül érdemes akkuzni.
Szimpla cellánál az aszimmetrikus merítés problémája ugyan nem jelentkezik, túlmerítés attól függ, mennyi az óra működésének alsó szintje. Igaz, hogy 0,8 V alatt már alig van ereje az akkunak, de az óra nem is vesz fel sok áramot, így akár elég mély szintre le is szívhatja az akkut.
Erről legjobban úgy lehet meggyőződni, ha időnként figyeli az ember, multiméterrel, hogy melyik eszköz mit művel az akkuval. Ezt bonyolítja, hogy legjobban terhelés alatt lehet mérni (tűhegyű mérőcsúcs stb.), mert ahogy kivesszük, a feszültség elkezd feljebb kúszni, így már nem ugyanazt látni.
Nekem elég rossz tapasztalataim voltak, egyes eszközök túlmerítenek, akkut károsítanak, ezért is ment el a kedvem ettől a technikától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest