Hirdetés
- Autós kamerák
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mélynyomó? Nem, kompakt Chieftec ház!
- Házimozi haladó szinten
- Gyors és éles, 120 alatt: Acer Predator XB273K V5
- Linuxszal szállítja a Dell az egyik Windows notebookját
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most így hirtelen elképzelni sem tudok ilyet, de ilyen esetben általában az szokott lenni, hogy jön valami új fejlesztés, és átáll rá a disztró. Pl. az X-nek is van egy csomó koncepcionális hibája, amit a Wayland javít. Vagy a SysV initnek is vannak korlátai, amiket másik init rendszer javít.
Magának az immutabilitásnak vannak olyan következményei, ami miatt egyes dolgokat nem lehet (vagy nem olyan könnyen lehet) megoldani ilyen rendszeren, mint hagyományos rendszeren igen. Pl. egy disztró által szállított binárist felülírni. De erre is van megoldás, Fedora atomicnál pl. az rpm-ostree override, más rendszereken pedig a systemd-sysext, vagy az overlayfs. Tehát azt akarom mondani, hogy előbb-utóbb mindenre lesz (valamilyen) megoldás. -
-
-
Én nem szeretném, hogy egységesek legyenek, sőt pont az az érdekes bennük, hogy melyik milyen válaszokat ad az egyes problémákra.
terminalt inditva nem csak csomagmuveleteket vegzunk
Én próbálok mindig a kevésbé terminál orientált user fejével gondolkodni (úgynevezett "átlag felhasználó"), és ilyen szemszögből próbáltam kitalálni megérteni a motivációt az egyes disztrófejlesztői döntések mögött. És arra jutottam, hogy az egyetlen értelmes motiváció amögött, hogy a shell egy konténerbe nyílik, hogy az a felhasználó, aki általában mindenre GUI-t használ, jellemzően csomagokat kezelni jár a terminálba. Aztán persze lehet, hogy hülyeség, de mi más lehetne az indok?
Fájlokat ritkán kezel az átlag felhasználó terminál alól, Nvidia drivert nem lehet konténerből telepíteni, az alaprendszert nem lehet konténerből menedzselni...
Én sokat terminálozok, nekem pont ezért nem jó az, ha egyből oda nyílik a terminál. De akkor kinek jó?Volt tobb dolog is, ami meglepett az irasodban, tobbek kozott a mount es jelszocsere koruli "anomaliak" - hiszen Te magad irtad le, hogy terminalt inditva a kontenerben indul a shell, nem pedig a hoston.
Ez mondjuk igaz, ha kicsit jobban átgondoltam volna a dolgot, nem értek volna meglepetések.
nagyon helyes, hogy a jelszovaltoztatas es a mount az immutable rendszeren tortenik, ha nem ott tortenne, a lenyeget veszitene el.
A jelszóváltoztatásra azt mondom, igen, az így oké. De az, hogy a user home-ja át van mappelve a konténer home-jára, DE a home-ba csatolt fájlrendszer már nem jelenik meg a konténer home-jában, az szerintem egyértelműen hiba. Ezt nem lehet mivel megindokolni, a biztonság itt nem játszik, mert a distrobox konténer eleve nyitott, pont az a cél, hogy transzaprens legyen a felhasználó számára az, hogy a hoston van, vagy konténerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe gar
- Újszerű Sony A7 III, patona markolat, L-plate, 123k expo
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- Eladó Dune Pro Vision 4K
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest