- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Illetve : ennek a szétkonténerezett rendszernek még céges használatban lehet előnye, mert ugye tök el lehet választva egy olyan környezet, amiről a managelt rendszerekre mászkálsz, meg az, amiről levelezel-stb.
Én erre nem használnám. A distrobox (és a toolbox) pont azért jött létre, hogy a konténer és a host között minél transzparensebb legyen az átjárás, tehát itt semmilyen biztonság nincs. Docker, Podman vagy Lilipod konténerben lehetne futtatni mondjuk egy levelezőprogramot, de a konténer nem GUI-s alkalmazásokra van kitalálva (nem is mindegyik működik jól konténerben).
Alapvetően a konténer nem biztonsági megfontolásokból jött létre, hanem hogy az adott program a fejlesztő által megálmodott függőségeivel együtt futhasson.
Ha én mondjuk írok egy programot, van 28 függősége, de csak Debian 12 alá készítem el, viszont te Fedora 41 alatt akarod futtatni, akkor bajban leszel, mert lehet, hogy Fedora alatt nem is érhetők el azok a függőségek, amik Debian alatt igen. Mit teszel? Felhúzhatsz egy vm-et, és telepíthetsz bele egy Debian 12-t, csak ez sok esetben kicsit overkill.
Egyszerűbb (és sokkal erőforráshatékonyabb), ha én készítek egy docker image-t a programomból, belerakom a függőségeit, te pedig letöltöd és használod, függetlenül attól, milyen rendszered van.
És ha egy szép napon úgy gondolod, hogy Fedora helyett Hanna Montana Linuxot akarsz használni, akkor csak feltelepíted arra is a dockert, lehúzod az általam készített image-et, csinálsz belőle egy konténert és használod tovább, mint ha mi sem történt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- Home server / házi szerver építése
- Facebook és Messenger
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest