- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Nos, megvan a ludas, valóban az MTU értéke okozza a hibát. Alapból 1500 az eth0 eszköznek, a pppoe kapcsolat létrejöttekor pedig a ppp0 eszköznek 1492.
Ezeket átállítva 1476-ra (a netes keresgélések alapján van ahol 1480-at javasolnak) működik a https oldalak elérése!!!
Terminálban kézzel be lehet állítani:
sudo ifconfig eth0 mtu 1476
sudo ifconfig ppp0 mtu 1476ÉS a gép újraindításáig, vagy a kapcsolat megszakításáig és újraépítéséig ismét működik a https oldalak elérése.
Azonban, hogy ne legyen olyan szép a történet: A grafikus hálózatkezelő alkalmazásban hiába állítom be, hogy az MTU értéke 1476 legyen, a gép újraindítása után ugyanúgy 1500 és 1492 az MTU értéke.
Próbáltam keresgélni, hogyan lehetne ezt a kézi beállítást rendszerszintűvé tenni, ezt találtam:
So the DHCP is actually setting the MTU size. In Ubuntu, you can edit the following file: /etc/dhcp/dhclient.conf
Just BEFORE the request line set this two commands:
default interface-mtu 1500;
supercede interface-mtu 1500;Viszont ezt hiába csinálom meg, mentem el (szerk:1476-os értékekkel), újraindítás után ismét 1500 és 1492 az MTU értéke. Más javaslatot most hirtelen nem találtam, így ismét hozzátok fordulnék, hogy hogyan tudnám beállítani, hogy 1476 legyen az MTU alapértelmezett értéke minden újraindítás után?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest