-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Röviden
mbr/bios - ez a klasszikus páros. MBR (egyes helyeken msdos) azt jelenti, hogy lehet 4 primary particiód és max 2TB-s particiót tud kezelni.
gpt - itt nincs megkötés, nincs olyan, hogy primary... nincs méret limitáció (mai léptékkel)
uefi - ez meg a bios leváltása, hogy a gpt is tudja kezelni meg egy csomó minden mást.Az, hogy a winyód gpt v mbr rendszerű a legegyszerűbben (szerintem) Gparted -> View -> Device lInformation és utána a Partition Table.
Ugyanez parancssorbólsudo parted -l
Model: ATA SAMSUNG MZ7LF192 (scsi)
Disk /dev/sda: 192GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
[B]Partition Table: msdos[/B]
Number Start End Size Type File system Flags
1 1049kB 524MB 523MB primary ntfs boot
2 524MB 146GB 145GB primary ntfs
4 146GB 186GB 40,0GB primary ext4
3 190GB 192GB 1918MB primary ntfs diagHa szeretnél linux-szal mélyebben megismerkedni akkor ajánlom figyelmedbe a linuxakademia.hu-t
nagyon jó oktató videóik vannak. Magyarul! Nekem is egy rakat megvan. (Fizetős)
Vagy Youtube, bár ott azért képbe kell lenni, meg nem térnek ki mindig minden részletre...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest