Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz zodo #5084 üzenetére

A Win7-nek 60 gigát adnék minimum, aztán jöhet a fennmaradó rész adatnak, majd a lemez végén 100 giga (ext4-re formázva) a Mintnek (nem csak a rendszernek, hanem egyben ugyanaz a partíció home-nak is). Ha használsz is swapot (attól függ, hogy mennyi RAM-od van, és akarsz-e hibernálni), akkor sem kell swap partíció, lehet swap fájlt is használni, annak a mérete amúgy is rugalmasabban szabályozható.

Szerintem fölösleges pazarlás le nem foglalt helyet hagyni a lemezen. Esetleg, ha sokat lesz használva, fő rendszernek, akkor a Mintnek mehet még nagyobb partíció, bár ezzel ebben az esetben óvatosan kell bánni, mert ha túl nagy partíciót csinálsz a Mintnek, akkor a kihasználatlan linuxos hely Windows alól elveszik, nem hasznosítható.

• ubyegon2

félisten

válasz zodo #5084 üzenetére

Nem tiszta a kép. :N

Terv egy 640 gb hdd -re win7 + adat ill. Mint

Ez OK!

Így osztanám: win 40gb + 300gb ill. Mint esetében megint nem tudom miként osszam a megmaradt ~300gb-t.

Mit akarsz kezdeni ezzel a 300 gigával, ha mondjuk 20 gigát elteszel a Mint-nek + a swap mérete, ha akarsz csinálni. Mit tervezel ezzel a 280 -swap GB területtel?

egy példa

Win 40 GB
    Mint 20 GB
    swap x GB
    maradék GB meg egyben vagy több részben marad akár Data, Letöltés, Torrent partícióként NTFS fájlrendszerrel, azt mindkét rendszer tudja kezelni. Linux kicsit lassabban dolgozik vele, mint a saját fájlrendszereivel, ennyi a hátrány.

Lehet berögződés hogy külön legyen az oprendszer de ti másként látjátok.
    Ez valóban berögződés, mert csak külön lehet a két oprendszer, vagy ezt se értem!?

Kell még valamire ügyelnem pláne ha szeretném a további két hdd-n lévő adatokat is elérni?
    Linux alól eléred a további meghajtókat NTFS fájlrendszer esetén is, auto csatoláshoz kell az fstab-ot szerkeszteni, de ha odaérünk, az is meglesz.

Új hozzászólás Aktív témák