-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dhampir #3588 üzenetére
Én úgy tudom pont nem a lemezműveltekben van igazán különbség, hanem pl a memóriaintenzív alkalmazások mindig gyorsabbak 64biten, mivel pont 2xer annyi kód/adat fér el prociban, így ritkábban kell kinyúlnia a ramhoz, ill amelyik program meg van írva 64bitre ott prociszinten is jelentősen (+25-30%) gyorsabb lehet, pl tömörítés, java, javascript, html tipikusan ilyenek, habár amelyik programnak csak 32bites verziója van az meg kicsit (-2-3%) lassabb lehet 64bites rendszeren. Amit még szoktak emlegetni, hogy a 64bites rendszerek biztonsági szempontból is jobbak, alapvető hátrány viszont hogy több ramot esznek, így kevesebb maradhat disk cache-elésre, de ez alapvetően csak 2GB vagy alatta és komolyabb DE-ek esetén okozhat igazán gondot, modern masináknál érdemesebb inkább a 64bitest választani, több az előny, mint a hátrány, a 32bites rendszerek amúgy lassú kihalásra vannak ítélve 2016 után a legtöbb disztró (Ubuntunál pl 16.04 lesz az utolsó 32bites, de szerver fronton már most sincsen 64bites verzió, ahogy pl Fedoránál a mostani 22-es verzióból készült utoljára 32bites verzió) már nem ad ki újabb 32bites verziókat.
Wine nálam simán ment 64bites rendszeren, bár csak MS Office-t és pár játékot kellett eddig feldobnom, tehát nem túl nagy a merítés, amire szükség lehet az a 32bites libek, aka multilib support engedélyezése/telepítése.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest