- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- ASRock lapok általában
- VR topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #10976 üzenetére
Igen, nálad ezért nem tört el, mert Compiz fut kompozitorként, míg az Xfce saját kompozitora tört most el az új Mesa miatt. Egyébként érdekes, mert Arch fórumon nem látom a problémát, szóval arra gyanakszok, hogy a mintes Xfce-s csomagok régebbiek, erre jött egy friss Mesa, és a kettő összeakadt.
De sajnos ma már nem csak a Mint ilyen, minden OS-en eltörhet bármi update-kor. A modern rendszerek annyira komplexek, hogy végtelen lehetőség van arra, hogy valami valamivel összeakadjon, eltörjön.
Archon most nálam nemrég egy kisebb kellemetlenség akadt csak, hirtelen működésképtelen lett az összes keepass-os csomag, és csak keresőzéssel derítettem ki, hogy valamelyik marharépa különszedte a Pythontól a pythonos crypto csomagokat, csak fel kellett őket tenni kézzel, mert az új függőségek nem jelentek meg a régi csomagok frissítésekor. Apró dolog, 2 perc alatt megoldottam, de aki mondjuk kezdő, lehet bepánikol ilyenkor, hogy jajj, mihez kezdjen, összeesküdött ellene a CIA meg az NSA. Mondjuk az Arch hírekhez kiírhatták volna egy 3 soros hírben, a műkörme senkinek nem tört volna le tőle, azért van a főoldalon a hírek szekció, hogy lehozzák az ilyeneket.
De a Mint főoldalán sem látok hírt erről az Xfce-s gikszerről. Tehát nem is az, hogy valami eltörik, mert csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, hanem nem tájékoztatják róla a felhasználókat, a linuxosoknak inkább ezzel nemtörődömségével kéne valamit kezdeni.
-
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2 #10976 üzenetére
én kb 5 éve használom ezen a gépen az XFCE-t, és még soha nem történt ilyen. Az otthoni egyik gépen meg már lejárt 17-es cinnamon van, ott is ok minden. Kéne frissíteni, csak nem jutok oda, a bnőm is inkább a telefonját pöttyögteti egész este, ahelyett hogy leszedné az adatait róla. Na az tele van rakva, de pl az ÁNYK azon megy csak, az új java büdös neki, meg a minecraftnak is ugyanez az új java undora van.
Nem témáztam a cégest, nekem jó az alap XFCE munkára.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- bambano: Bambanő háza tája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- ASRock lapok általában
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest