- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASRock lapok általában
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabiosa82
tag
válasz
NeoPampalini #10252 üzenetére
"UUID=PARTÍCIÓUUID /HOVA-MOUNTOLJA* ntfs defaults 0 0
* pl. /media/felhasználó/partícióneve"Először is köszi a segítséget!
Másodszor ... elb.sztam. Hajnalban nekiültem tök kómásan, hogy megcsináljam az auto csatolást, részben annyi eltéréssel, hogy nem terminálban módosítottam a fájlt, hanem Kate-tel, mert nem jöttem rá hogyan kellene root jogot szerezve megnyitni az fstabot. Na mindegy, szerintem ez a legkisebb gond.
A másik baj az, hogy szerintem lehagytam a /partícióneve részt, mert valszeg azt gondoltam, hogy ez valami választható név, ami nem lényeges ... nem tudom már, tényleg kómás voltam. A lényeg, hogy mentés és újraindítás után természetesen nem indult a rendszer. Próbáltam többféle módon indítani, de mindig a csökkentett üzemmódban vagy miben indul, amivel nem boldogulok. Azon agyalok, hogy valahogy vagy meg kellene nyitni az fstabot és törölni belőle a hülyeségem, vagy visszaállítani mentésből a rendszert. Sajna egyiknek sem tudom a menetét. Most gépelés közben az jutott eszembe, hogy pendrive-ról visszaállítaná e a mentést? Passz.
alaki segítsen PLS!
Ennyit látszik induláskor, illetve olyasmit, hogy NYILVÁN az ntfs partíció csatolással van baj, pirossal kiemeli.
-
Amazonas
senior tag
válasz
NeoPampalini #10252 üzenetére
Ha SSD-n van az NTFS partíció, akkor a "defaults" után tegyél be egy "noatime"-ot, de fontos, hogy szóköz ne legyen a vessző után, tehát így:
"defaults,noatime".A második "0" pedig lehet "2" is, hogy ne zárja ki az adott partíciót a file-rendszer ellenőrzésből a boot során.
Illetve, ügyelj arra, hogy szóköz nem lehet a partíció nevében, mert az az fstab-ban az értékek elválasztására szolgál. Ha mégis van, akkor a "\040" karaktersort kell beírni.
Tehát a "Lemez neve" így nézne ki az fstab-ban: "Lemez\040neve".
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged