Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scabiosa82

tag

válasz NeoPampalini #10252 üzenetére

"UUID=PARTÍCIÓUUID /HOVA-MOUNTOLJA* ntfs defaults 0 0
    * pl. /media/felhasználó/partícióneve"

Először is köszi a segítséget!
    Másodszor ... elb.sztam. Hajnalban nekiültem tök kómásan, hogy megcsináljam az auto csatolást, részben annyi eltéréssel, hogy nem terminálban módosítottam a fájlt, hanem Kate-tel, mert nem jöttem rá hogyan kellene root jogot szerezve megnyitni az fstabot. Na mindegy, szerintem ez a legkisebb gond.
    A másik baj az, hogy szerintem lehagytam a /partícióneve részt, mert valszeg azt gondoltam, hogy ez valami választható név, ami nem lényeges ... nem tudom már, tényleg kómás voltam. A lényeg, hogy mentés és újraindítás után természetesen nem indult a rendszer. Próbáltam többféle módon indítani, de mindig a csökkentett üzemmódban vagy miben indul, amivel nem boldogulok. Azon agyalok, hogy valahogy vagy meg kellene nyitni az fstabot és törölni belőle a hülyeségem, vagy visszaállítani mentésből a rendszert. Sajna egyiknek sem tudom a menetét :O . Most gépelés közben az jutott eszembe, hogy pendrive-ról visszaállítaná e a mentést? Passz. :O alaki segítsen PLS!

Ennyit látszik induláskor, illetve olyasmit, hogy NYILVÁN az ntfs partíció csatolással van baj, pirossal kiemeli.

• Amazonas

senior tag

válasz NeoPampalini #10252 üzenetére

Ha SSD-n van az NTFS partíció, akkor a "defaults" után tegyél be egy "noatime"-ot, de fontos, hogy szóköz ne legyen a vessző után, tehát így:
    "defaults,noatime".

A második "0" pedig lehet "2" is, hogy ne zárja ki az adott partíciót a file-rendszer ellenőrzésből a boot során.

Illetve, ügyelj arra, hogy szóköz nem lehet a partíció nevében, mert az az fstab-ban az értékek elválasztására szolgál. Ha mégis van, akkor a "\040" karaktersort kell beírni.
    Tehát a "Lemez neve" így nézne ki az fstab-ban: "Lemez\040neve".

Új hozzászólás Aktív témák