- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #21892 üzenetére
Nem voltam lusta, ismerem az xfce-t, tudom hol kell ezeket a beállításokat keresni. A kompozitálás alapból be volt kapcsolva, és firefoxon nem tearingelt, csak chromiumban – amin csak az említett konfigfile segített.
(#21894) zoltanz: én valszeg már sosem veszek papírkönyvet, maximum olyasmiket mint Stephen Hawking könyvei, amikben sok egészoldalas ábrázolások vannak. Egyébként meg e-readert használok.
De ha 10-15 év múlva már olcsóak lesznek a nagy kijelzős (7-8" vagy afölött) a színes e-inkes eszközök, nagy kontraszttal, akkor már az ilyen oktató jellegű papírkönyvekre sem lesz szükség.[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #21892 üzenetére
Dehogynem, látod, hogy kell konfigolni, mert alapból nem jó, tearing van.
Amúgy rosszul írtam az előző hsz.-emben a második pontot, nem muszáj felrakni a picom-ot, hanem lehet az adott DE-be épített saját kompozitort is használni, ha van olyanja.
Nem győzöm hangsúlyozni a vagylagosságot. Tehát ha van TearFree, akkor nem kell kompozitor, és fordítva. Meg ez valahol ízlés kérdése is. Ha valaki úgyis használ kompozitort, mert kellenek neki az átlátszóság, árnyékok, 3D effektek/animációk, akkor felesleges a TearFree, akkor simán a kompozitorban kell beállítani a Vsync-et, ha már úgyis a kompozitort használjuk. A TearFree értelme, hogy ha valaki nem akar kompozitort használni (pl. most én se használok Archon, Artixon, Gentoo-n használtam), vagy minimalizmusból, vagy néha játékok miatt kell kikapcsolja a kompozitálást, akkor se legyen csíkozás. Hiszen a kompozitor opcionális. Kinek hogy éri meg. Ez a szép a Linuxban, hogy több megoldás is van, akár mind működhet, ha az ember veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen. Amit persze a kolléga fent meg is tett, csak sérelmezi, hogy miért ezzel kell neki köröket futni, és ebben egyetértek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Eredeti játékok OFF topik
- Delta Force (2024)
- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest