Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz ubyegon2 #21892 üzenetére

Nem voltam lusta, ismerem az xfce-t, tudom hol kell ezeket a beállításokat keresni. A kompozitálás alapból be volt kapcsolva, és firefoxon nem tearingelt, csak chromiumban – amin csak az említett konfigfile segített.

(#21894) zoltanz: én valszeg már sosem veszek papírkönyvet, maximum olyasmiket mint Stephen Hawking könyvei, amikben sok egészoldalas ábrázolások vannak. Egyébként meg e-readert használok.
    De ha 10-15 év múlva már olcsóak lesznek a nagy kijelzős (7-8" vagy afölött) a színes e-inkes eszközök, nagy kontraszttal, akkor már az ilyen oktató jellegű papírkönyvekre sem lesz szükség.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #21892 üzenetére

Dehogynem, látod, hogy kell konfigolni, mert alapból nem jó, tearing van.

Amúgy rosszul írtam az előző hsz.-emben a második pontot, nem muszáj felrakni a picom-ot, hanem lehet az adott DE-be épített saját kompozitort is használni, ha van olyanja.

Nem győzöm hangsúlyozni a vagylagosságot. Tehát ha van TearFree, akkor nem kell kompozitor, és fordítva. Meg ez valahol ízlés kérdése is. Ha valaki úgyis használ kompozitort, mert kellenek neki az átlátszóság, árnyékok, 3D effektek/animációk, akkor felesleges a TearFree, akkor simán a kompozitorban kell beállítani a Vsync-et, ha már úgyis a kompozitort használjuk. A TearFree értelme, hogy ha valaki nem akar kompozitort használni (pl. most én se használok Archon, Artixon, Gentoo-n használtam), vagy minimalizmusból, vagy néha játékok miatt kell kikapcsolja a kompozitálást, akkor se legyen csíkozás. Hiszen a kompozitor opcionális. Kinek hogy éri meg. Ez a szép a Linuxban, hogy több megoldás is van, akár mind működhet, ha az ember veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen. Amit persze a kolléga fent meg is tett, csak sérelmezi, hogy miért ezzel kell neki köröket futni, és ebben egyetértek vele.

Új hozzászólás Aktív témák