Aktív témák
-
escie
őstag
hát, igen...
a ''hogyan térjek át winről linuxra'' iromány első pontja.
''tedd fel magadnak a kérdést: kell e nekem a linux?''
ha engem kérdel, mint linux felhasználót, akkor azt mondom, ''hagyni a francba'' a wint kell. ;]
hogy konkrétan válaszoljak, ne csak mellébeszéljek: :)
zene, film, net : kipipálva
játék: hmm, nehezebb kérdés. a játékok nagy részét winre írják...
de egyre több a linuxon natíve játszható játék...
pl: UT2003; 2004; Q3; stb...
ha kitartó vagy, és megtetszik a linux, sokat tanulsz róla, ez sem _lesz_ gond.
Ati kártyával támadhatnak problémáid, Nvidiaval könnyebb lesz a játékok beizzítása.
wines progik: emulátorral futtathatóak, de ez még odébb van, ha teljesen kezdő vagy.
azt javaslom neked, a win mellé telepíts egy UHU-t, aztán majd meglátod, mi lesz...
előre szólok sok türelemre lesz szükséged, de megéri. -
escie
őstag
válasz
#51736960 #29 üzenetére
én is tartozom egy elnézést kéréssel, kicsit provokatívra vettem a figurát.
belebotlottam én is rengeteg problémába: gprs-net, 3d-gyorsítás, programok ''telepítése''...
figy, nekem nagyon elkezdett tetszeni a Linux, úgy éreztem, érdemes belefektetni egy kevés energiát, megéri.
a format+wininstall kombó szvsz a lustaság eredménye. nem személyeskedésként írom, szerintem ezt te is belátod. azt akarom mondani, hogy nem nem tudtad megoldani az ominózus problémát, hanem nem voltál hozzá elég türelmes. (eltekintve most a nagyon oprendszerspecifikus dolgoktól, amiknek nem nagyon van működő linuxos altrnatívája)
hogy szerintem meddig fog jutni? lehet egy telepítés után feladja, de lehet ő a jövő kernel-hackere. :)
és ha még érdekli a topiknyitót a dolog, én is az uhut javasolnám. ingyen van, bár ha megveszed a 2cds változatot letöltés helyett, azzal nagyban támogatod a fejlesztőket. (~5000 HuF)
könnyen települ, szép, színes-szagos, és teljeskörű irodai programokkal rendelkezik.
a linux-szal, unix-szal kapcsolat sok infót találsz a wiki.hup.hu -n, de a google.com/linux -szal is.
kicsit lentebb írta valaki: ''az uhu debian alapú''. nem igaz. csak ugyanaz a csomikezelője, mint a deb-nek. (apt)
Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest