Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

Az én jól mexokott desktopom.
    Bővebben: link alapból, rejtett tálcával, és
    Bővebben: link előcsalogatott tálcával.
    Debian Sid (egy kis frissítés ráférne, mert egy párszor már sikerült igen durván beletúrni a lelkébe apt-get update-tel, majd kézi visszaállítással). Alapból mindig meg van nyitva egy xterm, pontosabban rxvt, abban tudtam normálisan beállítani a betűméretet és a színeket, aztán már nem volt kedvem az ''alap'' xterm-mel kínlódni. Nagy előnye, hogy eltakarja azokat az ikonokat, amiről a KDE-t nem bírom lebeszélni. Amik kellenek, azok elérhetőek mellette. Innen gondolom nem nehéz kitalálni a kedvenc sorozatomat ;)
    A jobb oldalon egy GKrellm, ez is alapból indul. Alatta a modemes nethez 3 szolgáltató, tulajdonképp mindhárom időkorlátos, ha nem akarok sokat ráfizetni. 4 desktop van, mindnek félig-meddig dedikált feladata. Az 1. a levelezésé (pine rulez :C), és a rendszerdolgoké, itt elfér 2-3 terminál. A 2. a médiáé, ott nézek tévét, vagy videót, valamint ott szokott a K3b futni. A 3. az interneté, ott indítom a Firefoxot, általában 12-20 böngészőfüllel. A 4-en pedig az ikonok között látható txt-t nyitom meg. Valakinél láttam ezt a ''jegyzettömb'' megoldást, azóta én is használom. Ha valamit meg kell írnom, pl. egy fórumra, akkor ebbe a file-ba írom, aztán copy-paste. Címeket, egyéb apróságokat is mentek bele, nagyon jó dolog.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák