- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 
			  PROHARDVER! Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

Sicér tag Nah kérem elkészültem a dologgal.  Több órás utánajárás, kérdezősködés, és ehhez hasonló dolgok után a következő eljárás vezetett célra: 
 Nem jó, ha a Windows telepítővel hozzuk létre a partíciókat, legalábbis én ezt tapasztaltam.
 A Gparted-et elindítva láttam minden partíciót, közöttük a Win telepítővel létrehozott/az Ubuntunak fenntartottat is. Szóval gondoltam akkor itt és most meg is partícionálom "ext4"-re gyorsan. Ezzel nem is volt gond, egy-kettőre megoldotta, de sajnos ezzel párhuzamosan az előzőleg feltelepített Windows partíciókat le is gallyazta. 
 Volt is káromkodás, odalett 2 órás munkám. Na mindegy, gondoltam, megoldom újból, de akkor hogyan tovább?
 Egy huszárvágással a Gparted alatt az összes eddigi partíciót töröltem, a merevlemezt nulláztam. MBR partícionálást választva létrehoztam a kívánt részeket: 100GB fenntartva a Win-nek, 6GB linuxswap, 94GB ext4 az Ubuntunak, a további 7xxGB pedig NTFS.
 Miután ez megvolt, akkor pendrive csere, feltoltam a Win-t, utána pedig az Ubuntut.
 Most minden OK, megvan az un. "Lila GRAB", indításnál kiválasztható a megfelelő operációs rendszer.Szóval nekem ezt a rögös utat kellett végig járnom ahhoz, hogy elérjem a célomat. 
 Remélem segít másoknak, akik ugyanilyen, vagy hasonló problémával küzdenek.
 Persze könnyű dolgom volt, mivel nem kellett előtte adatot mentenem, mert akkor sokkal nehezebb lett volna. 
- 

Sicér tag 
- 

Sicér tag Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő dologban: Adott egy LENOVO G500 noti, 1TB HDD-vel. 
 A tulajnak az volt a kérése, hogy kellene rá egy Win 8.1 X64, és egy Ubuntu 14.04.3.
 Először feldobtam a Win-t, nem volt semmi gondom. Szétszedtem a HDD-t, adtam 100GB-ot a Win-nek, újabb 100GB-ot leválasztottam az Ubuntunak, ezt meg sem partícionáltam, a maradék pedig lett NTFS adat partíció.
 A probléma az, hogy az előbbiekben említett partíciók közül egyet sem lát az Ubuntu telepítő, üresnek látja a HDD-t. A SATA kezelés "Compatible"-re van állítva a BIOS-ban, de AHCI-vel is próbáltam, ugyanaz a probléma jelentkezett. A BOOT opció Legacy-ra van állítva, nem UEFI-re.Ha a bemutató módot indítom el, akkor ezen a felületen látom az összes partíciót, de ha ebből a módból futtatom a telepítőt, akkor megint csak semmi nem látható ezekből. Tanácstalan, és kicsit dühös is vagyok, nem tudom, hogy hogyan tovább. Tudna valaki segíteni?  
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Ki, mit tud róla: xxlgsm
- Milyen alaplapot vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CPT.Pirk
 CPT.Pirk